anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Toata lumea se ciondaneste, pe teme religioase.mai fratilor? avem rubrici diferite.ma eu am un vecin ateu, cu care ma inteleg foarte bine; nu ma duc la el, nu-mi vine. Santem cei mai buni vecini din lume?

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

NU esti cel mai bun vecin si din pacate, nici eu nu sunt.

Mi-ai fost vecin și cumsecade,
Nu ne-am certat, nu ne-am urât.
Mi-ai fost prieten, chiar și frate
De ce n-ai spus că sunt pierdut?

N-aveai încredere în mine
Și nici în alți vecini la fel.
Știai de Dumnezeu prea bine
De ce n-ai spus nimic de El?

Vecine bun, vecine dragă,
O vorbă de mi-ai fi spus…
Ce fericit aș fi în slavă
Și cum ți-aș mulțumi nespus!

Când te chemam la băutură
Spuneai ca ești prea ocupat.
De ce n-ai spus atunci în față
Că ce făceam era păcat?

Dar vai, ai stat pe această stradă
Și mă știai că-s păcătos.
Știai că n-aveam mântuire
Și din pedeapsă nu m-ai scos

Dacă veneam târziu acasă,
Dădeai din cap când mă vedeai.
Puteam să strig, să cânt, să urlu
Tu tot nimica nu ziceai...

Și mă gândeam: vecin ca tine
În toată lumea nu găsești :
E bun, simpatic, nu mă ceartă
Cu așa vecin să tot trăiești...

Ai vrut să fiu doar cumsecade,
Doar respectos și bun vecin.
Dar tu mergeai pe cale dreaptă,
Iar eu pe drum plin de venin...

Nimic acum nu mai pot face,
Primesc pedeapsa mea în iad,
Dar nu uita că sunt aicea
Fiindcă tu m-ai lăsat să cad.

Spune la toți acum să știe
Că ești salvat și mântuit.
Să nu faci ce mi-ai făcut mie
S-ascunzi că ești un pocăit.

11 răspunsuri:
| Alexandrumar1 a răspuns:

Frate esti prieten bun cu el si e ft bine si eu as putea sa fiu un bun prieten cu un om de alta religie dar sa nu imi inceapa cu martorii lui iehova si toate astea.

| Biggiesan a răspuns:

Da, sunteti.Vecinii care se viziteaza des si stau la taclale poate sa ajunga sa vorbeasca si pe teme religioase si atunci s-ar putea ca unul sa se infoaie mai tare ca religia lui e mai buna si atunci n-o sa mai fiti buni vecini si poate sa inceapa cu d-alea-sa moara capra vecinului! Nu trebuie nici sa-i intorci spatele dar nici sa-l apropii prea mult.

| Klepto a răspuns:

N-ai auzit de dragoste cu nabadai? Ii cam plictisitor doar cu miere si lapte nu crezi?
Cand o sa vad o intrebare/indemn gen "Beneficiile ateismului" adresata credinciosilor, poate atunci o sa spui ca ii chiar o batalie, dar cand vad destule aberatii cat de frumos ii pe plaja crestinismului si ca o sa fie ca la nudisti cu ingeri facand topless(girls only).O gluma-mi vine-n minte:
Ion moare si ajunge-n Rai, cand se dezmeticeste si deschide ochii vede ca toata lumea era dezbracata.Vede ca 3 femei vin inspre el, ele fiind goale si el barbat, incearca sa-si ascunda "bijuteriile" si isi ia palaria de pe cap si o pune in locul cu pricina.Incepe sa vorbeasca cu acele 3 femei goale si frumoase si palaria ii statea fixa.De ce statea palaria asa? Ca in Rai nu exista gravitatie.
Eu nu ma ciondanesc cu nimeni care nu incearca sa-mi ofere "perspectiva lor corecta".Tu ii scoti ochii vecinului tau despre dumnezeu? Ema si restul "crestinism pentru toata lumea s-au blocat doar pe un vinil si bratul gramafonului ii ruginit sa mai schimbe placa. Oare daca ma prefac credincios, o sa inghit mai usor galustele de credinta?

| Polaris a răspuns:

@Ema
Mai bine să-ţi cumperi vecini cumsecade
Care citesc Biblia din scoarţă-n scoarţă,
Filosofesc despre cât de creştin e Eliade
Şi se duc în Rai numai să stea la poartă.

| EmaS a răspuns:

