Rationalul nu se impaca cu religia, si nu o va face niciodata, pentru ca oamenii rationali trebuie sa creada in ce le arata dovezile, si nu in mitologii antice.
In primul rand, intre stiinta si dumnezeu nu este nicio contradictie. Pentru ca toate legule naturii tot Dumnezeu le-a pus in fapturile sale. Si stai linistit ca la vreme de necaz, cand nimic nu te mai ajuta, te intorci la Dumnezeu. De aceea, se spune ca, cand in viata aceasta toate usile iti sunt inchise, Dumnezeu iti mai deschide o fereastra!
Nu zau?
Eu stiu ca exista o diferenta extraordinar de mare, si anume una care o desfinteaza total credinta, si anume aceea ca Stiinta a dovedit clar ca nu a fost nevoie ca un Creator sa creeze lumea si Universul, pentru ca legile fizicii chimiei si ale naturii sunt atat de complexe incat pot asigura viata in anumite conditii date.
Asa ca Legile Naturii nu vin de la Dumnezeu ci se bazeaza pe Legile stiintelor exacte,
2 Daca stai linistit in vreme de necaz asteptand ajutorul Domnului Nimeni de Niciunde (numit Dumnezeul din Ceruri) si nu intelegi ca "Dumnezeu" te ajuta exact atat cat te poti ajuta tu singur, inseamna ca esti un looser inconstient. Iar daca aceasta inconstienta a ta aduce consecinte negative familiei tale, asta inseamna ca esti un criminal si nu un OM adevarat
"Pentru ca toate legule naturii tot Dumnezeu le-a pus in fapturile sale." Vom avea nevoie si de dovezi pentru aceasta afirmatie.
Nu stiu la care d-zeu te referi, dar presupun ca esti crestin. In acest caz, trebuie sa-ti spun ca stiinta e intr-o totala contradictie cu d-zeul biblic, si cu biblia in general. Inca din primele pagini ale Genezei e clar ca acei oameni care au scris-o n-au avut nicio idee in legatura cu originea lumii. Stiinta ii contrazice total. Si daca tu crezi contrariul, atunci inseamna ca nici tu nu cunosti nimic in legatura cu lumea in care traiesti.
Vai de mine, ce vorbesti, vad ca tu habar nu ai ca eu cand il vorbesc de rau pe "dumnezeul" vostru nu la CREATOR ma refer, ci la creatura care va este voua Dumnezeu. Asa ca mi-e Creatorul nu mi-a gresit cu nimic, ci in greseala sunteti voi care considerati ca o jalnica creatura este egalul Crratorului.
Asa ca mai bine pregetastete pentruv ce te asteapta in viitor cand vei da coltul si vei ajunge in fata Creatorului care se va uita urat la tine ca ai respectat si iubit o creatura nenorocita pe care ai slavit-o in biserici ca fiind Dumnezeul tau. Asa ca NU Dumnezeu a indemnat biserica sa faca crime, ci Dumnezeul Veacului Acesta, adica cel numit si Satana si cel care dupa "inviere " recunoaste ca e seful IADULUI, (vezi Apoc 1:18)
Dorugar, draga, am o intrebare asa, sincera, ca intre doi membri ce incearca sa se faca utili si ei cum pot comunitatii TPU: care e zeul ala creator si corect la care te inchini tu, ca vad ca spui ca "Dumnezeul veacului asta(Satana) este cel la care se inchina crestinii", desi eu credeam ca tocmai crestinii se inchina la zeul corect, adica nu la diavol...
Draga Christi, eu sunt un om privilegiat care are 2 Dumnezei Creatori, si ii consider asa pentru ca ei m-au creat, si m-au dumnezeit pina sa devin om pe picioarele mele, si acesti doi Dumnezei PERFECTI sunt parintii mei!
Cat despre "dumnezeul" Biblic al veacului acesta, el este Diavolul care orbeste mintile oamenilor ca apoi sa-i distruga, si acestuia i se inchina crestinii. Spre deosebire de crestini, evreii se inchina Dumnezeului Biblic al veacului vechi, adica veacul Vechiului Testament. Eu ca om modern care nu cred in povesti idioate, STIU ca pe mine cei care m-au creat sunt parintii si astfel ii iubesc si slavesc ca pe niste Dumnezei
Vedem cum se implinesc toate profetiile Bibliei sub ochii nostri, dar unii tot impietriti raman si nu se intorc la Dumnezeu ca sa li se ierte pacatele.
Pai probabil ca pacatosii nu fac asta pentru ca ei stiu ca Christos a DESFINTAT Legea lui Dumnezeu, lege care ne spune ce este pacat si ce nu este pacat, ca doar nu-i asa ca Romani 10, 4 Caci HRISTOS ESTE SFÎRSITUL LEGI---
Si unde se sfarseste legea incepe...neleguirea!
Adica crestinismul!
Probabil pentru cei care nu sunt in Hristos incepe nelegiuirea, pentru ca ei traiesc in pofta firii pamantesti. Afla ca atunci cand te intorci la Hristos ti se iarta pacatele si tu devii un om nou nascut din Dumnezeu cand incepi sa aduci roada Duhului Sfant. Ia spune-mi tu daca nu cumva te regasesti printre cei pacatosi in lumina Cuvantului lui Dumnezeu?,,
I Corinteni 6 : 9 – 11 „Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu?
Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu. Şi aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi, în Numele Domnului Isus Hristos şi prin Duhul Dumnezeului nostru".
Nu draga Ema, Legea este aceea care iti spune ce e voie sa faci si ce nu e voie sa faci ca e pacat, si Christos este SFARSITUL LEGII adica a scos oamenii de sub BLESTEMUL legii, asa ca daca esti crestin, adica crezi in Christos, poti sa faci orice ca Isus Christos a platit cu sangele si viata lui si pentru pacatele tale.
Iar ce spune Pavel in Corinteni este o minciuna(dar la ce te poti astepta dela un ucigas ca el) si este pentru ca Dumnezeu in cele 5 carti ale lui Moise NU vorbeste despre nicio Imparatie dupa moarte, ci le promite ca vor mostenii o tara a lor, (adica Israelul) Iar creatura pe nume Isus nu este Dumnezeu pentru ca Dumnezeu este numai CREATORUL, si ca atare aceasta creatura este slavita la Vatican cu numele de Lucifer, Iata dovada> https://www.youtube.com/watch?v=0IgdzyMNfjw
Si daca mai adaugam ca acest Lucifer numit si Isus recunoaste in Apocalipsa 1:18 ca el este seful cheilor IADULUI, si astfel se explica motivul pentru care el Lucifer a sfintit criminalii ca Hitler si Stalin indiferent de cate lucruri diabolice au facut, pentru ca Diavolului ii sunt pe plac oamenii diabolici care il recunosc pe EL ca fiindu-le stapan.
Sincer iti spun draga Ema, ca esti pe o cale extrem de gresita, si ca imi pare rau de tine pentru ca refuzi sa accepti adevarul oricat de clar si limpede ti l-as prezenta
Da Isus este fiul lui Dumnezeu exact asa cum sunt toti evreii cei care respecta Legamantul cerut de Yahwe la cortul lui Avraam.
Cat despre Lucifer, ai iarasi dreptate, Isus NU este Lucifer, Lucifer este FALSUL Christos! Sau tu crezi ca Christos este un nume? NU Christos NU este un nume ci un atribut acordat persoanelor care au fost UNSE in functia de Regi ai iudeilor si in aceasta calitate au adus binele pentru poporul evreu.
Asa ca te intreb pe tine care cunosti bine Biblia, unde in Biblie este descris faptul ca Isus a fost UNS in functia de rege al evreilor?
Pai daca nu a fost UNS ...asta inseamna ca NU este el UNSUL, adica Christosul. asa ca voi crestinii va inchinati unui FALS Christos care NU este Isus din Nazaret ca asta nu a fost UNS (UNS = Christos in greaca).
Asa ca Isus este un rabin care nu are nicio legatura cu crestinismul si unu care indeamna la ascultarea Legii lui Dumnezeu, Iar falsul Christos este Luciferul care i s-a impotrivit lui Dumnezeu si a fost alungat pe pamant asa cum vedem in Apoc. 12:12.
Si ca este asa cum zic eu vedem si in filmul cu slujba de Pasti dela Vatican in care falsul Isus Christos este slavit cu numele de LUCIFER, numit si Dumnezeul veacului acesta, adica veacul Noului Testament, supranumit si Satana, sau cum singur se recunoaste chiae el in Apoc 1:18 este Seful IADULUI si cel cu Coasa. adica acela care va ia viata si va primeste in imparatia sa care este IADUIL, in care va ofera o viata vesnica!
Daca zici tu asa e, dar nu inteleg de ce eviti sa raspunzi la problemele ridicate de mine.
Nu este Legea lui Dumnezeu aceea care stabileste ce este pacat sau nu?
Pai daca Christos (nu Isus) a desfintat Legea, atunci evident ca nu mai este nici pacat, pentru ca nu exista Lege care sa interzica fapta care e negativa.
Daca Christos a desfintat Legea lui Dumnezeu, este el in vrajmasie cu Dumnezeu sau ii face voia?
Pai daca este Potrivnicul lui Dumnezeu si distruge toata lucrarea lui Dumnezeu prin desfintarea Legii te mai mira ca el este slavit ca LUCIFER?
Oare cum de nu-ti dai seama ca tu, ca si toti crestinii il urmati pe Dumnezeul Veacului acesta cel numit si Satana? De ce Dumnezeul veacului acesta, pentru ca sunt doua veacuri, veacul cel vechi al Vechiului Testament veac in care se urmeaza Legea lui Dumnezeu, iar voi crestinii ati lepadat Legea Lui si urmati o Lege Noua, care NU este a rabinului Isus, ci a falsului Christos numit si Lucifer, acel potrivnic care i-a desfintat Legea si este Slavit in biserici mai presus de Dumnezeu dandu-se drept Dumnezeu, recunosti versetul? e din 2 Tesaloniceni 2:4.
Asa ca fa deosebirea intre Isus si Christos pentru ca Isus NU a fost uns in calitatea de Rege ca sa fie un Christos. Cine e Christos?
Este acelanpe care Dumnezeu l-a azvarlit pe pamant asa cum vedem in Apoc 12:12 si pe care Creatorul il numeste Diavol. El Diavolul anunta in Apoc 22:16 ca va veni pe pamant in familia lui Iosif, si ne spune ca el este Lucifer, adica steaua senina a diminetii, si Petru se refera la el in 2 Petru 1. 19, si Luca ne spune ca l-a vazut pe Satana cum a fost azvarlit pe pamant in Luca 9:1 si ce zice prorocul Isaia? Ca a fost aruncat din ceruri in IAD, si cine ne vorbeste din IAD si ne spune in Apoc 1:17 ca el este tot acela care a fost si in ceruri, doar ca acum detine Cheile Iadului dar nu si ale raiului!
Nu ti se par cam multe la numar (desi astea inca nu sunt toate) precum ca Dumnezeul crestinilor este Dumnezeul Veacului acesta ...adica Lucifer?
Ai vizionat filmul de la slujba de Pasti de la Vatican sa vezi ca acolo (Isus) Christos este numit Lucifer?
Incearca sa ma combati cu argumente sin nu cu poezii pentru ca NU Isus n-a scos de sub Blestemul Legii lui Dumnezeu, el a venit sa intareasca Legea si nu a spus niciodata ca o considera un GUNOI asa cum spune Pavel in Filipeni 3:3...ci falsul Christos este acela care a schimbat Legea iar Pavel cand a avut revelatia pe drumul Damascului a avut revelatia cu Isus Christos pentru ca Isus a fost deja mort iar diavolul Christos i-a penetrat corpul ca sa joace scena invierii
Draga Ema, Daca Isus este implinirea Legii de ce nu respectati aceata Lege Implinita? NU va place cum a fost implinita adica desavarsita?
Pai chiar in Filipeni 3 :3 vedem cum Pavel va invata ca Legea lui Dumnezeu este un GUNOI fata de inaltimea vorbelor unei creaturi (numite Isus)? Pai ce au ajuns creaturile mai presus de Creator si Legea Creatorului este aruncata la gunoi ca asa vreau creaturile? Pai cum gandesti?
2 Legea nu mantuieste pe nimeni, ci doar FAPTELE tale te pot mantui, asta in cazul in care ele sunt conforme Legii si NU incalca Legea! Asa a lasat Dumnezeu sa fie, si nicio creatura nu poate desfinta LEGEA pe care a dat-o Creatorul. Sau cum gandesti? Vine Dracu, ne da o lege noua care ne place si facem toti cu bucurie lipsa mare pe Legea lui Dumnezeu! Ti se pare corect acest lucru?
3 Care HAR, harul credintei a proasta? Pai voi crestinii nu respectati nici Legea lui Dumnezeu si nici Legamantul cerut de Dumnezeu asa ca despre ce HAR al lui Dumnezeu vorbiti? despre Harul batjocurii?
Pai Adam si Eva nu si-au batut joc de Dumnezeu nici nu au incalcat LEGEA ci doar au ascultat un SFAT dat de Dumnezeu, si vezi ce au patit?
Pai ce o sa patiti voi care nu numai ca incalcati Legea lui Dumnezeu ba chiar o si desfinti ca asa va convine mai bine, mai incalcati si Legamantul...as ca ce HAR aveti voi? Poate ai vrut sa zici BLESTEM si URGIE in loc de Har, ca asta va va astepta pe absolut toti crestinii, Mania lui Dumnezeu nu pentru ca i-ati incalcat Legea dar pentru ca ati inlocuit-o cu Legea Noua a Satanei pe care-l numiti Dumnezeu, desi el este doar "Dumnezeul veacului Acesta".
Tu uiti ca Scriptura a fost adresata in intregime oamenilor care au facut Legamantul cu Dumnezeu si care ii urmeaza Legea iar acestia sunt considerati ca fiind de religie mozaica (pentru ca urmeaza invaturile lui Moise) si nu a altora care isi bat joc de Lege si incalca Legamantul, si cu atat mai putin crestinilor care au FURAT scriptura iudeilor si o interperetaza altfel decat a inspirat-o Dumnezeu Rabinilor religiei mozaice sub atenta supraveghere a Duhului Sfant?
Pai cine va da voua voie sa interpretati Biblie mozaicilor in mod crestin, adica in mod MINCINOS?
Repetand raspunsul pe care ti l-am mai dat: Eminescu asa cum a scris aceste versuri a mai scris si "Invierea" si Rugaciunea unui dac" unde promoveaza crestinatatea
Si cum au disparut? S-au evaporat?
Ma refer la daci.
Cum sa dispara Draci, pai ei sunt si astazi mersi bine in casa lor numita Biserica unde ii recunosti dupa faptul ca sunt intotdeauna imbracati in negru
Nu mai recunosti ce ai scris?! : "Este culmea prostiei sa crezi ca daci erau crestini cand ei au disparut toatal cu cca 200 de ani inaintea inventarii crestinismului."
Si ce nu-i adevarat?
Sau nici atat nu stii ca religia crestina a aparut dupa Conciliul de la Niceea, adica dupa 200 de ani dupa ce dacii au fost invinsi si luati ca sclavi in Imperiul Roman asa cum arata CLAR secventele de pe Columna lui Traian?
La tine trebuie ca la copiii de 5 ani sa iti explic. Evident ca ma refeream doar la partea asta: "cand ei au disparut toatal cu cca 200 de ani inaintea inventarii crestinismului." Dacii nu au disparut niciodata. Nici nu aveau cum ca nu i-a exterminat nimeni si din cate se stie(din pacate foarte putine, avand in vedere faptul ca exista niste "baieti dastepti" interesati sa manipuleze istoria in favoarea lor) cei care au venit sa ii "romanizeze" pe daci erau chiar urmasii dacilor, in fine, cu unele elemente de descendenta, insa, probabil ca s-au asociat si cu niste popoare mai pradatoare de au ajuns niste daci asa decazuti. Ideea e ca poti spune ca suntem si 100% romani, dar si 100% daci avand in vedere ca romanii se trageau tot din daci. Oricum, in principiu, toti romanii din ziua de astazi sunt daci, chiar daca tu sau unii daci nu recunoasteti asta...
Vai de mine ce neinformat esti! Dacii au disparut total, nu numai ca o mare parte din ei au fost exterminati si luati in sc; avie asa cum ne arata Columna lui Traian, dar cei ramasi au fost decimati(barbatii) si rapite femeile si copii de hoardele de navalitori incepand cu hunii, fratii lor huno-bulgarii, apoi de avari, goti, slavi gepizi, goti vizigoti, cumani, unguri si de alte popoare care s-au asezat pe acel teritoriu astfel incat au disaparut atat de totalincat nu se mai stie aproape nimic despre ei, dar si cele cunoscute sunt preluate de la fratii lor tot traci, adica ilirii care nu au disparut nici pina azi desi au fost si ei sub multe ocupatii care i-ai influentat. Ideea este ca daca esti roman ardelean ai acelasi sange 100 % ca a unui ungur, daca esti sudistadica valah, esti combinatie intre urmasii imperiului Roman si slav sudici + turci, iar daca esti moldovean esti ungur descalecat in Moldova si corcit cu rusii, si ucrainienii. Zic ungul pentru ca si ungurii si romanii de pe teritoriul Transilvaniei au avut EXACT aceeasi etnogeneza comuna, cu diferenta ca cei care locuiau in orase si la campie au fost obligati sa invete noua limba maghiara inventata in sec 14 iar cei care traiau izolati in munti au vorbit NU romana de azi, ci o limba care cuprindea cca 40% cuvinte latine, 40 % cuvinte slave si cca 20% influente din alte limbi, aceasta limba slavo-romana o gasesti si in cronica lui Grigore Ureche si ea a fost "modernizata" in jurul anilor 1850 cand majoritatea slava a fost inlocuita cu cuvinte din limba franceza aduse de pasoptistii, care au stiur de ce o fac, si anume ca Rusia voia sa ajunga la Bosfor si Marea Mediterana folosindu-se de Panslavism si de Qrtodoxie, asa ca prostioarele cu dacele care faceau copii numai cu romani ca sa formeze noul popor roman, le poti povesti copiilor de la gradinita, pentru ca mult mai valabila este teoria ca aceleasi femei profitand ca barbatii lor ciobani lipseau din primvara pina toamna tarziu fiind plecati cu oile in transhumanta, nevestele lor se rasfatau mai mult cu ungurasii agricultori care erau mai spalatei si mai focosi decat ciobanii si astfel in timp repetandu-se povestea mai mult de 1100 de ani (adica de cca 10 x mai mult decat legatura daco-romana) s-a format noul popor "roman" ardelean.
Sa mai mentionez si poezia "Rugaciune" catre Maica Domnului?
Se vede ca nu esti un cunoscator al celor scrise mai sus de tine, caci Mihai Eminestcu era iubitor de Dumnezeu (desi deseori depresiv) si de obiceiuri romanesti strabune.
Buna seara!
Dupa opinia mea, termenul de religie pe care toata lumea il aduce in discutie este prezentat de la inceput cu un grav si impermisibil inteles, unul adus la termenii nostri de gandire. Prin religie se intelege legatura ( comuniunea ) reala a omului cu Dumnezeu, cu sacrul.
In al doilea rand, Biblia nu este contradictorie, ci pentru a o intelege, iti trebuie anumite cunsotinte de teologie si, mai ales, o minina legatura reala cu Dumnezeu.
In al treilea rand, anumite evenimente negative din istoria vietii bisericesti a Bisericii Romano_Catolice, nu pot avea o conotatie negativa asupra intregii vieti crestine.
NU vreau sa mi-o luati ca pe ceva negativ, insa din ce am observat dumneavoastra aveti o mare confuzie in ceea ce priveste Biblia si istoria Bisericii Catolice. Daca a-ti studia mai bine si cu obiectivitate, v-ati schimba parerea si mai ales l-ati intalni pe Dumnezeu, cea mai frumoasa realizare. Numai bine va doresc si Dumnezeu sa va ajute!
1 DA, religia ar trebui sa faca o legatura si o relegare permanenta cu Dumnezeu, si exact asta NU face, asa ca religiile care fac legatura doar intre portofelul fraierilor si interesul murdar al sarlatanilor care se folosesc de ea, nu sunt religii ci excrocherii,
2 Ca sa intelegi Biblia trebuie sa nu fi indoctrinat ci sa ai o minte limpede darsi sa intelegi ca Biblia este un text FURAT de la o alta religie si astfel ea trebuie inteleasa in contextul religiei in care a aparut si nicidecum in intelesul marsavit al sarlatanilor care au furat-o si o folosesc ca sa faca rau oamenilor, prostindu-i manipulandu-i, spioninadu-i si belindu-i material.
3 Da am studiat bine si istoria catolicismului si asa am aflat ca uni sefi ai bisericii catolice au trait in cea mai murdara si marsava desfranare, ucigand oameni pentru a le acapara averile, si pina si azi vedem cum un papa si-a dat demisia din cauza scandalurilor financiare si a legaturilor cu mafia.
4 Nu mersi, eu nu am nevoie de ajutorul lui Domnu Nimeni de Niciunde pentru ca am invatat sa ma ajut singur si astfel sa imi traiesc fericit viata impreuna cu fericita mea familie, lucru pe care vi-l doresc si Dumneavoastra
Pai cum sa traiesc sa-mi fie bine? Mintimandu-ma singur ca ma ajuta Dumnezeul cel inventat de sarlatani?
Pai daca voi fi din nou bolnav, pentru ca orice om a fost bolnav si eu am chiar acum o gripa, uite ca nu m-am dus la biserica care este vis a vis de mine ci m-a dus la doctorul care este ceva mai departe si mi-a dat niste medicamente care ma ajuta.
Daca voi ramane singur si nu ma mai vrea nimeni, atunci fi sigur ca imi voi lua un caine ca astia NU tradeaza ci iubesc sincer intotdeauna, iar de moarte nu scapa nimeni, macar ma voi consola in ultima clipa ca NU m-am vandut Diavolului asa cum se vand toti crestinii crezand ca el e Dumnezeu. Asa ca voi muri usor si impacat cu gandul ca "dumnezeul veacului acesta(adica Diavolul) nu mi-a orbit mintea"
Eu am ramas la prima idee... De ce spui ca Biblia se contrazice? Eu nu am gasit asa ceva
Ma gandeam ca daca ai facut o afirmatie atat de categorica, poti sa o si sustii cu dovezi.
De ex. la afirmatia de mai sus pot aduce argumentul ca mosii si stramosii romanilor erau in general anlafabeti pentru ca nu existau scoli romanesti cu cca 150 de ani in urma, prin urmare nu aveau cum sa citeasca Iluministii francezi ca Voltaire sau Rouseau, asa ca nu le ramanea decat sa creada totul a proasta fara sa stie nimic