| DCGabriel a întrebat:

Tinand cont de incendiile devastatoare din L.A, ma intreb si eu pentru negationistii lui Dumnezeu, ce face stiinta pentru a-i ajuta pe oamenii de acolo?, daca stiinta e atat de mareata de ce totusi e incapabila sa rezolve un incendiu?, nu cumva suntem prea mici in fata unor catastrofe?, nu cumva ne dam ceea ce nu suntem?

7 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

"...ce face stiinta pentru a-i ajuta pe oamenii de acolo?" În replică, negaționiștii vor zice: "Dar Dumnezeu ce face?"

| ania a răspuns (pentru sabin89):

Poate e pedeapsa Lui pentru cei ce au facut atâtea filme batjocoritoare la adresa Lui.

| ania a răspuns:

Ba da.

suntserios
| suntserios a răspuns:

E absolut clar ca stiinta face mai multe decat dumnezeu, altfel nu existau masini de pompieri, hidranti, planuri de evacuare, elicoptere cu apa samd.

| mastadont a răspuns:

Știința a organizat o evacuare cât mai ordonată, știința a creat de la 0 toate vehiculele și aparatele folosite pentru oprirea incendiului, știința va reconstrui tot ce a fost distrus, știința le arată pompierilor cum și unde să acționeze în așa fel încât numărul de vieți pierdute să fie cât mai mic și incendiile să fie stinse mai repede în timp ce dumnezeu doarme liniștit.
Natura încă reușește să ne surprindă cu complexitatea și ferocitatea ei, dar prin știință și răbdare aceasta poate fi îmblânzită. Câte vieți crezi că ar fi fost pierdute dacă oamenii nu aveau știință, trăiau ca în evul mediu și se bazau doar pe dumnezeu? Ce se întâmplă acolo e o joacă de copii pe lângă adevăratele masacre ale istoriei. Compară asta cu țunami-ul din oceanul indian din 2004 de exemplu unde au murit aproximativ 228000 de oameni, acolo unde a fost dumnezeu?

| KovacsB a răspuns:

Karma,Gaza a fost rasa la pamant cu rachete americane, coordonarea pompierilor in Los Angeles a facut-o o tipa preocupata mai mult de de promovarea lgbtq, multe echipamente pentru stingerea incendiilor au fost donate Ucrainei, lipsa de fonduri etc etc.

| KilljoyIdiot a răspuns:

Bună seara!

Înainte de toate, vă voi întreba eu ceva: Dumnezeu ce a făcut pentru acei oameni? Fiind atotputernic, putea prea bine să prevină totul. Doar el controlează natura și tot ce petrece în jur...corect?

Referitor la întrebarea dumneavoastră, știința a făcut chiar foarte multe. Dacă era așa de "inutilă" cum presupuneți, nu am fi avut o mulțime de invenții importante, printre care și echipamentul necesar pentru stingerea focului.

În plus, pe parcursul istoriei, știința a salvat milioane de vieți: de exemplu, gândiți-vă la vaccine. Dacă nu ar fi existat doctori educați și știința, cine știe câte vieți s-ar fi pierdut fără rost? Deși este adevărat că uneori poate da rateuri, trebuie să recunoașteți că fără aceasta, și astăzi am fi trăit ca în Evul Mediu (și asta în cel mai bun caz!).

Natura în sine este imprevizibilă. Chiar și cu toată tehnologia disponibilă, este imposibil să se determine cu exactitate ce se va întâmpla, ce dezastre naturale vor lovi, etc... Și în această privință vă dau oarecum dreptate, chiar suntem mici în fața "furiei" naturii. Totuși, datorită științei, putem face față acestor fenomene mult mai ușor. Gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă ne bazam doar pe Dumnezeu și noroc!

Sper că v-am oferit un răspuns cât de cât satisfăcător la întrebare.

Toate cele bune!