| soimos a întrebat:

Tinand cont de faptul ca daca ar exista un Dumnezeu, si acest lucru l-am corobora cu faptul ca Dumnezeu nu se lasa cunoscut si probabil ca stie El de ce!

Din ce cauza atatia idioti se strofoca zilnic sa il cunoasca, adica sa-i incalce voia, si culmea prostiei nu o fac accesand stiinta care prin legile fizicii, chimiei si matematicii ne apropie de Creator, ci o fac prin credinta a proasta si prin studiul unor texte primitive?

Nu vi se pare aceasta realitate o culme a prostiei si o jignire adusa naturii umane?

Oare cat de prost trebuie sa fii sa crezi ca Dumnezeul se va bucura ca ai ramas prost , in conditiile in care El ti-a dat creierul, care este cel mai performant si complex organ din tot Universul?

23 răspunsuri:
| morningstar a răspuns:

Nu, culmea prostiei ni se par ideile tale. Daca tu nu Il cunosti pe Dumnezeu, asta nu inseamna ca nu exista. Eu nu pot sa afirm ca persoanele pe care tu le cunosti nu exista doar din motivul ca eu nu le cunosc, La fel si cu Dumnezeu.

| SaveTheNature a răspuns:

Hai k incerc sa iti explic eu de ce.
Mai intai incerc sa iti exprim FRUSTRAREA cu,,cuvintele mele:
Inchizitia+cruciadele.(no coment)
Preotii-multi preoti se comporta total invers decat ceea ce vrea Dumnezeu.-cer bani,sunt materiali,si resping oamenii a caror religie,doctrina,orientari etc sunt diferite decat a propriilor lor interese(ok)
Bisericile-mari,fastuase,impunatoare,scumpe,posh,,etc(ok)
Credinciosii,crestinii,teistii -care arunca cu pietre in primul om pe care in intalneste ,si e opusul orientarii lor religioase,si credintelor lor religioase.Care se comporta animalic,instinctual,grotesc. Si care cred ca au un loc asigurat in rai in functie de inversunarea cu care matura pe jos cu cei care nu cred.si de inversunarea cu care resping alte religii,alte credinte,alte orientari.
Ai perfecta DREPTATE.Nu asta vrea Dumnezeu!
Si acum sa trecem la subiect:
1 Avand in vedere ca esti inteligent,eu cred ca pe langa inteligenta,ca om TREBUIE sa te bazezi si pe intuitie,spirit de observatie,si alte simturi care nu sunt atat de MATEMATICE.
Nu mai suntem in era Renasterii si a Umanismului si eu cel putin vad clar ca Oamenii sunt din ce in ce mai roboti,mai matematici,mai materiali,mai animali si mai putin OAMENI!
De asta TU nu poti vedea dincolo de granita "realitatii" a propriei realitati, a palpabilului a demonstrabilului.
Daca te bazezi doar pe IQ ,pe calcule,si pe demonstratii fizice ,chimice si matematice nu ai cum sa vezi prin ochii unui credincios,si mai mult de atat nu ai cum sa demonstrezi ca ei gresesc. Pentru ca aici vorbim de 2 lucruri diametral opuse,total opuse!
Si sa luam ca obiect de studiu Biblia. care la prima vedere pare o carte scrisa de Petre Ispirescu sau de Jules Verne plina de basme saturata de epitete,metafore si personificari. NU ESTE ASA!
1 Cartea a fost scrisa acum 2000 de ani pe limbajul oamenilor de atunci, si a caror comparatii erau facute conform,cunostintelor oamenilor de atunci.
Nici tu -cat de inteligent esti,daca ar fi posibil si ti s-ar aduce in fata o carte de chimie din viitor de peste 2000 de ani-nu o vei intelege- insa cartea de 2000 de ani in urma o poti intelege.
Si ai raspuns la toate intrebarile,Ea a fost scrisa sa poata fi inteleasa de oamenii de atunci,dar si de cei de acum.
Si de ce cred Oamenii atat de mult in Cartea Sfanta si in Dumnezeu? pentru ca e ADEVARATA si cel mai important APLICABILA!
De ce e adevarata si aplicabila pentru ca dovedeste alb pe negru caracterul oamenilor,situatiile cu care ai sa te intalnesti delungul vietii,felul in care poti trece peste probleme,ispitele,si felul in care ooamenii se autodistrug lent si sigur in setea lor de mai bun mai mult,mai bine,perfect etc.
Dovedeste alb pe negru cum fericirea nu consta in material,si materialul(fie ca e vorba de bani ,masina, etc nu aduc decat fericire de moment.
Si zbuciumul sufletesc al oamenilor continua toata viata pana ajung sa-l cunoasca pe Dumnezeu.
Si iti spun clar ca oamenii cu adevarat fericiti nu sunt Tiriac,sau Berlusconi ci simpli oameni saraci care l-au cunoscut pe Dumnezeu si a caror ochi sunt luminatide bunatatea Lui.
Si in fine la fel de important este faptul ca respingandu-l pe Dumnezeu si invataturile lui nu faci decat sa te inconjori de aceeasi tip de oameni ca caror principii in viata sunt "sus tot mai sus" si de care a caror competivitate de vei lovi toata viata,zbatand-te ca un peste si neintelegand de ce atat de multi oameni sunt"prosti si cred"
Uite ca mi-am rupt din timpul meu sa-ti explic de ce. Si eu putin ,altul putin(asta e Dumnezeu) nu dispare,Si probabil ar fi frumos pentru toti ateii daca credinta ar disparea odata.Si miliardele astea de oameni "ar deschide odata ochii" si ar inceta sa mai fie "primitivi".
Dar vezi tu ca cu toata tehnologia,cu toata stiinta si cu ce mai vrei tu,nimeni nu a reusit sa-i opreasca pe oameni de aceasta"orientare".
Si tocmai ca un om inteligent nu se foloseste doar de vaz auz,miros,pipait,gust- un om inteligent se mai bazeaza si pe alt simt.Nu ai acel simt,caci fugi de el,si e cel mai important simt pe care nu il pierzi odata cu moartea.Ca celelalte 5 simturi le au si animalele,dar tu esti Om.
Citeste macar Noul testament cap-coada. si cu siguranta ai raspuns la toate intamplarile.dar din nou trebuie sa apelezi si la al 6 lea simt.
Pildele lui Isus atat de ADEVARATE si APLICABILE.

| soimos explică:

1) Eu nu postez impotriva lui Dumnezeu ci impotriva MINCIUNII!
Una dintre minciuni este si aceea ca Isus este Dumnezeu!

2) Sunt foarte multi oameni de stiinta care sunt microbnisti, dar asta nu inseamna ca au ajuns oameni de stiinta din cauza aceasta!
3) Nobody is perfect, unde e multa stiinta este si multa prostie, zice un proverb stramosesc!
Oare cat de prost trebuie sa fii incat sa ingenunchiez in fata crucii, si sa ai impresia ca te inchini in fata lui Dumnezeu, atunci cand stii prea bine ca nu Dumnezeu a fost crucificat ci un biet om amarat?
Tu iti inchipui cumva ca pe Dumnezeu Creatorul il pot crucifica niste rame idioate imbracate in uniforme de soldati romani?
Daca iti poti inchipui asemenea enormitati, eu iti dau un sfat!
Lasa-te dracului de religie ca din Isus nu au ramas nici macar ciolanele, dar probabil va fi un moment dupa viata ta cand vei da nasul cu Creatorul, si gandeste-te cum va fi la judecata atunci cand l-ai facut Dumnezeu pe Dracu, si ai neglijat Legile lasate de El lui Moise, ca sa urmezi legile Diavolului care te invata sa sa te caci pe legile din Pentateuch, adica cele din Torah?

4) Ce fel de intelepciune e aia sa te caci pe Legile Torei (data de Dumnezeu lui Moise) si sa urmezi legile celui care a fost slavit in biserica lui, timp de peste 1500 de ani cu numele de Lucifer?

