| Inferno a întrebat:

Tot ceea ce voi spune este luat si scris in Biblia Cresatin Ortodoxa.
Si a strigat Domnul Dumnezeu pe Adam si i-a zis:"Adame, unde esti?"

Daca Dumnezeu vede tot de ce a intrebat "adame, unde esti?"

7 răspunsuri:
| Urzi23 a răspuns:

Adame… unde eşti?" (Facerea 3, 9). Aceasta este vocea lui Dumnezeu care răsună în conştiinţa lui Adam după căderea în păcat, voce care îl chinuie în interior. Atâta timp cât Adam a ascultat de Dumnezeu – a îngrijit Paradisului, primind forţă pentru această sarcină mâncând din roadele Pomului Vieţii – el a fost în comuniune neîntreruptă cu Dumnezeu. În inima sa era o linişte şi o bucurie continuă. Dar după ce a gustat din roadele interzise ale Pomului Cunoaşterii Binelui şi Răului, legătura comuniunii cu Dumnezeu a fost ruptă în inima lui Adam. Păcatul stătea ca un perete între Dumnezeu şi om.

| sandra2012 a răspuns:

Pentru ca vrea sa puna la incercare pe om, sa vada daca va recunoaste singur ceea ce a facut. Dumnezeu stie dinainte tot ce va fi, dar ne lasa sa vada daca recunoastem singuri si sa stii ca El desi stie tot ce va fi, nu ne conduce ca pe niste roboti.

| anonim4565 a răspuns:

Dumnezeu a stiut unde e adam. dupa parerea mea cred ca dumnezeu a vrut ca adam sa vada starea in care se afla sa marturiseasca pacatul lui.

Răspuns utilizator avertizat
| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Domnul a intrebat acest lucru pentru a-l rusina pe Adam,cu privire la fapta lui, Domnul a intrebat deoarece a vrut doar sa il "sperie"oarecum. Daca citesti mai departe, Domnul il intreaba pe Adam ce a facut.Tu cum crezi ca te-ar face cineva sa iti para rau decat intrebandu-te si tu marturisind dureros?big grin

| ToTAiCisiNumAiAiCi a răspuns:

El a raspuns: " Ti-am auzit glasul in gradina; si mi-a fost frica", pentru caeram gol, si m-am ascuns.
Si Domnul Dumnezeu a zis:" Cine ti-a spus ca esti gol? Nu cumva ai mancat din pomul din care iti poruncisem sa nu manci"? inseamna ca a stiut

| MortemAeternum a răspuns (pentru ToTAiCisiNumAiAiCi):

De fapt a dedus, cand Adam i-a zis ca este gol, abia atunci Dumnezeu si-a dat seama ce a facut Adam. Asta se intelege din acest verset.