Atheist
Iti spun din experientele mele cu vecinii.Toti ne lauda ca asa vecini sa tot ai,pentru ca noi ne straduim sa fim un exemplu de comportament,de bunatate,sa fim saritori,sa ii ajutam,dar din pacate nu reusim sa ii convingem sa vina si ei la biserica, si ca sursa acestor fapte bune ale noastre, este Domnul Isus.Si nici nu am destula putere ca sa le spun ca fara Dumnezeu, vor ajunge in iad!

| Ecea a răspuns:

@Ema nu stiu ce a fost asta, dar mi se pare o idiotenie.
Adica sa inteleg ca eu in loc sa ma duc la vecinu sa beau un pahar de suc cu el trebuie sa ma duc sa ii spun despre Dumnezeu?
Hai sa fim sinceri, subiectul "dumnezeu" nu are ce cauta intr-o intalnire cu un prieten/vecin/cunostinta/etc.

| EmaS a răspuns:

Ecea
Daca iti pasa de sufletul lui,da ii spui.Dar ii spui o data,de doua ori, vezi ca nu ii place, si te lasi pagubas.Fii sincer, numai un pahar de suc bei tu cu vecinii?

| Kamelia1234 a răspuns:

Pai nu vad dc sa nu fiti daca te intelegi bine cu el si in plus pentru unii nu conteaza religile si eu am o prietena pe nume mihaela si are alta religie, care nu imi trece prin cap acum.da ne intelegem de minune.

| 19marian60 a răspuns:

Sall,eu am vecin un preot, un om de toata isprava, afirm asta cunoscandu-l de mai bine de 30 de ani, de multe ori ne-am asezat la aceeasi masa (la bucurie si la necaz)dar nici o data nu ne-am ridicat cu fruntile incruntate.s-a discutat de putine ori(sau niciodata)despre calitatea sau cantitatea mancari.Am discutat diverse subiecte, cele mai multe fiind religioase(fiecare cu perspectiva lui). nici o data nu a fost prozelit(cu nivelul de cxultura pe care il are m-ar fi dominat usor)am trecut peste diferentele de opinie si am ramas tot noi doi vecini (imi vin in minte trei buni vecini Take, Ianche si Kadir.Vii mai amintiti?
Vom reusi sa ne ridicam si noi la nivelul lor?(daca vreti sa discutam subiectul va astept "caracatita01@yahoo.com".un cordial salut!

| Danutza27 a răspuns:

Aici gresesti uite cine posteaza :
Ema voi face un colaj sa vezi ca ce se aseamna se aduna
Uite ce spune un n………
Salut. Am 12 ani si 3 luni iar lungimea penisului meu este de 10, 1 cm si grosimea de 3 cand e sculata. As vrea sa va intreb daca e lungimea potrivita. Inaltimea mea este de 1, 67 cm si greutatea de 490 Newtoni si masa de 50 kg. Va rog, nu va bateti joc de mine pentru ca am pus aceasta intrebare. Invat bine, am media generala peste 9, 80 si sunt in clasa a 6-a, dar mai sunt 2 ani si as vrea sa imi incep viata sexuala. Multumesc! Dau funda!
Acelas n……. uite ce spune
Salut. Am 12 ani si 5 luni iar lungimea penisului meu este de 10, 1 cm si grosimea de 3 cand e sculata. As vrea sa va intreb daca e lungimea potrivita. Inaltimea mea este de 1, 70 cm masa de50 kg. Va rog, nu va bateti joc de mine pentru ca am pus aceasta intrebare. Invat bine, am media mare si sunt in clasa a 6-a, dar mai sunt 2 ani si as vrea sa imi incep viata sexuala. Multumesc! Dau funda!(am mai intrebat acum 2 luni dar nimic folositor)
Acelas n……. uite ce spune
Vad ca doamna Ema tot spune citate din biblie si tot baga aiureli si ca cica sexul oral si anal este pacat. Pai si atunci, what is the fun? Te f_ti in vagin si atat? rofl... no way, hai mai bine sa nu mai facem copii, sa ii facem in laborator ca il suparam pe dzeu!
Ghici cine este n,,,,,,,,,,,, si citi ani are daca pe 24 mai avea 12 ani si 5 luni
Ghici cine este asemeni lui daca Francesca este mai mare cu 3 luni ca el?
ce pretentii sa ai la un idiot de 13 ani care are 7 ani mai putin cei de acasa
Ce treaba are nemernicul acesta cu religia =nimic
Pacat ca printre ei sunt si copii buni dar cum sa separi pleava de griu.dar cum faci sa nu strici orzul pe giste?

| Laura a răspuns:

@Ema Da' mitocan mai e dumnezeu. L-a pedepsit pe săracu' om chiar dacă nu știa că ce face e greșit?