Occidentul nu e nici chiar ateu, inca mai domina credintele religioase insa spre deosebire de retrograda Romanie, miturile nu sunt ridicate la rang de realitate.
Pana mea, unde mai vezi tu pelerinaj pentru a saruta sicriul nu-stiu-cui-sfant .
Buna.
Eu cred ca religia nu trebuie predata in scoli inca din clasele mici, cand copii nu pot sa gandeasca, sa judece. Copii sunt speriati de profesori, ei invata ca daca nu se roaga la un batranel care sta in cer si ne urmareste peste tot vor ajunge in iad, sa arda si sa fie torturati pentru eternitate. Cred ca fiecare are dreptul sa aleaga daca vrea sa apartina unei religii, si sa nu-i fie bagata pe gat.
Religia a tinut pe loc omenirea destul de mult timp. Ideile promovate de religie nu sunt tocmai sanatoase, benefice. Religia are mare trecere in randul taranilor si batranilor. Mi se pare o tampenie ca oamenii inca mai cred ca daca lingi (alaturi de sute, mii de persoane) cine stie ce icoana sau os vei avea ce iti doresti.
Da, ai dreptate, e foarte usor sa profiti de pe urma prostilor si fanaticilor. Ca astia stau si belesc ochii la cer asteptand sa le pice mancarea, hainele sau cine stie ce masina sau ce isi mai doresc. Un om 'luminat' care gandeste, se pune si munceste, si lupta pentru ce vrea.
In Romania cred ca avem cele mai multe zile libere ca sunt zile 'sfinte' in care nu se lucra. Si stau romanii si freaca menta, apoi dau vina pe Basescu sau pe stiu eu ce politician ca nu e bine in tara.
La care occident te referi? Americanii de exemplu peste 60% merg în fiecare duminică la biserică, ceea ce nu e cazul românilor și încă nu i-am întrecut la civilizație. Poate că religia prostește da credința în Dumnezeu aduce fericire atât pe lumea asta cât și în cealaltă.
Multe oi proaste din America o duc mai bine decâ oile deștepte din România care merg majoritatea de 3 ori pe an la biserică.M-am distrat când am auzit odată la BBS că cercetătorii britanici au făcut un studiu să vadă cine e mai fericit si au dat unor oameni o sumă de bani și pe unora le-au cerut să cumpere ceva pentru alții și altora să cumpere ceva pentru ei, Au ajuns la concluzia că cei ce au cumpărat pentru alții au fost mai fericiți. După cum spune la Carte, e mai ferice să dai decât să primești.Sunt de acord că există multă manipulare în numele religiei dar nu cred că cine e tot timpul atent ca tot ce muncește să fie numai pentru el, îi aduce mare fericire.
Mi se pare trist că Europa occidentală se îndepărtează de credința în Dumnezeu.Sunt oameni de cultură creștini ca de exemplu Horia Patavievici care spun că stiința a apărut în Europa occiidentală și nu în altă parte a globului, pentru că creștinismul considera unversul distinct de Creator, deci studiabil spre deosebire de alte tradiții religioase pentru care totul e Dumnezeu.Că s-a pus problema drepturilor omului aici pentru că creștinismul a privit pe toți oamenii ca egali în fața lui Dumnezeu. Dacă europenii renunță la Dumnezeu, îmi pare rău pentru ei. N-a dovedit nimeni că ce e nou sau pe val, e neapărat mai bun.
Poi ea a fost lansata pentru prima oara la primul conciliu al Apostolilor in anul 50 e.n!
Adica este o relige care s-a construit la o masa de catre un ucigas de crestini Pavel si banda lui de sarlatani.
Unde vezi tu aici vreun Dumnezeu?
Poi daca ar fi avut cretinii un Dumnezeu atunci poate aveau si scriptura data de el si nu trebuiau sa fure scriptura evreilor si sa minta ca este a lor!
Creștinismul n-a fost lansat de Pavel ci în primul rând de ucenicii lui Iisus, care au început să vestească învierea Lui. Dacă scriptura everilor era inspirată de același Dumnezeu care L-a înviat pe Iisus nu văd ce motiv de supărare ar avea cineva dacă se recunoaște valabilitatea ei.În ce sens mint creștinii că e a lor.A susștinut vreun creștin că e scrisă de altcineva decât spun și evreii? Faptul că Pavel a fost inițial unul care persecuta și omora creștinii și care a regreatat pe urmă toată viața ce a făcut, și și-a schimbat convingerile în urma unei revelații directe îl văd ca un atu.
Slabut!
Ma asteptam sa stii mai exact ce s-a petrecut atunci!
Si anume ca aceia care l-au urmat pe Isus nu au fost crestini ci Nazariteni, iar nazaritenii erau o secta a religiei mozaice si nu crestini cum crezi tu!
Crestinismul a aparut la primul conciliu al Apostolilor in anul 50 cand tabara lui Iacob fratele lui Isus a fost infranta si s-a impus tabara lui Saul din Tarsus alias Pavel, deci aberatia crestina il are la baza NBU pe Dumnezeu si nici pe Isus ci pe UCIGASUL care l-a omorat pe Sfantul Stefan!
Asa ca inca de la inceputuri religia crestina este una DIABOLICA fapt confirmat si de crealitatea istorica prin milioanele de crime comise!
La care occident te referi? Americanii de exemplu peste 60 la sută merg în fiecare duminică la biserică, ceea ce nu e cazul românilor și încă nu i-am întrecut la civilizație. Poate că religia prostește da credința în Dumnezeu aduce fericire atât pe lumea asta cât și în cealaltă.
Eu sunt roman si-mi sade bine, nu-s nici prost, nici urat, nici sarac, nici incompetent, nici marginalizat si ma duc duminica la sfanta biserica. Romanii sunt mult mai destepti decat media natiunilor, uita-te cati olimpici avem si suntem doar 20.000.000.; in clasa a 8-a am facut ecuatia de gradul 2, alte natiuni n-o fac sau in clasa a10 -a.
Maomau? de ce nu gandesti deloc? fii ma OM.ca mie-mi place omul om si porcul porc.da tu nu esti om mai maomau.
Pai pentru cei de teapa ta, a fi om inseamna a avea aspect uman, pentru mine a fi om inseamna a fi rational si a avea constiinta, dar cui sa-i spun despre din astea? unuia care crede totul fara sa STIE nimic?
Ma cati ti-au raspuns la intrebare? tu nu vezi ca esti varza? ce ratiune ai tu? parca esti mirvea badea, din trei cuvinte doua sant; basescu.asa si tu.tot bati moneda pe, religie, crestini.credinciosi.ma la noi vin niste sarbatori dragi si asteptate de un an.fa ce vrei, dar gata.cred ca ajunge o maciuca la un car de oale.chiar asa frustrat nu poti fi.cred eu.
Sarbatorile de care pomenesti fac parte din TRADITIE, ca ele au legatura cu Isus cam cat are cainele meu cu simfonia Eroica a lui Bethoven.
Bai maumau mau? crei sa-ti dau exemple de romani paradisiaci din Germania? du-te ma in Doamne iarta-ma si lasa prostiile.ba tu crezi ca vorbesti cu copii de seama ta? ajung sa cred ca nu stii ce e cu tine s esti ratacit ca o frunza -n vant. uite colea; http://www.youtube.com/watch?v=G9fXbJ1tFIg
)))))
Cu cine ai votat, daca imi pot permite sa te intreb?
Am mai vazut pe cineva care spunea ceva de genul : credinta a dus Romania in jos. Sunteti de toata jena.
Poti merge in Piata Universitatii daca vrei sa demonstrezi ceva!
As mai scrie, dar acum trebuie sa ma hotarasc daca sa rad sau sa plang.
"Cu cine ai votat" - Arunci vina pe un om, sau pe conducere!? Esti chiar amuzanta in certitudinea ta. Nu exista, nici nu cred ca va exista parte(1. populatia 2. conducerea) fara vina! Mentalitatea oamenilor este de vina, in mare parte, pentru situatia de la noi, iar aici religia si credinta religioasa isi are o contributie foarte consistenta. Tarile majoritar religioase sunt cele mai retrograde...
Eu am intrebat. Se pare ca singurul care invinovateste aici esti tu.
Populatia = majoritar naiva ( nu asa fi atat de sigura ca aici a dus credinta!)
conducerea = manipulatorie
politica in Romania = cacialma
Alege tu vinovatul!
Poate ar fi mai corect sa nu amestecam niste chestiuni sau este asa greu?
Sau poate ca tu STII mai bine.
O seara frumoasa iti doresc.
Esti ofticat tare mai maomau, ce cruda a fost natur asta cu tine, cum nu te-ai nascut tu in in coreea de nord sau cuba, poate acum ii carai valiza lui Castro sau Kim! fa cumva si muta-te repede ca sa fii in apele tale ateu intr-e atei, ar scapa saracii crestini de tine si tu de ei! Oricum in occident nu scapi, traiesc in o tara occidentala si cl putin la sarbatori procesiunile sunt de mai mare anvergura decat in Romania, ti-ai face inima rea degeaba!
iar in ce priveste ceea ce spuneai in prima parte ca "s-a demonstrat", as vrea sa vad si eu experimentul
Guvernul are nevoie de oameni prosti care sa munceasca nu de oameni care sa gandeasca.
De oameni sa munceasca are nevoie si occidentul.
Difrenta este ca acolo oameni competenti fac lucruri competitive si traiesc ca in Paradis, in timp ce romanii lucreaza pe salarii de foamete asteptand sa fie ferciti dupa ce mor, alaturi de mantuitorul lor care se lauda singur in Biblie ca este seful Iadului
Diferenta dintre oameni si animale : Credinta.
Ai vazut vreun animal care se roaga sau crede in DUMNEZEU?
Daca esti religios nu inseamna ca esti prost.De exemplu Albert Einstein era evreu si credea in DUMNEZEU cu tot cugetul sau.
Nu dar am vazut ca aproape toate animalele sunt duse la abator de catre stapanul pe care ele il CRED bun si iubitor!
Deci e vorba tot de credinta, iar daca animalele nu cred in Dumnezeu este din cauza ca pe ele nu le poti prostii intr-asa o masura incat sa fie aberate si sa creada in Dumnezeu
3 Deci diferenta intre om si animal este in faptul ca omul are constiinta iar animalele nu au asa ceva, ele doar CRED pe stapanul care le duce la abator si le trage pielea pe bat!
Da este mare diferenta!
Atunci cand crezi ca stapanul tau e bun te bazezi pe faptul ca il cunosti si ca sunt anumite indicii sa gandesti asa despre el
Si sa crezi in Dumnezeu fara sa stii cine e ala, este o dovada de mare naivitate, asta ca sa nu zic ca religia crestina nu are niciun Dumnezeu, pentru ca nu vine de la o dumnezeire, ci este o religie noua care este inventata de niste oameni interesati (citeste sarlatani) care s-au asezat la o sedinta(conciliu)!
Daca crestinii aveau un Dumnezeu al lor atunci probabil ca acela le dadea si o scriptura a lor astfel ca sa nu mai fiti obligati sa cititi scriptura unei alte religii si sa mintiti ca e a voastra si sa o interpretati in mod mincinos!
Dumneazeu a dat Sfanta Scriptura intregii omeniri.La inceput evreii erau poporul ales de El fiindca celelalte popoare au ales sa fie pagane. Aflam despre Dumnezeu din Biblie si astfel nu suntem naivi.Nu avem credinta oarba pentru ca acum stim ca Dumnezeu inseamna dragoste.
Dumnezeu are doar o singura Scriptura. La inceput toata lumea credea in EL apoi s-au desprins si s-au inchinat idolilor si "zeilor" si au cazut grabnic in pacat.Singurul popor care mai credea in Dummezeu era al evreilor.Atunci acesta era poporul ales al Domnului. Dupa venirea lui Iisus pe pamant Dumnezeu a creat un nou legamant cu omenirea si nu ia mai considerat pagani pe restul oamenilor.Sta scris in Sf. Scriptura :
DUCEŢI-VÃ ŞI ÎNVÃŢAŢI TOATE NEAMURILE... Mergeţi la toate neamurile, le spuse El. Mergeţi până la marginile cele mai depărtate ale lumii...
DeProfundis99 întreabă: