| Alphawolf a întrebat:

Tot aud afirmatii ca multi crestini sunt doar cu numele. Eu nu prea inteleg la ce se refera ei. Ce inseamna pentru voi a fi crestin? Sunt sigur ca parerile sunt impartite, sunt sigur ca multi se considera crestini, dar totusi, valorile lor difera, pentru ca gandesc diferit, asfel interpreteaza diferit(catolici, ortodocsi, protestanti). Cei care beau alcool, fumeaza, divorteaza, se masturbeaza se pot numi crestini(tinand cont de faptul ca ei cred in Dumnezeu si valorile biblice, le si respecta intr-o anumita masura, doar ca ei nu considera acele obiceiuri/fapte imorale)? Toti crestinii gresesc, toti sar din stasul biblic, toti gandesc diferit, toti pun pret pe valorile biblice diferit si le respecta diferit. Deci, daca adevarul difera de la om la om, daca nu exista persoana care sa nu pacatuiasca, cum am putea da o definitie unui crestin fara sa fim subiectivi? Sunt valori biblice la care toti crestinii sunt de acord? Poate doar la cele 10 porunci!? Unele porunci nici nu se pot respecta, pentru ca omul ar trebui sa fie lipsit in totalitate de egoism, iar altele sunt inumane, imorale. In functie de ce se poate afirma cine este crestin adevarat si cine este crestin doar cu numele? Ca unul respecta poruncile un pic mai mult decat altul, sau pentru ca unul este mai subiectiv decat altul, sau se merge pe varianta: "Daca nu esti cu mine esti impotriva mea"?

Răspuns Câştigător
| tinerelul a răspuns:

Vai ce talmesh-balmesh e in gandirea ta amice!

5 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Crestini autentici sunt cei care traiesc dupa Cuvantul lui Dumnezeu si sunt nascuti din nou din Dumnezeu.Ca sa intelegi mai bine citeste aici http://biblia.resursecrestine.ro/Ioan/3#verset-4
Frecventarea unei biserici nu te face si crestin, dupa cum daca intri intr-un garaj nu devii masina. ,, Căci oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa din pricina Mea şi din pricina Evangheliei, o va mântui.,,

| danay72 a răspuns:

Un crestin adevarat analizeaza cu atentie Biblia si se straduieste sa respecte poruncile ei, chiar daca nu e tot timpul usor.Petru ca sa intelegi mai bine despre acest subiect, site-ul www.jw.org te poate ajuta sa primesti raspunsuri biblice la intrebarile tale.De exemplu, acolo gasesti mai multe informatii, cautand in cartea,, Ce invata in realitate Biblia?''.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Dumnezeu a venit pentru cei pacatosi (nu cei sanatosi au nevoie de doctor ). afi crestin inseamna sa :
1. se duce regulat la sfanta biserica;
2. se tine de porunci.
3. se roaga cu timp si fara timp;
4. iubeste pe aproapele ca pe sine insusi;
5. e un exemplu pentru cei din jur, etc.

| LegionarulRoman a răspuns:

Citeste vietile Sfintilor Parinti si ai sa vezi!

| tavadaresti a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Mai bine vorbesc sau au trait mai bine fata de Domnu Iisus(modelul suprem)
vai vai de noi ce am ajuns...
La Lege si la marturie!" Caci daca nu vor vorbi asa, nu vor mai rasari zorile pentru poporul acesta. (Isa.8:20)