| RAY a întrebat:

Ti-ai putea privi pe cineva drag in iad tu fiind în rai?

10 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Dacă aș avea un telescop bun...

| T0Teu a răspuns:

Dar ce vrei sa fac? Sa plang o vesnicie ca acea persoana a ajuns in iad? Eu pe pamant imi pot da toate silintele sa ii pui despre Dumnezeu, despre mantuire, sa ii spun sa Il caute pe Dumnezeu... Dar daca acea persoana nu vrea sa ma asculte si va ajunge in iad, ce sa fac? Ce vina am eu? De ce ar trebui sa fiu trista o vesnicie pentru el? Eu mi-am facut datoria, imi pare rau de sufletul lui, dar mai mult n am ce face

| RAY explică (pentru T0Teu):

Dar dacă e maicacata sau taicatu

| T0Teu a răspuns (pentru RAY):

Acelasi lucru. Doar ce ar trebui sa fac? Sa plang pentru ei o vesnicie? Daca as face asta, cu ce m-ar ajuta? Lucrurile oricum nu s ar mai schimba si doar as suferi si m as consuma inutil

| TeiubesteDumnezeu a răspuns:

Luca 16:23-31 VDC
[23] Pe când era el în Locuința morților, în chinuri, și-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui [24] și a strigat: ‘Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și înmoaie vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci grozav sunt chinuit în văpaia aceasta.’ [25] ‘Fiule’, i-a răspuns Avraam, ‘adu-ți aminte că, în viața ta, tu ți-ai luat lucrurile bune, și Lazăr și-a luat pe cele rele; acum, aici, el este mângâiat, iar tu ești chinuit. [26] Pe lângă toate acestea, între noi și între voi este o prăpastie mare, așa ca cei ce ar vrea să treacă de aici la voi sau de acolo la noi să nu poată.’ [27] Bogatul a zis: ‘Rogu-te dar, părinte Avraame, să trimiți pe Lazăr în casa tatălui meu, [28] căci am cinci frați, și să le adeverească aceste lucruri, ca să nu vină și ei în acest loc de chin.’ [29] Avraam a răspuns: ‘Au pe Moise și pe proroci; să asculte de ei.’ [30] ‘Nu, părinte Avraame’, a zis el, ‘ci, dacă se va duce la ei cineva din morți, se vor pocăi.’ [31] Și Avraam i-a răspuns: ‘Dacă nu ascultă pe Moise și pe proroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morți.’"

| RAY explică (pentru TeiubesteDumnezeu):

Și dacă sunt părinți tai?

| TeiubesteDumnezeu a răspuns (pentru RAY):

Pe mine ma doare acum cat is in viata pentru cei nemantuiti din familia mea si ii aduc inaintea Domnului sa lucreze la inima lor daca aici nu ma zbat" macar in rugaciune inaintea Celui care poate sa le schimbe viata mai apoi va fi tarziu cum ai vazut in pildă, atunci nu voi mai putea face nimic

| TeiubesteDumnezeu a răspuns:

Eu cred si vreau sa ne vedem in rai in cerul Sfant pregătit pentru cei cu inima curată

| andreibistrita33 a răspuns:

Rai se scrie cu majuscula domnule agramat de Timisoara.