"Sfânt"? Credeam că e tema la religie a vreunui puşti de 10-12 ani.
Toţi "sfinţii" sunt aşa de puerili şi anti-talent?
Văd că nu e nevoie de prea multe pentru a-i impresiona pe pupătorii de cadavre.
Ba, am adresat o întrebare: "Ce părere aveţi despre perspectiva acestui Sfânt român, născut în România, care s-a călugărit în Mănăstirea Neamţ, apoi a plecat în Pustiul Hozevei, de lângă Iordan?".
E evident că mă refer la perspectiva lui asupra Tainei Sfintei Spovedanii, că doar asta e tema principală a poeziei.
Este un lucru esenţial faptul că SFINTILOR sau ICOANELOR li se acordă doar "CINSTIRE" şi nu "închinare" (nu divinizare)! Icoanele sunt doar obiecte de cult.
Evreii nu se "temeau" de sutele de feluri de obiecte de cult adoptate la cererea lui Dumnezeu...
Deşi cinstirea sfinţilor sau a obiectelor de cult mai este numită uneori "închinare", aceasta nu e decât o confuzie cauzată lingvistic de polisemia termenului. Confuzie explicată probabil prin faptul că acest termen provine din latinescul lat."inclinare" – înclinare.
Ori, ştim foarte bine că NE ÎNCLINĂM în sute de moduri diferite, spre a arăta în general politeţea sau respectul, dar nu în toate aceste sute de cazuri divinizăm pe cei din faţa noastră. Astfel, nu ne divinizăm nici părinţii, nici bunicii, nici profesorii, etc…
Referitor la taina spovedaniei sau a marturisirii, trebuie menţionat faptul că IMEDIAT DUPĂ ÎNVIEREA SA (fapt ce confirmă importanţa vitală a ceea ce avea să spună), Mântuitorul Hristos transmis apostolilor HARUL SĂU şi a confirmat puterea acestui HAR de a ierta sau "dezlega" păcatele:
Ioan 20, 21 :"Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi (pe apostoli, ulterior – episcopi şi preoţi). "
Ioan 20, 22 :"Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; "
Ioan 20, 23 :"Cărora veţi IERTA PĂCATELE, le vor fi IERTATE şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute (lucrare încredinţată Bisericii)
''Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire.''
Pentru cei care spui că nu conteaza religia ci credinţa trebuie făcută menţinea că religia=credinţa.
Iată de ce:
Biserica reprezintă suma anumitor PRINCIPII concrete şi inconfundabile, ea formează "un corp distinct" care nu se interpretează aleatoriu.
Acest "un corp distinct", această "realitate distinctă" putem să o numim fie credinţă, fie religie... Asta reprezintă Biserica: o formă concretă instituită de Dumnezeu, fără interpretări, fără variante, fără confuzie.
Biserica este comunitatea celor care cred în Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu, care păstrează ierarhia harică instituită de Hristos, sacramentele de transmitere a harului, care păstrează nealterate învăţăturile apostolice ale primelor comunităţi creştine...
Mumificarile naturale sunt datorate conditiilor de mediu in care cadavrul a stat.
Restu-i poezie religioasa.
Şi presupun că de înviere crezi că flacăra aia apare miraculos?
Păi, Lumina Sfântă, de la Ierusalim, din Biserica Sfântului Mormânt, chiar e o minune, atâta timp cât, în primele 2-3 minute, e nematerialnică, adică nu te arde, dacă o atingi. Pe lângă asta, n-o văd toţi oamenii care se află acolo, în Ziua Paştilor, ci doar cei care au sufletul curat şi vor să-L caute pe Dumnezeu cu toată fiinţa lor.
Nu e greu să dai cu parfum pe ceva, ca, mai apoi, acel ceva să miroasă a flori, dar parfumul trece şi, ţinând cont de cât de urât pute un cadavru, fie el în descompunere sau mumificat, ar trebui să dea cu mai multe tone de parfum pe Moaşte, ca să acopere mirosul urât, aşadar, prima ta teorie pică.
Nu e greu nici să faci să curgă ceva dintr-un corp solid, dar, ţinând cont că, Mirul, e Ulei Sfinţit, că Mirul care izvorăşte din Sfintele Moaşte curge neîncetat, fără să se oprească vreodată, şi că, chiar dacă s-ar folosi tot uleiu' produs în lumea asta, tot n-ar putea "aproviziona" toate Sfintele Moaşte de pe pământ, şi a doua ta teorie pică.
1. Mumiile nu put pentru ca nu au de la ce sa puta, nu sunt in putrefactie.
2. Lasand la o parte prostia cu mirul si curgerea lui din mumii, ai idee care e productia mondiala de ulei? Asa, doar de curiozitate.
Evident ca n-ai habar, dar macar nu mai face afirmatii hilare.
Exact asa! Iti injuri vecinu si ii dai in cap, dupa care mergi la popa sa te spovedeasca si sa te ierte. Dupa care... ii mai trantesti o injurarura si o lovitura in cap, si pretinzi ca de data asta a fost doar "in gluma!".
Spovedania nu are nicio logica si nu ajuta cu nimic la bunaintelegere intre oameni ("bunaintelegere" fiind scopul suprem al crestinismului! ).
Atunci când te spovedeşti, preotul te pune să promiţi că nu-ţi vei mai repeta păcatele(cel puţin aşa e la ortodocşi, nu ştiu cum e în alte părţi), aşadar, nici vorbă să mai dai în cap, după ce te-ai spovedit.
Spovedania îşi are rolul ei, fiindcă, după ce te-ai spovedit, promiţi să nu mai repeţi greşelile pe care le-ai făcut, aşadar, să devii un om mai bun, ceea ce implică şi buna înţelegere între oameni. Dacă tu nu te cureţi de păcate(asta se poate face numai prin Spovedanie şi Împărtăşanie, dacă eşti vrednic de cea de-a doua, sau prin mucenicie), nu-ţi vei putea înfrâna, niciodată, instinctele animalice şi, normal că, vei răni, iar şi iar, persoanele din jurul tău.(Instincte animalice sunt şi cele care te îndeamnă la mândrie, lăcomie, egoism, desfrâul în toate ipostazele lui: de la desfrâul pântecelui, care e mai sus amintita lăcomie, până la actul sexual din afara Căsătoriei şi perversiunile sexuale sau actul sexual în timpul Căsătoriei, dar în perioada Posturilor: Lunea, cu toate că e zi facultativă de post, Miercurea, Vinerea şi zilele din cele patru Posturi Mari ale anului + Sâmbăta şi Duminica, una din ele fiind zi întristare şi alta de bucurie: Sâmbăta, fiindcă e ziua în care Mântuitorul era în mormânt şi e zi de întristare, iar Duminica, fiindcă e ziua în care a Înviat Mântuitorul şi e zi de bucurie, neavând voie să facem nimic altceva, în afară de lucrurile strict necesare: mă refer la gătit şi spălat vesela, decât să-L cinstim pe El, citind un Acatist către un Sfânt bineplăcut în Faţa Lui sau Paraclisul Maicii Domnului sau Acatistul Mântuitorului sau să citim o Catismă din Psaltire sau să citim unul sau mai multe Capitole din Sfânta Scriptură sau să citim din Vieţile Sfinţilor, din Pateric, din Filocalie sau o carte duhovnicească.)
Se pare că nu-ţi răspunsei la ultima parte a răspunsului tău.
Mă legai de argumentele tale, dar nu stăruii asupra lor, ca să-mi dai seama că mai există unul eronat. De fapt, nici nu e argument, ci e o afirmaţie.
Scopul suprem al Creştinismului Ortodox(repet, nu ştiu cum e în alte părţi) e Mântuirea tuturor oamenilor, nu buna înţelegere între oameni.
Da, sunt de acord cu faptul că, buna înţelegere între oameni, e imperios necesară pentru a ne Mântui, dar asta nu face din ea "scopul suprem".(Folosii pleonasmul "imperios necesar" pentru a întări ideea că, fără bună înţelegere cu ceilalţi, nu ne putem Mântui.)