Tu esti sigur ca asta se cheama Intelepciune?

| soimos explică:

Si pe peretii WC-urilor publice sunt scrise multe!
Sunt chiar si numere de telefon!
Nu cred ca sunt numerele de telefon al lui Dumnezeu, desi nu m-as mira, dar fac pariu ca sunt numerele unor sfinte, de ex. Maria, Cristina, Roxana si altele

| soimos explică:

Si alea din WC tot scripturi se numesc!
Diferenta intre "sfinte" si nesfinte o face faptul ca pe baza scripturii numita Biblia s-au comis zeci de milioane de crime, ceea ce scripturilor dintr-un WC public nu li se poate imputa aceasta "sfintenie"!

| Raniia a răspuns (pentru soimos):

Soimos mai rezisti? In cazde dezhidratare se administreaza lichide multe,multe,multe, si daca nu-ti revii treci la perfuzii; dar ochii celor rai se vor topi ei nu au loc de scapare moartea, iata nadejdea lor.

| soimos explică:

Asta s-a petrecut doar in capul celor inculti!
Aceia de care zici tu nu au fost crestini ca tine si nu au avut ca religie crestinismul, ci au fost o secta a religiei mozaice!
Crestinii ca tine au aparut dupa Niceea!
Asa ca nu te mai impauna in mod mincinos cu martiriatul altora, pentru ca tu nu ai nimic comun cu acestia ci ai foarte multe lucruri in comun cu CRIMINALII care au ucis zeci de milioane de oameni cu Biblia in mana!

| soimos explică:

Asta poate doar in inchipuirea ta!
Aceia de care zici tu nu aveau Biblie si nici Testamente vechi sau Noi!
Aia aveau ca scriptura Tanachul si Torah, si aveau peste 100 de evanghelii din care fiecare citea evanghelia care ii placea!
Si marea lor majoritate intelegea ceea ce tu nu esti capabil sa intelegi!
Si anume ca este o diferenta enorma intre un Creator si o creatura, deci aceia nu erau atat de prosti pentru ca intelegeau ca Isus nu este Dumnezeu, din moment ce a iesit din puta unei femei!

| soimos explică:

Tu glumesti?
Poi tu il confuzi o rama ca Ioan cu Tatal ceresc?

sau crezi ca Tatal ceresc a damblagit si l-a luat ca porta-voce pe un idiot ca Ioan Luca Marcu Parpanghel sau Purandel?
Eu sper ca tu totusi glumesti!

| Alexintunecatul a răspuns:

Imi place ce ai scris tu aici sus.si ai perfecta dreptate, si eu imi puneam aceeasi intrebare! Cred ca este mai mult decat o jignire adusa naturii umane:"Crede si nu cerceta"...pai daca am materie cenusie de ce sa nu o folosesc nu?

| soimos explică (pentru Alexintunecatul):

Biserica are nevoie de prosti asa cum caii au nevoie sa pasca iarba sau fan!
Fara prosti s-ar duce naibi sandramaua lor bazata pe sarlatanie!

| Alexintunecatul a răspuns (pentru soimos):

Si cum prostia e la putere...cred ca nu o sa vedem asta prea curandtongue

Parerea mea este ca nici macar crestinismul nu stie ce te tine in viata...ce e viata...dar stiinta o sa gaseasca. exact cum am mai zis la o alta intrebare:cand o sa faca astia in laboratorul lu Dexter viata.atunci vi s-a stricat jucaria!

Nu stiu daca eu sau baiatul celalalt a zis ceva de frica...sau asa ai tras tu concluzia?

De unde concluzia asta?

Si tu crezi ce zice aici? oare chiar asa e?

| soimos explică (pentru Alexintunecatul):

Mai Alex, tu il intrebi despre Biblie pe unu care s-a vandut celui care a fost slavit cu numele de Lucifer?
Poi unde zice Isus sa citim Biblia sau unde spune Dumnezeu sa o facem?

| Alexintunecatul a răspuns (pentru soimos):

Stii cum e...fiecare o tine pe a lui.nu suntem aici sa schimbam parerea celuilalt ci doar sa ne jucam in contraziceritongue

Esti un adevarat/a credincios/oasatongue

Impartasim raspunsuri diverse...asta nu inseamna ca trebuie sa fii suparat/a pe minetongue

Mai nu fiti rautaciosi acum ca imi iau jucariile si plectongue

Pai ultimul tau raspuns a fost cam taios.si direct si ma gandeam poate te-ai suparattongue