| KinoAndreea a întrebat:

Tocmai am vazut cateva intrebri despre D-zeu si chestii din astea... Faza e ca eu nu stiu in ce sa cred credinta / stiinta? thinking Din ce am facut in orele de religie tot ce stiu despre D-zeu este "nasterea","rastignirea","masa tacerii","crearea lumii" si mai cateva povestioare. Intrebarea mea e cum a inceput totul si nu ma refer la Adam si Eva ci D-zeu de unde vine? Adica ma refer la TOTUL. tot ce stim e ca "D-zeu a creat lumea,D-zeu a fost nu stiu unde si a facut o minune." chatterbox dar totul de la inceput pana acum, de unde incepe totul? Din cine vine D-zeu..despre "copilaria" lui nu zice nimic? E scris in biblie tot?

12 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Pai daca omul nu e in stare sa priceapa tu ce esti, Demiurg?

| danay72 a răspuns:

Dumnezeu este din totdeauna nu are nici inceput, nici sfarsit.Cat despre,, nasterea '' se refera la fiul lui, Isus Cristos,''nu la Dumnezeu. Apocalipsa22:13

| Nolkyz a răspuns:

Nu îi înţeleg pe unii care afirmă "Dumnezeu este din totdeauna nu are nici inceput, nici sfarsit" sau "Dumnezeu exista intotdeauna! Omul nu este in stare sa priceapa acest lucru!" etc. Nu suport să îi văd pe unii cum susţin cu tărie cu tare lucru, de parcă ar avea ei dovezi, de parcă ştiu ei mai bine decât ceilalţi. Aşa şi cu ateii. Îs probleme pe care nici cei mai mari filozofi nu le-au desluşit şi se trezeşte cu tare nene/tanti să susţină că El există, a existat şi va exista forever. De unde ştiţi voi asta?

| KinoAndreea explică:

* pentru ca auzim numai de Iisus Hristos si sunt filme cu copilaria acestuia de cand era tanar pana la rastignirea pe cruce.
Si voi in ce credeti? Sau parerea voastra?

| RAY a răspuns:

Stiinta inseamna sa crezi in cea ce vezi in cea ce se poate dovedi si mereu apare ceva nou

credinta nu se baseaza pe nici o dovada si doar pe o carte primitiva care sa transmis din parintii in copii

varainta unui ateu
varainta unui crestin
de ce este curcubeu asa frumos si cele 7 culorii asejate una langa alta
crestinul =dumnezeu da
ateu = Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic care se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă. De cele mai multe ori curcubeul se observă după ploaie, când soarele este apropiat de orizont.

care din cei doii au dreptate
o simpla demonstratie cu furtunul in gradina ne spune adevarul nu e nimic divin
vezi tu dumnezeu e doar o necunoscuta a unui lucru care nu se poate explica rational, alege sa crezi in tine si gandeste rational vei avea numa de castigat

| i86e2 a răspuns:

Sfatul meu e să gândești singură, să citești și să ajungi la propriile concluzii, nu-i asculta nici pe credincioși, nici pe necredincioși. Eu sunt sigur că D-zeu nu există, dar e concluzia mea personală. happy

| Urpaniel a răspuns:

Să-ţi explic ceva,religia e un lucru special,un lucru in care te poţi ascunde,pentru că natura umană trebuie să creadă in ceva,şi religia e acel loc in care toate sunt frumoase,un loc pe care nu-l poate lua nimeni sau nimic de la tine.
Asta e ideea religiei,biblia nu e o carte, e o armă de manipulare in masă, intr-un final religia e doar o curvă, dumnezeu e ficţiune, la fel ca toţi ceilalţi zei şi ingeri şi aşa mai departe.

| sweetapril a răspuns (pentru Urpaniel):

Watch your language!

| Serenade a răspuns:

Cand un credincios iti spune ca "omul nu poate sa priceapa asa ceva" inseamna ca trebuie sa crezi, sa nu cercetezi sa sa nu mai intrebi nimic, ca altfel iti pierzi credinta in "povestiri nemuriotare" inlocuind-o cu ratiunea.
Depinde de tine ce fel de om esti, daca esti putin mai puternic nu ai nevoie prieteni imaginari, daca esti slab ai nevoie de un zeu, sau de un psiholog sa te consilieze mereu.

| sweetapril a răspuns:

Cred in Dumnezeu, El nu vine din nimic, El este adevarat si vesnic, cunostina noastra este limitata ca sa intelegem unele lucruri, dar o sa le intelegem o data cand o sa ajungem fata in fata cu El, Creatorul cerurilor si al pamantului, daca citeste Biblia gasesti toate raspunsurile de care ai nevoie happy

| Mariasy39 a răspuns:

Dumnezeu nu are copilarie pentru ca El nu este o fiinta umana care sa se nasca sa copilareasca sa creasca si tot asa. El este vesnic si a existat dintotdeauna. Nu a "aparut" de nicaieri, El a fost mereu si va fi pentru ca este vesnic.

| KinoAndreea explică (pentru Mariasy39):

Da dar asta spune toata lumea ca e VESINC, VESNIC, VESNIC, A APARUT DIN TOTDEAUNA, MEREU A FOST...da, dar tot trebuie sa fi existat un inceput nu? D-zeu de unde vine? A aparut asa dintr-o data?