"...sau actul sexual în timpul Căsătoriei, dar în perioada Posturilor: Lunea, cu toate că e zi facultativă de post, Miercurea, Vinerea şi zilele din cele patru Posturi Mari ale anului + Sâmbăta şi Duminica, una din ele fiind zi întristare şi alta de bucurie: Sâmbăta, fiindcă e ziua în care Mântuitorul era în mormânt şi e zi de întristare, iar Duminica, fiindcă e ziua în care a Înviat Mântuitorul şi e zi de bucurie, neavând voie să facem nimic altceva, în afară de lucrurile strict necesare..."
Sex marti si joi si asta daca nu e vreun alt post...si ne mai miram de unde atata frustrare pe voi...
Mă scuzi, da', cu toate că, noi, creştinii ortodocşi, nu facem dragoste(că sexu' presupune doar relaţie trupească, dictată de instinctul animalic, iar dragostea presupune şi ataşare emoţională, unirea sufletelor celor doi participanţi la act, adică înăbuşirea instinctului animalic) decât în cadrul Sfintei Taine a Cununiei şi doar marţea şi joia, cele mai numeroase familii sunt ale creştinilor, adică cele cu cei mai mulţi copii.
Nu vă mai lăudaţi voi, în special ateii, că faceţi şi de câte 3-4 ori sex pe zi, că-l faceţi degeaba! Dacă faceţi sex de 3-4 ori pe zi, ar trebui ca, familiile cu părinţi atei, să aibă 50 de copii, iar cele creştin-ortodoxe ar trebui să aibă câte au cele, cu adevărat, creştin-ortodoxe acum, adică vreo 13-14 copii într-o viaţă de om.
Cunosc oameni, chiar preoţi, care, doar în zilele de marţi şi joi, când nu sunt Posturile Mari, fac dragoste şi au câte 8, 9, chiar zece copii, iar ei nu au mai mult de 35 de ani, şi, crede-mă, oamenii ăia nu sunt frustraţi deloc.
Un astfel de om, pe care-l cunosc şi e-n situaţia asta(are 12 copii, al 13-lea i-a murit la câteva luni după ce l-a născut soţia), are hepatită şi ştie, sigur, că va muri peste, cel mult, 3 ani. L-am întrebat odată: "Nu vă e frică de moarte, că vă rămân copiii singuri?". Ştii ce mi-a răspuns? "Oamenii vor atât de mult să-L cunoască pe Dumnezeu, iar, când îi cheamă la El, ei Îl roagă să-i mai lase pe pământ. În plus, are cine să aibă grijă de ei(de copii n.m.): e nevastă-mea, e Maica Domnului, care-o s-o ajute.". Din smerenie cred că n-a spus mai multe, dar ştiu sigur, din comportamentul şi după inima pe care-o are omu' ăsta, că va deveni Sfânt şi că-şi va proteja, zilnic, copiii.
Aşadar, noi nu suntem frustraţi. Când alungăm dracul curviei(sex în afara căsătoriei) şi-al preacurviei(sex în cadrul căsătoriei, dar în zilele în care nu e voie sau cu amante sau practicarea perversiunilor sexuale), vine Dumnezeu în inimile noastre şi n-avem nevoie de altceva.
"Cunosc oameni, chiar preoţi, care, doar în zilele de marţi şi joi, când nu sunt Posturile Mari, fac dragoste şi au câte 8, 9, chiar zece copii, iar ei nu au mai mult de 35 de ani, şi, crede-mă, oamenii ăia nu sunt frustraţi deloc."
Trebuie ori sa fii nebun, ori prost sa faci atatia copii.
"Aşadar, noi nu suntem frustraţi. Când alungăm dracul curviei(sex în afara căsătoriei) şi-al preacurviei(sex în cadrul căsătoriei, dar în zilele în care nu e voie sau cu amante sau practicarea perversiunilor sexuale), vine Dumnezeu în inimile noastre şi n-avem nevoie de altceva."
