| Mircea08 a întrebat:

"Toma i-a zis: Doamne, nu ştim unde Te duci; şi cum putem şti calea? Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine."
(Sfânta Evanghelie după Ioan – 14/5, 6)
Parerea mea - calea este invatatura lui Iisus (Evanghelia)... daca nu e asa va rog sa ma corectati, iar daca e asa pun urmatoarea intrebare :
Daca Iisus este calea, adevarul si viata, si nimeni nu vine la Tatal decat prin El, de ce unele religii au schimbat calea si au ales vechiul testament, scrierile sfintilor parinti, sfanta traditie, tot felul de brosuri, etc

4 răspunsuri:
| Mircea08 explică:

Raspund eu - nu oamenii au ales alte cai, cei care au infiintat religii au ales alte cai iar vina oamenilor este ca i-a urmat. Oamenii trebuie sa-L urmeze pe Iisus nu pe pastori, preoti, prezbiteri sau alti oameni care au facut religii cu scopul de a face bani

| benny7 a răspuns (pentru Mircea08):

Şi pentru mine ce-a mai rămas:1 Timotei 6:10- Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor, iar unii, care au tânjit după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu multe dureri.*

| 6684464 a răspuns:

Aceasta este a şasea afirmaţie de tipul „EU SUNT" din Evanghelia după loan (vezi precedentele: 6:35; 8:12; 10:7, 9; 10:11, 14; 11:25). Drept răspuns la întrebarea lui Toma (v.4), Isus declară că El este calea către Dumnezeu pentru că e adevărul lui Dumnezeu (1:14) şi viaţa lui Dumnezeu (1:4; 3:15; 11:25). În acest verset este accentuat caracterul exclusiv al lui Isus ca Singura Cale de acces la Tatăl. Doar o singură Cale, nu mai multe, duce la Dumnezeu, adică Iesus Cristos (10:7-9; cf. Mt 7:13-14; Lc 13:24; Fap 4:12).

| Mircea08 explică (pentru 6684464):

Ok...Daca Invatatura lui Iisus (Evanghelia) este calea, de ce oamenii au ales si alte cai, Vechiul testament, Traducerea lumii noi. scrierile sfintilor parinti, traditia etc? vreau sa stiu MOTIVUL pentru care au ales si alte invataturi