| Dorugar a întrebat:

Tinand cont de faptul ca Biblia este atat de contradictorie iar religia crestina are un trecut criminal, ce credeti:
Poate fi religia importanta pentru oamenii rationali?
Sau este un instrument politic despre care marele Eminescu spunea asa:

Religia - o frază de dânşii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Rationalul nu se impaca cu religia, si nu o va face niciodata, pentru ca oamenii rationali trebuie sa creada in ce le arata dovezile, si nu in mitologii antice.

40 răspunsuri:
| Făgăraş a răspuns (pentru Dorugar):

Sa vad eu cum vei trai in viata ta momentele de necaz, boala si singuratate... si moartea! sa vedem atunci happy

| EmaS a răspuns (pentru Dorugar):

Legea este valabila, Isus este implinirea Legii. Noi nu mai suntem mantuiti prin Lege ci prin har.

| Dorugar explică (pentru EmaS):

Draga Ema, Daca Isus este implinirea Legii de ce nu respectati aceata Lege Implinita? NU va place cum a fost implinita adica desavarsita?
Pai chiar in Filipeni 3 :3 vedem cum Pavel va invata ca Legea lui Dumnezeu este un GUNOI fata de inaltimea vorbelor unei creaturi (numite Isus)? Pai ce au ajuns creaturile mai presus de Creator si Legea Creatorului este aruncata la gunoi ca asa vreau creaturile? Pai cum gandesti?
2 Legea nu mantuieste pe nimeni, ci doar FAPTELE tale te pot mantui, asta in cazul in care ele sunt conforme Legii si NU incalca Legea! Asa a lasat Dumnezeu sa fie, si nicio creatura nu poate desfinta LEGEA pe care a dat-o Creatorul. Sau cum gandesti? Vine Dracu, ne da o lege noua care ne place si facem toti cu bucurie lipsa mare pe Legea lui Dumnezeu! Ti se pare corect acest lucru?
3 Care HAR, harul credintei a proasta? Pai voi crestinii nu respectati nici Legea lui Dumnezeu si nici Legamantul cerut de Dumnezeu asa ca despre ce HAR al lui Dumnezeu vorbiti? despre Harul batjocurii?
Pai Adam si Eva nu si-au batut joc de Dumnezeu nici nu au incalcat LEGEA ci doar au ascultat un SFAT dat de Dumnezeu, si vezi ce au patit?
Pai ce o sa patiti voi care nu numai ca incalcati Legea lui Dumnezeu ba chiar o si desfinti ca asa va convine mai bine, mai incalcati si Legamantul...as ca ce HAR aveti voi? Poate ai vrut sa zici BLESTEM si URGIE in loc de Har, ca asta va va astepta pe absolut toti crestinii, Mania lui Dumnezeu nu pentru ca i-ati incalcat Legea dar pentru ca ati inlocuit-o cu Legea Noua a Satanei pe care-l numiti Dumnezeu, desi el este doar "Dumnezeul veacului Acesta".
Tu uiti ca Scriptura a fost adresata in intregime oamenilor care au facut Legamantul cu Dumnezeu si care ii urmeaza Legea iar acestia sunt considerati ca fiind de religie mozaica (pentru ca urmeaza invaturile lui Moise) si nu a altora care isi bat joc de Lege si incalca Legamantul, si cu atat mai putin crestinilor care au FURAT scriptura iudeilor si o interperetaza altfel decat a inspirat-o Dumnezeu Rabinilor religiei mozaice sub atenta supraveghere a Duhului Sfant?
Pai cine va da voua voie sa interpretati Biblie mozaicilor in mod crestin, adica in mod MINCINOS?

| Dorugar explică (pentru Făgăraş):

Pai cum sa traiesc sa-mi fie bine? Mintimandu-ma singur ca ma ajuta Dumnezeul cel inventat de sarlatani?
Pai daca voi fi din nou bolnav, pentru ca orice om a fost bolnav si eu am chiar acum o gripa, uite ca nu m-am dus la biserica care este vis a vis de mine ci m-a dus la doctorul care este ceva mai departe si mi-a dat niste medicamente care ma ajuta.
Daca voi ramane singur si nu ma mai vrea nimeni, atunci fi sigur ca imi voi lua un caine ca astia NU tradeaza ci iubesc sincer intotdeauna, iar de moarte nu scapa nimeni, macar ma voi consola in ultima clipa ca NU m-am vandut Diavolului asa cum se vand toti crestinii crezand ca el e Dumnezeu. Asa ca voi muri usor si impacat cu gandul ca "dumnezeul veacului acesta(adica Diavolul) nu mi-a orbit mintea"

| Făgăraş a răspuns (pentru Dorugar):

Sincer, Dorugar de ce nume ai o imagine asa proasta despre Dumnezeu? Cu ce ti-a gresit El?

| Dorugar explică (pentru Făgăraş):

Vai de mine, ce vorbesti, vad ca tu habar nu ai ca eu cand il vorbesc de rau pe "dumnezeul" vostru nu la CREATOR ma refer, ci la creatura care va este voua Dumnezeu. Asa ca mi-e Creatorul nu mi-a gresit cu nimic, ci in greseala sunteti voi care considerati ca o jalnica creatura este egalul Crratorului.
Asa ca mai bine pregetastete pentruv ce te asteapta in viitor cand vei da coltul si vei ajunge in fata Creatorului care se va uita urat la tine ca ai respectat si iubit o creatura nenorocita pe care ai slavit-o in biserici ca fiind Dumnezeul tau. Asa ca NU Dumnezeu a indemnat biserica sa faca crime, ci Dumnezeul Veacului Acesta, adica cel numit si Satana si cel care dupa "inviere " recunoaste ca e seful IADULUI, (vezi Apoc 1:18)

| Cristi1Cristi1IdlibParty a răspuns (pentru Dorugar):

La tine trebuie ca la copiii de 5 ani sa iti explic. Evident ca ma refeream doar la partea asta: "cand ei au disparut toatal cu cca 200 de ani inaintea inventarii crestinismului." Dacii nu au disparut niciodata. Nici nu aveau cum ca nu i-a exterminat nimeni si din cate se stie(din pacate foarte putine, avand in vedere faptul ca exista niste "baieti dastepti" interesati sa manipuleze istoria in favoarea lor) cei care au venit sa ii "romanizeze" pe daci erau chiar urmasii dacilor, in fine, cu unele elemente de descendenta, insa, probabil ca s-au asociat si cu niste popoare mai pradatoare de au ajuns niste daci asa decazuti. Ideea e ca poti spune ca suntem si 100% romani, dar si 100% daci avand in vedere ca romanii se trageau tot din daci. Oricum, in principiu, toti romanii din ziua de astazi sunt daci, chiar daca tu sau unii daci nu recunoasteti asta...

| Cristi1Cristi1IdlibParty a răspuns (pentru Dorugar):

Dorugar, draga, am o intrebare asa, sincera, ca intre doi membri ce incearca sa se faca utili si ei cum pot comunitatii TPU: care e zeul ala creator si corect la care te inchini tu, ca vad ca spui ca "Dumnezeul veacului asta(Satana) este cel la care se inchina crestinii", desi eu credeam ca tocmai crestinii se inchina la zeul corect, adica nu la diavol...

| Dorugar explică (pentru Cristi1Cristi1IdlibParty):

Draga Christi, eu sunt un om privilegiat care are 2 Dumnezei Creatori, si ii consider asa pentru ca ei m-au creat, si m-au dumnezeit pina sa devin om pe picioarele mele, si acesti doi Dumnezei PERFECTI sunt parintii mei!
Cat despre "dumnezeul" Biblic al veacului acesta, el este Diavolul care orbeste mintile oamenilor ca apoi sa-i distruga, si acestuia i se inchina crestinii. Spre deosebire de crestini, evreii se inchina Dumnezeului Biblic al veacului vechi, adica veacul Vechiului Testament. Eu ca om modern care nu cred in povesti idioate, STIU ca pe mine cei care m-au creat sunt parintii si astfel ii iubesc si slavesc ca pe niste Dumnezei

| Dorugar explică (pentru Cristi1Cristi1IdlibParty):

Vai de mine ce neinformat esti! Dacii au disparut total, nu numai ca o mare parte din ei au fost exterminati si luati in sc; avie asa cum ne arata Columna lui Traian, dar cei ramasi au fost decimati(barbatii) si rapite femeile si copii de hoardele de navalitori incepand cu hunii, fratii lor huno-bulgarii, apoi de avari, goti, slavi gepizi, goti vizigoti, cumani, unguri si de alte popoare care s-au asezat pe acel teritoriu astfel incat au disaparut atat de totalincat nu se mai stie aproape nimic despre ei, dar si cele cunoscute sunt preluate de la fratii lor tot traci, adica ilirii care nu au disparut nici pina azi desi au fost si ei sub multe ocupatii care i-ai influentat. Ideea este ca daca esti roman ardelean ai acelasi sange 100 % ca a unui ungur, daca esti sudistadica valah, esti combinatie intre urmasii imperiului Roman si slav sudici + turci, iar daca esti moldovean esti ungur descalecat in Moldova si corcit cu rusii, si ucrainienii. Zic ungul pentru ca si ungurii si romanii de pe teritoriul Transilvaniei au avut EXACT aceeasi etnogeneza comuna, cu diferenta ca cei care locuiau in orase si la campie au fost obligati sa invete noua limba maghiara inventata in sec 14 iar cei care traiau izolati in munti au vorbit NU romana de azi, ci o limba care cuprindea cca 40% cuvinte latine, 40 % cuvinte slave si cca 20% influente din alte limbi, aceasta limba slavo-romana o gasesti si in cronica lui Grigore Ureche si ea a fost "modernizata" in jurul anilor 1850 cand majoritatea slava a fost inlocuita cu cuvinte din limba franceza aduse de pasoptistii, care au stiur de ce o fac, si anume ca Rusia voia sa ajunga la Bosfor si Marea Mediterana folosindu-se de Panslavism si de Qrtodoxie, asa ca prostioarele cu dacele care faceau copii numai cu romani ca sa formeze noul popor roman, le poti povesti copiilor de la gradinita, pentru ca mult mai valabila este teoria ca aceleasi femei profitand ca barbatii lor ciobani lipseau din primvara pina toamna tarziu fiind plecati cu oile in transhumanta, nevestele lor se rasfatau mai mult cu ungurasii agricultori care erau mai spalatei si mai focosi decat ciobanii si astfel in timp repetandu-se povestea mai mult de 1100 de ani (adica de cca 10 x mai mult decat legatura daco-romana) s-a format noul popor "roman" ardelean.