NU pentru ca exista 2 feluri de crestini:Fii lui Dumnezeu cei nascuti din dumnezeu:
Isus si-a dat viata pentru pacatul meu;
Imi dau viata pentru Dumnezeu;
Ma rog de douaoripe zisau chiarde mai multe ori.
Cat de cat credincios.
Nu am facut pacate mari o sa le curat cu fapte bune.
Dumnezeu trebuie sa isi dea viata pentru mine asa ca de ce sa m-eu dau eu?
Ma rog cand am chef daca nu trag un pui de somn.
Cred ca acei crestini nascuti din Dumnezeu nu mai exista pentru ca toti crestnii sunt nascuti de mamele lor, si asta stim de la botezul crestin!
2 Isus nu si-a dat nicio viata pentru nimeni pentru ca el este un Dumnezeu si Dumnezeu este NEMURITOR, asa ca putem spune ca a jucat o conmedie pentru tine, mai exact sa te prosteasca!
3 Ma bucur ca-l consideri pe barbatul tau un Dumnezeu, si la fel de adevarat ca barbatul tau trebuie sa fie mereu pregatit sa-si dea viata pentru tine.
Imi poti da te rog un verset biblic in care apare macar o singura data cuvantul,, Iad"?
Evident ca DA!
Iata in Apocalipsa 1.17+18 Isus recunoaste ca el este stapanul cheilor Iadului!
17 Cînd L-am vazut, am cazut la picioarele Lui ca mort. El si-a pus mîna dreapta peste mine, si a zis:,, Nu te teme! Eu sînt Cel dintîi si Cel de pe urma,
18 Cel viu. Am fost mort, si iata ca sînt viu în vecii vecilor. Eu tin cheile mortii si ale iadului!
Nu ti se pare dubios ca Iadul a aparut doar dupa nasterea lui Isus?
Sa vedem ce explicatie ai pentru acest lucru?
Explicarea acelui verset(1-18,19) din Apocalipsa:
Domnul Iisus Hristos este victorios asupra morţii intrucat El este cel care a inviat din morti. Romani 9:6 -"stiind ca Hristos, odata inviat din morti, nu mai moare; asupra-I moartea nu mai are stapanire."
"Moartea nu mai are nici o stăpânire asupra Lui." Moartea este un duşman învins. Hristos este stăpân peste moarte, şi nu invers. Iisus deţine cheile morţii şi iadului intrucat El a invins moartea si pacatele oamenilor au fost rascumparate prin sacrificiul Lui. Efeseni 2:5-"Măcar că eram morţi în greşelile noastre,[Dumnezeu] ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos". Moartea slujeşte scopurilor Lui şi nu are autoritate finală asupra Lui.
"În adevăr, dacă ne-am făcut una cu El, printr-o moarte asemănătoare cu a Lui, vom fi una cu El şi printr-o înviere asemănătoare cu a Lui. 6 Ştim bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie dezbrăcat de puterea lui, în aşa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului; 7 căci cine a murit, de drept, este izbăvit de păcat. 8 Acum, dacă am murit împreună cu Hristos, credem că vom şi trăi împreună cu El, 9 întrucât ştim că Hristosul înviat din morţi, nu mai moare: moartea nu mai are nici o stăpânire asupra Lui. 10 Fiindcă prin moartea de care a murit, El a murit pentru păcat, odată pentru totdeauna; iar prin viaţa pe care o trăieşte, trăieşte pentru Dumnezeu."Romani 6:5-10
V-am mai raspuns la aceasta intrebare si acum iar o scrieti aici, de unde se vede clar ca pe voi ateii nici nu va intereseaza raspunsurile crestinilor, nici nu le cititi, pentru ca voi aveti un scop anume si o lectie bine invatata.
Imparatia Lui Hristos este raiul si nu iadul, nu stiu de unde spuneti asemenea lucruri, cu tot respectul.
Vedeti si aici ce spune biblia:
"Unul din tâlharii răstigniţi Îl batjocorea şi zicea: nu eşti Tu Hristosul; mântuieşte-Te pe Tine Însuţi şi mântuieşte-ne şi pe noi. Dar celălalt l-a înfruntat şi i-a zis: nu te temi tu de Dumnezeu, tu care eşti sub aceeaşi osândă. Pentru noi este drept, căci primim răsplata cuvenită pentru fărădelegile noastre, dar Omul acesta n-a făcut nici un rău. Şi a zis lui Isus: Doamne, adu-Ţi aminte de mine când vei veni în împărăţia Ta. Isus a răspuns: Adevărat îţi spun că astăzi vei fi cu Mine în rai" (Luca 23:39-43 ).
Numai bine si poate o sa va lumineze Dumnezeu mintea intr-o buna zi.
Cine v-a spus ca iadul si raiul au aparut dupa Hristos? Iar nu aveti dreptate.
Omul pierduse raiul din cauza pacatului, a neascultarii si a raului ce a patruns in intreaga creatie a Lui Dumnezeu, dar l-a redobandit prin moartea si invierea Lui Hristos.
Versetul "(Hristos), omorat fiind cu trupul" arata ca moartea Lui nu numai ca a fost reala ci a fost si violenta, pricinuita de oameni, pe care a venit sa-i mantuiasca. El a acceptat-o de bunavoie spre a implini voia Tatalui (Luca XXII, 42) si opera de mantuire ce I s-a dat, "ca sa ne aduca la Dumnezeu". Si cand era rastignit pe cruce, a rostit cuvintele: "Tata, in mainile Tale incredintez duhul Meu" (Luca XXIII, 46). Iar inainte de a-si da duhul a spus: "Savarsitu-s-a" (Ioan XIX, 30); adica a incheiat opera de mantuire. Deci moartea, ca si viata si patimile, I-au fost reale, nu imaginare, sau aparente.
Iar versetul "Dar viu fiind facut cu duhul cu care coborand la duhurile din inchisoare, le-a binevestit", arata ca pe cand trupul se afla mort in mormant, sufletul lui omenesc (duhul), care nu moare, a fost glorificat si unit cu Dumnezeirea Lui. Pentru ca Iisus Hristos fiind Dumnezeu si Om asa a coborat la iad, ca sa comunice cu duhurile de acolo, ca suflet catre suflete si omul sa redobandeasca prin El raiul pe care l-a pierdut prin pacat.El este Mantuitorul nostru, El a rascumparat pacatele lumii.
Greu de inteles, nu? Aveti nevoie de multa credinta si din pacate nu aveti.
Pe la doftor te-ai mai catat?
Oare cat de bolnava trebuie sa fi incat sa ajungi sa substitui realitatea cu roadele bolnave ale imaginatiei tale religioase?
Culmea aberatiei este ca tu ca si "credincioasa" nu mai crezi, ci ai impresia ca STII!
Bine ca v-ati intors dumneavoastra din morti si ati vazut ca nu exista Dumnezeu si nu exista nimic dincolo. Oare va credeti nemuritor?
Bine ca ati cautat dumneavoastra in tot universul si cel accesibil si cel inaccesibil si ati constatat ca nu exista Dumnezeu. Nici macar stiinta nu a demonstrat ca nu exista Dumnezeu, exista zeci de intrebari si de conflicte intre oamenii de stiinta si ei se impart in doua categorii (credinciosi si necredinciosi) iar dumneavoastra credeti ca sunteti singurul care detine adevarul absolut.
Nu ma jigniti pe mine facandu-ma nebuna, pentru ca eu nu sunt importanta, dar jigniti zeci de mii de oameni care au avut moarte clinica si au constatat ca este ceva dincolo, jigniti 12 apostoli si zeci de mii de sfinti care ne-au lasat aceasta credinta si zeci de mii de oameni de stiinta care au ajuns la concluzia existentei Lui Dumnezeu.
Tot ce ati spus pana acum despre crestinism, este o minciuna, se vede clar ca nu cunoasteti si nu sunteti corect doar ca sa va impuneti vointa proprie, cu tot respectul.
Faptul ca dumneavoastra nu credeti nu va da dreptul sa jigniti pe toata lumea, sa mintiti vorbind despre ceva ce nu cunoasteti, ca pana la urma toti ajungem in acelasi loc si asta ar trebui sa va faca sa va mai ganditi asa putin la un Dumnezeu, ca nu ati aparut asa din senin pe pamantul asta.
Pentru un credincios dovada ca Dumnezeu exista suntem noi si tot ce ne inconjoara. Pentru un credincios a spune ca Dumnezeu nu exista este ca si cum ai spune ca o carte s-a scris singura si nu exista un autor sau ca un tablou s-a pictat singur si nu exista pictor etc.
Din toata stiinta care exista in lume, eu aleg credinta in Hristos pentru ca doar El vorbeste despre iubire, pentru ca El ne da speranta vietii vesnice, pentru ca 12 apostoli si zeci de mii de sfinti din toata lumea au vorbit despre El ca fiind Fiul Lui Dumnezeu si au marturisit credinta crestina si pentru ca nimic rau nu se gaseste in invatatura Lui.
Numai bine si credeti ce vreti!
Matei capitol 5--"43. Aţi auzit că s-a zis: "Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău".44. Iar Eu zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc, 45.Ca să fiţi fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele şi peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. "
Matei capitol 5--"38. Aţi auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte".39.Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviţi celui rău; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt.40. Celui ce voieşte să se judece cu tine şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa.41.Iar de te va sili cineva să mergi o milă, mergi cu el două.42. Celui care cere de la tine, dă-i; şi de la cel ce voieşte să se împrumute de la tine, nu întoarce faţa ta."
Matei capitol 5--"21.Aţi auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu ucizi"; iar cine va ucide, vrednic va fi de osândă.22.Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă;"
-Matei capitol 7--"1.Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.2. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, şi bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?
Domnul Iisus Hristos ne indeamna:sa ne iubim si vrajmasii,(-Luca 6- 35. Ci iubiţi pe vrăjmaşii voştri şi faceţi bine"), sa intoarcem si celalalt obraz,(-Matei capitol 5 -Nu vă împotriviţi celui rău; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt."), iar toate cele zece porunci ale Vechiului Testament le rezuma la doar doua:
Matei capitolul 6-"36. Învăţătorule, care poruncă este mai mare în Lege? 37. El i-a răspuns: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.38. Aceasta este marea şi întâia poruncă.
39. Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubeşti pe aproapele tău(orice om din lume) ca pe tine însuţi.40. În aceste două porunci se cuprind toată Legea şi proorocii."
Ioan 15:12 "Aceasta este porunca Mea: să vă iubiţi unul pe altul, precum v-am iubit Eu."
Nu va suparati, dar chiar nu-mi place sa vad cum un om minte continuu.
Macar de v-ar lasa satana(raul) aceste invataturi, dar chiar nu va este rusine sa mintiti in halul asta?
Ati vazut ca nu puteti spune nimic despre Noul Testament pentru ca are o invatatura desavarsita si atunci folositi un verset din Apocalipsa, pe care vi l-am explicat de zeci de mii de ori, ca sa-l scoateti pe Hristos, diavol, doar ca sa va impuneti vointa proprie si sa convingeti prin inselaciune ca nu exista Dumnezeu.
Pacat de dumneavoastra ca ati ajuns in halul asta, nu stiu din ce invataturi false.Mare pacat.
Mie chiar imi pasa de oameni si chiar vreau sa-i ajut, dar degeaba.Mi-e mila de dumneavoastra, sincer, pentru ca ati ales fara sa stiti o invatatura total gresita.Nu stiti ce spuneti si ce faceti. Sper ca intr-o buna zi sa va lumineze bunul Dumnezeu mintea.
recedaniel3 întreabă: