Daca unele persoane au folosit in scopuri negative religia asta nu inseamna ca asta e singurul ei scop.
ce vina ar avea calugarii care renunta la tot? si oare de ce fac ei asta?
si daca nu ar avea de ce ..cum de continua sa enunta la tot?
Religigiile monoteiste sunt toate doar niste instrumente de manipulat si belit prostimea!
Vina calugarilor este acea ca isi dedica viata minciunii. si nu stiintei bazate pe adevar.
Calugari nu au in primul rand minte, si ei renunta la viata lor exact ca sa fie exploatati de staretul manastirii sau altii. ceea ce intra la capitolul prostie umana
Nazismul e o ideologie care sustinea ura impotriva evreilor, nazistii gaseau vinovati pentru situatia precara a tarii pe evreii de aici si milioanele de oameni ucisi.Comunismul ca ideologie nu sustinea ura impotriva unei rase acestia omorau pe oricine era impotriva regimului.Religia nu e o ideologie ci o credinta care ne ajuta sa ne ghidam in viata.Nu e specificat in biblie ca ar trebui sa omoram pe altii sau sa-i uram ci din contra religia instiga la pace si iubire.In trecut oamenii au facut din religie un motiv sa omoare ceea ce e foarte gresit.Deci nu e religia de vina in acest caz ci doar omul care o interpreteaza gresit. Orice crestin care respecta regulile bibliei nu ar trebui sa dusmaneasca sau sa omoare ci sa iubeasca si sa fie o persoana buna.Astazi nimeni nu obliga pe nimeni sa accepte religia.
Gresit! Si nazismul si comunismul si mai ales crestinismul sunt niste facaturi politice cu aspect mai mult sau mai putin religios, desi toate 3 sunt facute dupa model religios!
Religie nu este nici una dintre ele, nici macar crestinismul, pentru ca cúvantul religie insemna ceva ce leaga si releaga oamenii de Dumnezeu, pe cand crestinismul leaga oamenii la ochi ca sa-i poata manipula, beli si excroca mai bine, in loc sa-i lege si relege de Dumnezeu.
Si nazismul cat si comunismul cat si crestinismul sunt niste credinte, si anume credinta ca ele sunt calea catre fericire, si tot credinta este capitalismul in care oamenii CRED ca o vor duce bine in timp ce de dus bine o duc doar excrocii, fie ei ortodocsi catolici pocaiti sau comunisti si nazisti.
ministrii sau parlamentari. In Biblie nu este specificat absolut nimic pentru crestini, tot asa cum nici pentru nazisti sau comunisti, Biblia este scriptura religiei mozaice, care a fost FURATA de niste sarlatani, astfel ca acesta sa devína un manual de justificare a crimelor si excrocheiilor crestine tot asa cum si Mein Kampfu lui Hitler sau Biblia lui Mao Tze Dung era biblia comunistilor chinezi. Nu exista nicio diferenta esentiala intre aceste 3 instrumente politice de prostire a maselor, pentru ca religie nu este nici una dintre ele!
Ceea ce ma intrebi tu ...este o alta tema! Dar ca sa nu crezi ca nu stiu ce vreau, eu vad viitorul societatii in UMANISM.
Nu satanasimul nu este viitorul pentru ca el exista de 2000 de ani ascuns sub numele de crestinism, si in 2000 de ani a avut timp sa ne conviga ca este neintrecut in diabolicie. Imi pare rau sa vad ca un tanar ca tine este atat de marginit incat sa se rezume numai la nazism, comunism si religii!
Viata este atat de frumoasa si atat de complexa incat sa o reduci doar la doctrinele fasciste enumerate mai sus
Umanistii nu trebuie sa fie creatori, creatoare trebuie sa devina societatea lor dezvoltata, adica adevaratul Dumnezeu si mantuitorul care vine cu salvarea si te duce la Templul numit spital sa te salveze.
2 Eu ma bazez pe negarea a atot ce este mincina si prostie, si consider ca asta trebuie sa fie Calea si VIata bazata pe ADEVAR si nu pe minciuna.
3 Ce au lasat umanistii rau in urma lor?
Ia sa avedem mai bine ce a lasat bun in urma lui "evul mediu intunecat" din cauza ca religia era atotputernica?
Catedrale marete cladite pe suferintele si nenorocirile oamenilor saraci?
Ba din contra, evul mediu religios, in care biserica s-a dovedit a fi cea mai bicisnica institutie mafiot criminala din istoria umanitatii, acest lucru ma face sa fiu intoleant cu criminalii care au ucis oameni nevinovati in numele lui Dumnezeu, si pentru ca pentru mine, care sunt un iubitor de oameni, deja moartea unui singur om nevinovat ucis de biserica ma face sa urasc biserica criminala si pe Dumnezeul care a stat si privit din ceruri ca un nesimtit, cum preotii bisericii sale ucid oameni nevinovati in numele Sau, fara ca el sa-i pedepseasca.
Eu nu am rautate sa justific pentru ca iubesc oamenii, dar URASC criminalii indiferent cat de sfinti ii vezi tu. Si ii urasc pentru ca ucigasii nu sunt oameni ci niste slugi cu chip uman ale diavolului. Tu il iubesti pe Diavol?
Pai daca nu de ce te rogi lui zicandu-i Dumnezeule?
Pai ce credincios esti tu daca nici macar Biblia nu o cunosti, in care de ex. Ioan in 8:44 spune ca pe Diavol il poti recunoaste foarte usor prin faptul ca e ucigas de oameni!
Pai atunci te intreb, cine e mai mare ucigas in istoria omenirii decat biserica crestina care a ucis mai multi oameni ca comunismul si fascismul la un loc
Manipulare? Omul e liber sa aiba propriile credinte, nu-l obliga nimeni sa creada in ceva sau cineva.Te rog nu mai asemana nazismul si comunismul cu crestinismul pentru ca nu au nimic in comun.Nu-mi vorbi de cum Biblia se aseamana cu Mein Kampf sau cu "biblia comunistilor" pentru ca sunt sigur ca nu ai citit pe niciuna din cele specificate mai sus.Acum sa clarificam daca crestinismul este religie si sa incepem de la definitia religiei:"Religia este credința în supranatural, sacru sau divin, și codul moral, practicile de ordin ritual, dogmele, valorile și instituțiile asociate cu această credință". Sper ca nu mai este nevoie de alte clarificari comunismul si nazismul sunt ideologii-regime de guvernare totalitare iar crestinismul este o religie.....si subliniez ideea ca NIMENI NU ESTE OBLIGAT SA FIE CRESTIN SAU SA CREADA IN DUMNEZEU.
Cum poti sa afirmi ca Nazismul sau Comunismul nu au nimic comun cu cretinismul?
Esti orb sau nu intelegi realitatea istorica?
Ba chiar au in comun faptul ca acestea (inclusiv crestinismul) NU sunt religii ci facaturi politice pe model religios. Toate au un Dumnezeu mantuitor fie ca este Isus sau urmasii lui incepand cu Constantin cel Mare inventatorul religiei crestine, fie ca e Führerul Hitler reincarnarea lui Isus cel venit sa aduca pe pamant imparatia de 1000 de ani (al 3-lea Reich) fi é ca e Dumnezeul Stalin stapanul peste vietile si moartea a milioane de oameni (tot pe model crestin, adica cine nu vrea sa se crestineze=sa fie comunist este ucis asa cum s-a procedat si la crestinizarea Europei) In plus de asta toate 3 promit paradisul si o viata fericita, dar numai pentru cei care il accepta pe Isus=Hiter=Stalin, iar ceilalti sa moara dracului ca nu sunt vrednici sa traiasca, toate 3 sau extins si s-au impus fie prin razboaie fie prin crime si amenintari cu moartea. si toate 3 au la baza o ideologie care le sustine si tot toate 3 au scopul de a manipula masele(vezi oi smerite=omul nou constructor al comunismului = arianul om superior, toate 3 amagesc masele fie cu viata vesnica si fericirea de dupa moarte, fie cu Reichul de 1000 de ani in care rasa superioara are sclavii pe cei din rasele inferioare, fie comunismul cel mai maret tel al omeniri, toate erau bazate pe control si delatiune(vezi spovada care este culmea diabolicitatii in materie de control prin delatiune pentru ca ajungi sa te torni singur) si as mai putea continua cu multe alte insusiri comune.
2 Religia nu este credinta in supranatural, religia este un instrument social bazat pe o doctrina care impune unor mase de oameni niste reguli de viata in timp ce CREDINTA este altceva, adica o explicatie bazata pe NE-stiinta, prin care nestiutorul se poate referi la absolut toate fenomenele naturale pe care nu si le poate explica din lipsa de cunostinte
Ca sa intelegi ce ar trebui sa fie religia, ar trebui mai intai sa cunosti ce insemna acest cuvant din p de v semantic si anume trebuie sa stii ca vine de la latinul Religo =relegare si se refera la o RELEGARE permanentá cu Divinitatea.
Acum te intreb, cand te leaga instrumentul numit crestinism de divinitate?
Uite eu stiu ca exista ciuperci mistice care creaza halucinatii in care ai impresia ca ai un contact mistic cu divinitatea...crestinismul face asta?
Pai nu ar fi corect ca acele ciuperci mistice sa aiba numele de religie, iar crestinismul sa fie caea ce este, adica un instrument politic de prostit oameni cu scopul de a-i manipula mai usor, de a-i amagi si minti cu promisiuni desarte ´, de a.i spiona si autodenunta prin spovada pentru a-i putea controla mai usor si de a-i beli de bani. asta pe langa faptul ca si statul plateste preotii pentru aceasta munca de servicii de informatii.
Asa ca sper ca ai inteles foarte clar ca crestinismul este exact acelasi lucru cu fascismul sau comunismul pentru ca toate 3 au acelasi nucleu de baza, bazat pe intoleranta, minciuna si manipulartea maselor!
Si asemenea instrumente diabolice nu au si nici nu pot avea vreodata nicio legatura cu niciun Dumnezeu!
Scuza-ma dar deja treci in sfera fantasticului.....sunt sigur ca preotii dupa ce le spun eu la spovada ca am injurat sau am mintit o sa se duca la guvern si o sa ajung in inchisoare.Nimic din ce spui nu se leaga......nu stiu ce Dex ai folosit pentru definitia aia a religiei.....nici nu stiu ce sa mai zic si nu stiu de ce ma chinui cu tine sunt sigur ca esti "spalat pe creier" cu totate teoriile conspiratie facute vreodata.Greseli in trecut au fost facute de biserica crestina, greseli foarte mari, pe care biserica crestina din prezent le accepta si le condamna .....au fost ani negri pentru istoria bisericii dar si crestinii au fost persecutati.Astazi traim intr-o lume libera care accepta pe oricine, credincios sau necredincios......Nu stiu ce motive ai de urasti asa de mult crestinismul, CARE ESTE O RELIGIE, dar cred ca esti vreun tanar nervos ca "a fost obligat "sa mearga la ora de religie in scoala.
Tu nu vezi ca traiesti vremuri in care fantasticul a devenit realitate?
Preotii nu se duc la Guvern ci ca niste agenti de informatii acoperiti (cu haine preotesti) ce sunt dau raportul la sefii lor de la SRI si tot ce tu spovedesti ti se baga in dosarul refritor la persoana ta ca pe baza informatiilor spovedite de tine sa ti se faca profilul moral ca sa iti cunoasca slabiciunile carte vor putea fi folosite impotriva ta cand vei deveni adult!
Sigur ca biserica crestina a comis mari greseli (adica milioane de crime) dar ce a facut Dumnezeul crestinilor vazanda ca biserica sa a devenit mai diabolica decat chiar Dracu in persoana.
Azi traim intr-o lume in care nu conteaza ceea ce crezi dar conteaza foarte mult ceea ce stii, si religia este un instrument de prostire amagire si belire a maselor, si cu oameni prostiti si intorsi cu fundul catre stiinta si cu fata catre sarlatania si minciuna religioasa nu poti face o tara moderna, si ce sa vezi, Romania este cea mai inapoiata tara din Europa iar romanii sunt considerati ca rebuturile europei, si asta ma doare pe mine si ar trebui sa te doara si pe tine daca ai avea minte si bun simt. Tara ta este cea mai credincioasa din UE si este din cauza modelului ortodox, gunoiul ei, modelul ortodox inseamna sa te faci ca crezi in Dumnezeu dar sa fi hot, smecher sarlatan curvar si lenes, exact ca popii ortodocsi care va sunt modelele
Nu am nevoie de popi sa-mi fie modele in viata.....nu am nevoie de modele in viata....eu ma ghidez dupa propriile principii morale.Suntem cei mai inapoiati pentru ca ii lasam pe astia din politica sa faca ce vor dar in schimb spumegam cand auzim ca unu crede in D-zeu.Inca odata iti mai spun ca nu suntem manipulati, atata timp cat un om is are propriile principii puternice el este imposibil de manipulat.Voi marea majoritate a ateiilor sunteti la fel dati vina pe crestini pentru ca toate merg greu dar voi ce faceti?! Va faceti frate cu Einstein, Darwin, Tesla....de parca voi le-ati suflat in ureche toate descoperiile! Stiinta e "religia" voastra dar nici jumate nu o intelegeti! toti o aveti una si buna ca crestinii sunt responsabilii pentru crimele din trecut dar Stalin un ATEU cate crime din ambitie personala a comis!? Voi va plangetii ca crestinii doar se roaga si nu ajuta cu nimic dar voi...Voi ce faceti?! Desigur asa cum au existat persoane religioase(musulmani, crestini, etc) si atei care nu vor fi uitati pentru contributiile aduse omenirii (si da multi cercetatori, oameni de stiinta au fost persoane religioase) au existat si vor exista lichele care doar stau si se plang...Te rog sa renunti la atitudinea superioara doar pentru ca esti ateu iar eu crestin catolic.Asa cum tu alegi sa-ti dai banii pe tigari, bautura, mancare sau poate chiar acte de caritate asa si eu aleg sa-i dau bisericii care de multe ori ii doneaza catre acte de caritate
1 Cum sa nu-i lasi pe politicieni sa faca ce vor daca ei aplica modelul ortodox, adica va considera oi proaste bune de belit!
2 Stiinta nu este ceva in care sa crezi ca la biserica, in ziua de azi este suficient sa fi deschis catre stiinta pentru ca de acolo vine progresul. dar cand stai toata ziua ca un bezmetic cu capul in Biblie esti total rupt de realitate pentru ca ai devenit din om cu personalitate o oaie smerita buna de muls!
3 Contributiile aduse omenirii nu sunt facutev prin religie si nici legate de religie tot asa cum nici inventatorul Laserului nu a inventat laserul pentru ca era un suporter al echipei de fotbal.
4 $ atitudinea mea nu este superioara pentru ca as fi ateu, ci pentru ca eu am inteles ca religia este o sarlatanie, adica un instrument politic de prostit masele de distrugere a personalitatii omului, de manipulat prin minciuni amagitoare cu fericiri dupa moarte de controlat masele prin spovada si bineinteles de belit material oamenii, iar Biblia crestina este textul Tanachului relligiei mozaice furat si marsavit de crestini ca sa devina un instrument "dumnezeiesc" de a justifica bicisniciile celei mai mafiote institutii din istoria umanitatii, si anume ale bisericii crestine. Asa ca eu ca om normal ce sunt, nu pot decat sa rad cat sunt de prosti cei care isi schimba propria lor viata fara sa stie nimic ...asa ca manelisti care prind ceva dupa ureche fara sa stie nimic, si nu cred ca vrei ca prostia sa fie incurajata laudandu-i pe prosti, pentru ca este mult mai corect sa le pui oglinda in fata si sa incerci sa-i trezesti la realitate din adormirea mintiii lor!