Cum ar veni in majoritatea timpului faceti sex cu D-seu, am inteles...
E adevărat că nu poţi înţelege, deoarece, conştiinţa ta încă doarme şi doarme bine, dar, dacă, vreodată, ţi-o vei trezi, dacă vei vrea să ţi-o trezeşti, sigur vei înţelege. Venirea lui Dumnezeu în inima omului nu poate fi explicată în cuvinte şi nici nu trebuie explicată în cuvinte, fiindcă nu există cuvintele care s-o explice.
Pentru întrebarea-afirmaţia ta, am un răspuns, desigur, dar nu e meritul meu că ţi-l dau. Creştinii ortodocşi ştiu la ce mă refer şi, chiar, nu trebuie să dau mai multe explicaţii pe tema asta, acum.
Nu facem sex cu Dumnezeu, fiindcă sexul ţine doar de instinctul animalic, aşa cum îţi spusei mai sus, iar Dumnezeu nu e animal. Nici măcar om n-a fost, până S-a pogorât(coborât) pe pământ şi S-a întrupat, de la Duhul Sfânt şi din Fecioara Maria.
Poţi spune că facem dragoste cu Dumnezeu, dar nici afirmaţia asta nu e corectă, fiindcă, dragostea, presupune şi relaţie trupească şi sufletească, pe când, venirea lui Dumnezeu în inima omului, nu presupune decât relaţie sufletească. Cred că, cea mai aproape de Adevăr afirmaţie, e următoarea: Ne iubim cu Dumnezeu, adică Dumnezeu ne iubeşte pe noi, iar noi îl iubim pe Dumnezeu. Iubirea presupune doar relaţie sufletească. Dacă iubeşti pe cineva, n-ai nevoie să întreţii relaţii trupeşti cu acea persoană, fiindcă, iubirea sinceră, n-are nevoie de aşa ceva.
Eu îţi doresc să te lumineze Dumnezeu, să-ţi trezeşti conştiinţa şi să simţi şi tu bucuria pe care-o simt adevăraţii creştini ortodocşi.
Nu stiu ce sa zic nu popa numeste Sfinti ci Dumnezeu.
Un mic exemplu:
Ar fi criminalul de pe cruce care este si el de asemenea considerat Sfant inaintea Lui Dumnezeu prin sangele si jertfa adusa de Iisus Hristos.
Toti suntem socotiti Sfinti prin Hristos daca desigur avem o relatie personala cu El nu o religie.
Nimic intinat nu va intra in cer, 1 cor 6:9 Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii,
10.nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.
11.Şi aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi, în Numele Domnului Isus Hristos şi prin Duhul Dumnezeului nostru.
Dumnezeu nu vrea religie ci relatie directa cu noi.
Problema cu ortodocsii este ca voi credeti ca sunteti mantuiti prin fapte, este adevarat ca credinta se face desavarsita prin fapte cum spune si apostolul Iacov dar daca ajungem in rai nu este meritul nostru sau a Maicii Domnului, sau a apostolului Pavel sau Andrei.
Este meritul numai si numai lui Dumnezeu.
Cat despre pacate cum poate popa sa ma ierte pe mine?
Popa nu ma cunoaste nici macar nu-mi stie pacatele si chiar daca le-ar sti daca el nu vrea sa ma ierte? ma duc in iad?
Uite ce zice in 1 Ioan 1:9
''Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire.''
Atunci cand Dumnezeu te iarta cu adevarat de pacate iti da eliberare de la ele(alcool, droguri, sex, etc)
De asta e nevoie de pocainta fara pocainta nu se poate face nimic dar ortodocsi nu vor sa aduca in discutie acest subiect(cel putin in bisericile din zona mea).
E mare pacat ca asazisii crestini care tin post si merg Duminica la Biserica continua in pacatele lor si nici macar Biblia nu o citesc.
Imi pare rau ca ne chemam tara crestina in loc de tara pagana...
Ne inchinam la chipuri cioplite(icoane) si pupam moaste(alt obicei pagan)
ouale de pasti(alt obicei pagan)
Foarte adevarat acest fragment pe care Domnul Iisus il spune in predica de pe munte:
Matei cap7:13-14
''Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea.
Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei ce o află.''
si
Matei cap 7:21
''Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!" va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.''
Ar trebui sa se citeasca mai mult din Biblie in Biserica si sa indemne ''credinciosii'' sa citeasca si acasa.
Spre surprinderea ta, şi a multor altor sectari, aproape toate cuvintele folosite în Sfânta Liturghie sunt versete biblice, iar Sfânta Liturghie, Slujba pentru care se duc oamenii Duminica la Biserică, cuprinde în ea toată istoria omenirii, de la Adam, până în zilele noastre, chiar dacă e inclusă în nişte simboluri foarte clar delimitate, pentru a nu se face confuzie între ele.
Pe lângă asta, de-a lungul unui an calendaristic, într-o Biserică Creştin-Ortodoxă, se citesc toate Evangheliile. Ar fi ilogic să se citească toate Evangheliile într-o singură Slujbă, pentru că nu putem asimila atâta informaţie.
Să-ţi spun un lucru!
Noi, creştinii ortodocşi, nu citim Sfânta Scriptură, fiindcă o ştim din Biserică, fiindcă ne este citită de către preot şi interpretată de către el, care a făcut o şcoală şi n-o interpretează după cum vor muşchii lui, ci o interpretează aşa cum au interpretat-o Sfinţii Apostoli, care au scris Noul Testament, adică partea a doua a acesteia. Un creştin ortodox, care merge la Biserică, Duminică de Duminică, de mai mult de un an, ştie tot ce scrie în Sfânta Evanghelie şi-ţi va putea răspunde la majoritatea întrebărilor puse de către un sectar şi va putea contracara aproape toate ereziile debitate de acesta, care nu au un fundament foarte solid, rădăcina lor găsindu-se, istoric vorbind, prin anii 1700-1800, pe când Creştinismul-Ortodox are Crucea lui Hristos ca Rădăcină! Cruce care e Sfântă, fiindcă musteşte de Sângele lui Hristos! Crucea nu e "blestemată", aşa cum am văzut, odată, pe Facebook, că scria un sectar(cred că era penticostal). Dar n-are rost să-ţi vorbesc aici despre Sfinţenia Crucii, fiindcă voi posta o întrebare legată de acest lucru, în curând.
Spui că Maica Domnului şi Sfinţii n-au niciun merit, dacă ne vom Mântui! În cazul ăsta, eşti un eretic aproape la fel de mare ca Arie! Noi nu ne putem Mântui singuri, ci Maica Domnului şi Sfinţii se roagă pentru noi, înaintea lui Dumnezeu. Noi nu suntem atât de vrednici, ca să ne Mântuim de unii singuri.
Să-ţi dau un exemplu foarte plauzibil şi foarte simplu, aşa cum trebuie să fie un adevărat creştin ortodox: simplu şi plauzibil în tot ceea ce face.
Tu, ca om, dacă vrei să te apropii de un Om, să devii prietenul Lui, Îl abordezi pe El, direct, fără nicio ruşine, sau vorbeşti cu prietenii tăi, cei care sunt, deja, prieteni foarte buni cu El sau chiar cu Părinţii Lui, în special Mama, dacă te cunoaşte şi eşti ca şi copilul ei, fiindcă mamele sunt mai înţelegătoare şi, de obicei, copiii ascultă mai mult de mame, să te introducă Omului respectiv, apoi să vă împrieteniţi, dacă şi tu corespunzi mentalităţii Respectivului?
Ei bine, ceea ce făcui eu acum se numeşte analogie. Adică, înlocuii ceva de neînţeles, cu ceva ce poţi tu, un om care n-ai cultura duhului, să înţelegi.
Omul cu care vrei să te împrieteneşti e Hristos, prietenii tăi, care sunt, deja, prieteni foarte buni cu El, sunt Sfinţii, iar Mama Omului cu care vrei să te împrieteneşti e Maica Domnului.
Acum îmi vei spune că, dacă nu corespunzi mentalităţii Respectivului, Îl laşi în pace şi te depărtezi de El, căutându-ţi alt prieten. Totuşi, nu uita că, Respectivul, e Dumnezeu şi, cu El, sigur vrei să fii prieten. Dacă nu vrei, mai sunt şi alţii, dar, cu ăia, sigur nu vrei să fii prieten.
Aşadar, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale şi ale tuturor Sfinţilor Săi, Hristos-Dumnezeu ne Mântuieşte.
Dragul meu, sa stii ca eu ortodox m-am nascut si sa stii ca mergeam la Biserica Ortodoxa(stiu foarte bine cum se mananca religia Ortodoxa) si nu era Duhul Lui Dumnezeu acolo.Nici macar nu stiam ca Iisus Hristos a purtat pacatele mele si a murit pe cruce pentru mine.
Apostolul Pavel nu a murit pentru mine, nici Maica Domnului nu a murit pentru mine ci doar Hristos a murit pentru mine.
Este un singur Mijlocitor si nu Sfinti ci Hristos.
1 timotei cap 2; 5 Căci este un singur Dumnezeu şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos,
Ioan 10:9 Eu sunt uşa: de va intra cineva prin Mine, se va mântui; şi va intra şi va ieşi şi păşune va afla.
Ioan 14:6 Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.
Ioan 14:14 Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face.
Toate meritele si slave sa fie aduse Domnului pentru ca El spune:
Isaia 42:8 Eu sunt Domnul şi acesta este numele Meu. Nu voi da nimănui slava Mea şi nici chipurilor cioplite cinstirea Mea".(Icoanele)
Doar Iisus ne mantuieste si atat.
Cum spune si Pavel in epistola catre corinteni:
1Coriteni 2:2 Căci n-am avut de gând să ştiu între voi altceva decât pe Isus Hristos şi pe El răstignit.
Am spus eu ca suntem vrednici sa ne mantuim singuri?(Doar Iisus care ne iubeste si vrea sa locuiasca in Inima noastra doar El ne Mantuieste).
Din contra eu spun oameni buni nu va mai bazati pe fapte:
Romani 3:10 După cum este scris: "Nu este drept nici unul;
Romani 3:19 Dar ştim că cele câte zice Legea le spune celor care sunt sub Lege, ca orice gură să fie închisă şi ca toată lumea să fie vinovată înaintea lui Dumnezeu.
Suntem iertati doar datorita Lui Hristos cel care merita toata slava in cer si pe pamant.
Evrei cap 9:14 Cu cât mai mult sângele lui Hristos, Care, prin Duhul cel veşnic, S-a adus lui Dumnezeu pe Sine, jertfă fără de prihană, va curăţi cugetul vostru de faptele cele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui viu?
Haide sa nu ne mai amagim aiurea Iisus spune:
Matei cap7:13-14
''Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea.
Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei ce o află.''
Romanii s-o declarat 90 si ceva la suta crestini(cuvant care vine de la Cristos) pe cand Iisus spune ca putini sunt cei ce afla Calea care duce la Viata?
Revin cu un verset care mi se pare cel mai frumos verset din toata Biblia:
Ioan 14:6 Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa.''
Multi crestini nici n-au pus mana pe o Biblie si totusi la recensamant s-au numit crestini.
Nu stiu ce sa zic dar as vrea sa iei postul meu si sa nu citesti altceva decat versetul asta si sa te gandesti la el:
Ioan 14:6 Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.''
Sa te rogi tu Domnului Iisus si sa-L inviti in inima ta sa te rogi Lui(nu rugaciuni mecanici, fara Icoane sau Sfinti ci pur si simplu sa ii spui problemele tale, asta inseamna rugaciunea -comunicarea cu Dumnezeul cel Viu).
Uita-te te rog si la clipurile acestea in caz ca sti engleza la unu dintre ele(unu e in engleza fara subs)
http://www.youtube.com/watch?v=yPb4aYg6TE8
http://www.youtube.com/watch?v=uIKX_hLz3gU
Pace si Har de la Domnul!
LisaJulie întreabă: