Stai calm, mastur6area nu duce la orbire. Poti sa juri cit si cum vrei. Nu conteaza ca o faci in fata lu' prietenul imaginar, a mamei tale sau a unei salcii plingatoare. Atunci cind promiti ceva si nute tii de cuvint, cel fata de care gresesti cel mai mult esti fix tu.
Buna seara! Si eu,odata, m-am suparat pe o prietena a bunicii mele si am jurat ca nu ma voi duce cu ele in excursie,dar bunica mea mi-a spus ca e pacat sa nu ma duc,caci pe valea Oltului e foarte frumos. Atunci m-am dus la preot, care mi-a citit o rugaciune de dezlegare de acel juramant si mi-a spus sa nu mai fiu asa de impulsiva. Si atunci am putut sa merg linistita in acea excursie si nu-mi pare rau, caci e foarte frumos pe valea Oltului. Te pup, pa, pa.
Depinde ce ai jurat, dar Dumnezeu nu se implica in toate juramintele pe care le fac oamenii.
Depinde. Daca citesti ce spune Biblia, teoretic moartea.
In fapt a fost cineva care a jurat ca o sa isi jerfeasca fata (un barbar, in mod cert) si a facut-o tocmai ca sa isi pastreze legamantul. Il cheama Iefta.
Partea buna, e ca asta era superstitie, si azi un ateu ca mine (si sper ca si tu) nu iei in serios astfel de lucruri. Un Dumnezeu inteligent ar trebui sa fie suficient de matur sa accepte faptul ca un copil al sau, ce ipotetic il si iubeste, nu mai vrea sa faca ceva.
Ai grija ca poate o sa trimita ingerii sa iti taie capul si sa te rastigneasca. Nu-l mai injura, o sa vezi tu la judecata, stie el ce sa faca cu tine.
Trandafiiiiiiiiiiiraș întreabă:
AlbertoO2001 întreabă: