Ti-a fost jena sa scrii bastard? Fii linistit, evreii din vremea Lui, asa L-au considerat. Si fii sigur ca El nu s-a suparat! (altfel, daca se supara, pacatuia, si astfel nu mai putea sa ne mintuiasca). De fapt, aici e frumusetea lucrurilor. Un copil nascut din flori, ce vina are el? Si totusi, nu e privit bine in societate, si un astfle de copil se poate simti marginalizat. Insa Isus a venit sa se identifice cu toate probleme noastre, pentru ca sa ne inteleaga si sa poata sa ne ajute, si atunci, faptul ca a fost sau a fost considerat a fi un bastard, nu a facut altceva decit sa il puna in postura de a intelege pe cei nascuti din flori. Asta a facut El - s-a coborit la cele mai de jos nivele ale societatii umane, s-a identificat cu cei mai de jos oameni, s-a smerit intratit incit a fost, asa cum era frumos sa scrii tu, "un bastion al sfinteniei dumnezeiesti", dindu-ne si noua posibilitatea de a deveni din niste copii bastarzi spiritual, niste copiii legitimi a lui Dumnezeu.
As vrea sa raspund, dar limbajul uman inca nu e destul de dezvoltat incat sa exprim cat, realmente, ma doare in p*** despre ce imi povestesti, as vrea sa ne intalnim cumva, sa pot sa exprim prin mimica si gestica, alaturi de limbajul verbal cat de mult ma doare in p*** legat de tot ce te intereseaza, reprezinti si toate lucrurile care te definesc.
Ce dragut!
Ma intreb din ce cauza tocmai Isus si nu o organizatie internationala a copiilor din flori. Ma gandesc daca Isus poate face atata de mult bine singur, cred ca o organizatie de cateva milioane de fii ai lui Dumnezeu la fel ca si Isus, adica doar cu mama si fara tata, cred ca pot schimba radical lumea. Nu?
Credinta e peste logica, fara suparare dar o intrebare mai tampita n-am gasit.
Asa este ...credinta nu are nicio legatura cu logica, exact asa cum bine zici!
Doar ca aici noi nu discutam despre credinta ci despre statutul social al lui Isus!
Este el un copil din flori sau nu?
Nu, are Tata in cer!
Ah, deci zici tu ca este orfan?
Nu.
Poi cum sa nu fie orfan daca tatal lui este in ceruri?
Poi daca era pe pamant inseamna ca nu e orfan, dar daca e in ceruri, cum se numeste asta?
Cei prosti cred, cei inteligenti cerceteaza.Iti dau dreptate, credinta e peste logica, ratiune.
Doamne feri ...cum crezi ca m-am gandit la ceva atat de groaznic si urat?
Poi asa ceva nu as fi spus nici sa fi fost intr-adevar fiul natural al soldatului roman Iulius Abdes Tiberius Panthera, asa cum sustin contemporanii sai, dar o si arata documentele vremii de ex. in cearta dintre Origene si Celsus, si tot nu-i poate fi contestat faptul ca s-a nascut din Dumnezeu, asa cum scrie si in Biblie la pagina 666 capitolul 6, punctul 6!
Si o confirma chiar Dumnezeu prin pastorii si predicatorii de prin Casele de Adunare a Zeciuielii, care au legatura directa cu Dumnezeu, macar atunci cand ii dau partea Lui din zeciuiala incasata!
Nu stiu,te rezolva EmaS,cred ca isi pastreaza pietatea pentru Iisus, cine stie, poate au pretentii, astia, din ceruri.
Buna asta.
Daca ai fi o persoana care crede in Dumnezeu, ai putea sa faci diferenta intre minuni Dumnezeesti si pure intamplari. In lumea asta totul are un rost, fie ca ne dam seama sau nu, fie ca vrem sa ne dam seama sau nu. Nu degeaba Iisus este fiul lui Dumnezeu, este o minune cereasca, tu cu siguranta in momentele tale grele, ai cel putin in gand rugaminti catre Dumnezeu sa te ajute, daca te'ai gandi si ai crede in el mai des decat atunci cand ai probleme, ai sti prea bine lucrurile astea. In caz contrar, tu nu incerci decat sa afli raspunsuri la lucruri care nu pot fi explicate caci nu sunt fapte normale ci doar fapte implinite.
Poi eu cred in Dumnezeu si stiu ca "minunile" Dumnezeiesti sunt cele pe care le vedem in natura!
Nu vad ce rost aveau contemporanii lui Isus sa spuna ca Maria a ramas gravida cu soldatul roman Tiberius Caius Abdes Pandira cand de fapt aceasta a ramas gravida cu Dumnezeu?
3 Eu cand am probleme ma rog numai Dumnezeului din mine pentru ca stiu ca Dumnezeu ma ajuta exact atat cat ma ajut eu singur! Intelegi asta?
Toate faptele implinite se implinesc pe cale normala, cele care se implinesc in mod anormal, se spune ca sunt facute de cei care lucreaza cu Diavolii!
Si Isus a fost acuzat de asta!
Minunile nu au loc doar in natura. Scrie si tu in bara de search de la google "minuni Dumnezeesti" si sincer ma indoiesc ca vei gasi doar minuni din natura. Sunt MII de oameni de pe parcursul a ZECI de ani care au avut parte de boli incurabile, si pareri din partea doctorilor si multor altor persoane cum ca nu ar mai avea mult de trait, si apoi printr'o minune se vindeca, fara ca nimeni sa nu ii faca nimic, ii trec toate problemele care nu au putut fi remediate de catre fratii/surorile noastre, pana la urma urmei, toti suntem copiii lui Dumnezeu, si asa cum caile parintilor nostri sunt deseori o enigma pentru noi, cu greu le intelgem, rezultatul final este unul bun. La fel si cu "vorbele" legate de "tatal" lui Iisus. Sper ca imi vei da dreptate cand spun ca noi criticam usor, apai la fel a facut si Dumnezeu, a cautat o cale, prin care sa inceapa lumea, cu trecerea timpului, sa observe ca Iisus este fiul lui Dumnezeu, si ca invatarile ce ni le ofera El, sunt cele de la Dumnezeu. Multi o zice ca nu exista Dumnezeu, se inseala, Dumnezeu are atentia imprastiata catre toti, si are o rabdare, deoarece cu toate ca il criticam uneori, cand dam de greu, imediat injuram, insa El asteapta si ne arata ca totusi intr'o anumita masura este langa noi, si ne si invata ce trebuie sa facem. Diavolul o exista, nu am cum sa zic ca nu, deoarece rau exista in lume, dar nu poti zice ca nu exista Dumnezeu, deoarece un personaj negativ, nu face fapte bune, si sigur toti au un loc langa Dumnezeu, depinde doar de noi daca vrem sau nu sa daca vrem sau nu sa ii fim alaturi.
Fata mea, daca faptul ca un om care e pe moarte, dupa diagnosticul doctorilor nu mai are nici o sansa, si totusi se vindeca e dovada ca Dumnezeu exista, atunc imbolnavirea unui om perfect sanatos, din senin, nefiind predispus la vreo boala, este o dovada ca Dumnezeu nu exista?
Am zis si mai devreme, nu intotdeauna intelegem tot ce se intampla in lumea asta, nu intotdeauna gasim raspuns pentru ce se intampla in jurul nostru, eu sunt de parere ca Dumnezeu exista, iar tot ce se intampla in lumea asta, e cu voia Lui, si indiferent de ce s'ar intampla, totul are un motiv.
Culmea, de-asta sunt impotriva religie, pentru ca nu putem intelege tot, iar religia incearca sa explice pe calea usoara, "Dumnezeu a facut". Stiinta incearca sa explice cu ajutorul observatiilor facute... Daca tot explicam totul cu "asa vrea Dumnezeu", iti garantez ca nu mai vorbeam acum cu ajutorul acestui site...Perioada in care se folosea expresia asta nu degeaba se numeste evul mediu, stiinta nu a evoluat absolut deloc. Daca nu ar fi existat religia crestina, acum probabil aveam tehnologia pe care o vom avea in anul 3000.
Interesant!
Oare cum iti explici faptul ca religia crestina nu pleaca de la niciun Dumnezeu ci de la ucigasul Sfantului Stefan?
Crezi ca a fost suficient ca |parintii bisericii" sa fure scriptura religiei iudaice ca sa- L fi furat si pe Dumnezeul acestora din ceruri?
Sau ce semne ai tu ca Dumnezeu si-a tradat propria sa religie pe care chiar el insusi i-a dat-o lui Moise?
Sau deloc. Vad ca tu cam vrei sa treci cu vederea peste faptul ca multa lume, asemenea mie, traim cu frica de Dumnezeu si suntem constienti totodata ca de nu vrea EL sa se intample ceva, nu se intampla. Daca EL vrea sa se intample ceva, se intampla. Nu intotdeauna intelegem de ce, dar sigur ai si tu momente, sau cel putin unul din acele momente, cand iesi din casa, te gandesti cu ce esti imbracat, si de odata te intrebi "de ce boala mi-am luat luat chilotii aia/tricoul ala". De nu era evul mediu, nu exista nimic de acum. Nu exista totul deagata, toate au un inceput si spre norocul tau, bine ca nu esti in Evul Mediu, ca la mentalitatea/conceptia care o ai, ajungeai la spanzuratoare.
Frica de Dumnezeu...Este pur si simplu o limitare, n-ai voie sa cercetezi aparitia Universului, deoarece e clar ca Dumnezeu l-a facut, n-ai voie sa faci alt lucru, nu-i place unei fiinte infinit de inteligente, iubitoare etc.Si vad ca nu ai inteles ce am zis... Evul Mediu a fost o perioada de stagnare a stiintei, stiinta nu a evoluat de loc in perioada aia.A stat pe loc, apoi dupa terminarea acestei perioade, s-a reluat de unde a ramas. Daca tot n-ai inteles, gandeste-te ca esti intr-un joc cu 10 nivele, ajungi la nivelul 5 si ii dai pauza, dupa ce vrei sa joci din nou, nu incepi de la inceput, incepi de unde ai ramas.Ti se pare normal sa fiu omorat pentru ca imi place stiinta, vreau sa nu cred ca Pamantul este plat, vreau sa nu cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului, vreau sa cred ca nu un zeu a creat lumea in 6 zile?
Considerati ca e nevoie sa repet la nesfarsit fraza "nu intelegem TOT ce face EL"? Nu sunt atotstiutoare, eu doar mi-am exprimat parerea, si cui nu'i convine, asta e.
Si te pomenesti ca tu nu stii ca in acel ev mediu cei care conduceau lumea era biserica crestina, si tocmai felul cum s-a comportat ea in acest ev mediu o face sa fie cea mai bicisnica organizatie din istoria umanitatii!
Voi credinciosii nu intelegeti ca nu puteti intelege nici macar faptul ca voi nu aveti nici un Dumnezeu, vezi postarea mea ante anterioara!
Din cate stiu, in Evul Mediu, existau asa numitii "vrajitori". Sunt sigura ca aceste personaje, erau de fapt oameni care s'au jucat un pic cu stiinta si au obtinut diverse chestiute care prezentate in fata oamenilor de rand, nu putea sa gaseasca nimeni explicatii. Si legat de explorarea universului, incearca sa te limitezi la realitatea, nu mai visa si nu da fantasme ca exemplu, caci sigur nu vei ajunge niciodata sa faci nimic din ceea ce scrii acum. Mersi de intelegere.
N-am inteles, vrajitorii aia, ok, s-au jucat cu stiinta, si? Ce legatura are? Nu a contribuit nici un vrajitor la vreo inventie care exista azi..."Si legat de explorarea universului", unde am zis ceva legat de explorare? Am observat ca spui chestii fara sens, am incercat sa nu bag de seama, dar numai asa dai raspunsuri, fara vreo legatura cu ce zic eu.Pot sa-mi dau seama ca Pamantul nu e plat si ca se invarte in jurul Soarelui si fara sa exploatez Universul, daca nu stiai...
Pana si Zeus facea insamantari de astea divine cu mult inaintea lui dumnezeu, dar o facea cu stil. Cel putin cand a venit sub forma de ploaie aurie. foarte frumos. Toate religiile au asemanari, nu cred ca e greu sa iti dai seama cine de la cine a imprumutat ideile.
De fapt iisus este fiul lui Dumnezeu.El l-a creat cand a facut lumea tot El l-a trimis pe pamant ca om si de aceea la fel cum zice CREZUL (o rucaciune)''si sa pogorat din ceruri, si s-a intrupat de la duhul sfant si din Maria fecioara si s-a facut om'' deci in concluzie iisus s-a nascut ca om cu ajutorulFecioarei
Ah...pai eu nu vorbeam de acela care a creeat lumea ci de ala pe care l-a nascut Maria fara sa aiba un sot ci doar vecin.
Faptul ca asa zice intr-o pezie despre ce cred uni, nu inseamna ca nu are un tata legitim, si chiar daca tatal lui e Dumnezeu, inseamna ca e un copil din flori, adica unu frumos ca o floare!