Cam asa mi se pare.Cat despre mminuni, minunid-astea are si hindusismul, budismul si orice alta religie.La fel si cu perofetii care par sa descrie situatia actuala a lumii.
Chiar si daca ni se pare noua o culme a prostiei sau nu, genul acesta de crestini 'traditionali' tot exista peste tot in Romania. Ce vreau sa spun este ca 'scuipatul pe icoane' se vinde si de-asta nu se opreste. Intr-o tara majoritar ortodoxa e normal sa fie mult mai usor sa vinzi crestinatate decat stiinta, caci pe majoritatea crestinilor de toate apartenentele nu ii intereseaza stiinta de niciun fel, iar ortodocsii sunt printre cei mai 'inapoiati' ca sa zic asa, dupa parerea mea. Din ce cauza romanii investesc in biserici si pupa icoane? Pentru ca ei cred, de-aia. De ce cred atat de multi? Pentru ca se investeste in biserici si in icoane.
A devenit un cerc vicios in care daca nu pleci din tara, nu ai cum sa properi prin stiinta. Nu neaparat doar din cauza rivalitatii dintre religia traditionala si stiinta dar si pentru ca in general aici nu prea ai cum sa faci mai nimic cu viata ta.
Cat despre lucrul asta in comparatie cu religia, cum pui tu problema, nu cred ca se mai poate rezolva nimic acum, pentru ca le merge foarte bine cu religia, si cu cat mai bine le merge, cu atat mai multa lume li se alatura, si vine o generatie din care o mare parte va fi invatata sa ia parte la aceeasi cultura batraneasca si imbatranita.
AdiTorrent7 întreabă:
wibidi întreabă: