Exista niste parametri de unde poti sa deduci daca un om a copiat sau invatatura aia vine de la el. Adevarul nu poate fi in 1000 de moduri. Deci, aici originalitatea e o prostie. In cel mai bun caz, eu aflu exact chestiile ddespre care ai scris si tu inainte si scriu si eu despre ele, dar explicate intr-un alt mod. Si de aici se poate trage concluzia superficiala ca te-am copiat.
Dupa cum am spus, Adevarul e unul, dar interpretat in moduri diferite, dupa cum il intelege fiecare. Transmiterea ideilor prin carti, nu garanteaza o intelegere 100% a ceea ce a vrut sa se transmita. De aceea fiecare intelege altceva. Multi satanisti nu contesta biblia, dar trag concluzia ca trebuie sa se comporte... ca satanistii. Si ei iti dau argumente din Biblie pentru comportamentul lor.
Spre exemplu, pot spune ca Dumnezeu nu si-a luat masuri ca omul sa traiasca fericit si ca din cauza Lui, el sufera. Prin urmare, daca avem "dreptul" la suferinta si ni se permite, putem face cata vrem. Daca nu era necesar, avea Dumnezeu grija de asta si o oprea. Daca nu o opreste, are un scop.
Daca sustii ca omul a fost lasat sa cada in pacat, ca mai apoi sa poata vedea ce e pacatul si sa poata alege intre bine si rau => ca poti acumula experienta si intelepciune prin pacat. Deci, cu cat pacatuiesti mai mult, devii mai "intelept". Pot da chiar si pilda fiului risipitor ca exemplu pentru asta.
Adevarul nu este decat unul singur! Dar depinde ce accepti tu ca adevar, de exemplu daca bagi gresit datele unei probleme dar folosesti formula matematica corecta, tu poyi avea convingerea ca deti un adevar, dar nu este asa pentru ca datele erau false. Eu ca sa ajung la concluziile pe care le vezi, am studiat Biblia cu ochii mintii larg deschisi. si am introdus date din Istorie, sau luate din versete Biblice interpretate liber, adica departe de orice doctrina, din p de v al conjuncturii istorice in care au fost scrise. Astfel pentru mine Pavel (falsul apostol) nu s-a putut intalni cu Isus pe drumul Damascului pentru ca Isus era deja de mult mort, ci a avut "revelatia" ca nu poate distruge secta lui Isus din afara ei, motiv pentru care s-a facut ceea ce astazi numim "agent de influenta" ca sa distruga secta lui Isus din interiorul ei, si acest lucru imi este confirmat de Biblie, unde vedem ca Pavel care nu l-a cunoscut sau auzit pe Isus, dovedeste clar ca nu-l intereseaza si nici nu se straduieste sa afle ceea ce a propovaduit Isus, dar isi propovaduieste in numele lui Isus interesele sale. Si asta ne-o confirma tot Biblia in care vedem ca Petru era mereu intrigat de tampeniile pe care le propovaduieste Pavel in numele lui Isus>
Asa ca sunt multe chestii in Biblie pe care daca le pui cap la cap poti afla adevarul
Lucrurile sunt asa. cu suferinta si cu tot, pentru ca asa trebuie sa fie. Dumnezeu nu plange, nu rade, nu se bucura, nu se enerveaza, nu se oftica, etc. Incearca sa-l vezi pe Dumnezeu ca pe ceva din care emana tot si care nu intervine in creatie decat prin unele legi pe care le-a lasat. Nu intervine direct in nimic. Totul se intampla din cauza unor legi. Si nimeni nu face exceptie. Asa cum 2+2 fac 4. E absurd sa te rogi la dumnezeu ca 2+2 sa nu mai faca 4. La fel si sa te rogi sa nu mai fie razboaie si sa nu mai sufere lumea.
Marele teolog protestant Calvin zice ca orice-ar face omul de-a lungul vietii lui nu poate schimba nici cat negru sub unghie destinatia sa postmortem. Unii se nasc pentru a se duce-n rai, altii se nasc pentru a se duce-n iad, acest lucru este prestabilit de la crearea lumii. Omul se poate pocai, poate spune rugaciuni, poate merge la biserica, poate face milostenie cu cei saraci, poate face fapte bune, toate acestea nu ajuta cu nimic la mantuirea personala, deoarece ea e deja acordata sau deja refuzata inca de a se fi nascut persoana respectiva. Sigur, deoarece Dumnezeu este suveran, toti oamenii sunt obligati sa puna-n practica poruncile sale, dar numai cei predestinati sa se mantuiasca se vor mantui. Nicio decizie "libera" a omului nu poate schimba cu nimic acest lucru. Cel care nu se indoieste de mantuirea proprie si duce o viata crestina poate trage speranta ca s-ar putea sa se fi nimerit printre cei predestinati pentru mantuire, dar cine nu duce o viata morala sau se indoieste de mantuirea proprie poate sti de pe acum ca el/ea se numara printre cei predestinati iadului. Cine are succes in afaceri/cariera poate considera asta drept semn ca ar putea fi mantuit, dar cine este somer sau sarac trebuie sa stie ca va ajunge-n iad. Asta e ce spune calvinismul.