Taoismul este o filozofie a unui om, nu are legatura cu religia, fugi la sectia de FILOOFIE.
Bine si la noi prin sate sunt atatea "bisericute" unde se face filozofie, sport si politica, le mai spune bombe sau bodegi. Filozofia la filozofie, poti filozofa despre religie dar religia nu este o filozofie, ce fac aia e treaba lor, noi credem intr-un Creator al universului, viu vesnic si atotputernic. Tao era doar un muritor ca noi toti.
Daca El spune ca este o fiinta, nu om dar o fiinta de ce nu L-as crede? Oricat ne-am bate noi gura, perfectiunea din Univers, functionarea acestuia existenta noastra pe o planeta la care doar un element daca ar fi lipsa, sau mai altfel, adio viata arata sigur catre Existenta Creatorului. Iar daca El spune ca e FIINTA eu cred. De una zi citeam un articol despre luna care au calculat oamenii de stiinta DACA, nu ar fi le distanta care e sau daca ar avea alta densitate sau daca nu ar exista pamantul ar avea o deviatie de 40 de grade la fiecare rotatie, adica s-ar balanganii si de aici adio viata, iar unii pun asta pe seama intamplarii incercand sa-L scoata din ecuatie pe Dumnezeu. In ce hal de prostie au ajuns oamenii din ziua de astazi.
Nu prea sunt de acord. Din cate stiu Yin si Yang inseamna bine si rau, sau ceva de genul, partea intunecata si partea luminata. Acum nu prea sunt de acord ca acestea sa fie in echilibru, nu stiu dar mi se pare logic sa fie mai "mult" din partea buna/luminata. Nu ti se pare la fel? Adica sa fie mai mult bine si mai putin rau. Stiu ca asa e vorba din stravechi, sa fie echilibru... dar daca te gandesti putin nu-i chiar asa.
Yin Yang
Pământ cer
Luna Soare
umed uscat
pasiv activ
întuneric lumina
rece cald
misterios clar
femeia bărbatul
Totul în natură este făcut din forțe opuse, dar aceste forțe nu sunt nici bune nici rele; ele sunt necesare pentru existența a tot.
In taoism:
Binele = balanță perfectă
Răul = în afara balanței
Am citit mai multe articole despre taoism și se pară că Yin-Yang înseamnă și negativ-pozitiv. Spune că trebuie să accepți atât părțile bune cât și părțile rele ale vieții tale și să urmezi calea pe care te trimite viața.
Taoismul este amoral.
Nu cred că este de urmat.