Și Moise a păcătuit prin faptul că și-a pierdut răbdarea și a lovit stanca de doua ori; aceasta era un simbol al lui Hristos. Minunea s-a produs chiar și așa. Dar planul lui Dumnezeu era altul. Dumnezeu a făcut să cadă apă din stâncă și a potolit setea poporului Său; dar l-a pedepsit pe Moise pentru păcatul său.
Deci și cei credincioși pot pacatui.
Păi în ziua de azi poți citi orice tâmpenie pe internet.
Cred că orice preot îți poate spune că nu există om fără păcat.
De la acest user https://www.tpu.ro/utilizator/aazgsx/raspunsuri/ tot citesc, e o blasfemie
Mi-a dat ignor,cu dedicatia ca voi arde in iad vesnic,nu doar eu si toti ortodoxi,catolici care nu sunt sectancti, desigur pana atunci satana cica este in mine, el chiar crede asta, tu razi dar oamenii de astia ar ucide, eu vorbesc serios acum, daca ar avea arme si ar stii cine e ateu ar ucide
Sa vedem
vorbesc de pocainta dar in sensul de a trece la secta lor
vorbesc de faptul ca nu fac parte din lume
ca lumea este rea si pacatoasa
se considera fara de pacate multi din ei, au multe prejudecati despre alti
vorbesc in limbi
cred in viziuni
au o gandire fanatica
- Despre pocainta scrie in Biblie. Si, in general, lumea spune ca pocainta nu este egala cu a trece la secta lor. Doar tu crezi asta.
- Scrie in Biblie ca aceia ce-L urmeaza pe Hristos nu mai sunt din lume. E valabil si pentru ortodocsi, catolici.
- Scrie in Biblie ca lumea este pacatoasa.
- In Biblie scrie contrariul, dupa cum am scris in primul meu raspuns la aceasta intrebare. De la amvoanele bisericii nu se predica "noi nu mai avem pacate", ci contrariul. In afara de Mircea, nu am vazut pe nimeni pe site sa spuna ca nu exista pacat la crestini. Nici in viata reala. Deci asta e o afirmatie falsa.
- Doar penticostalii cred ca vorbirea in limbi, prorociile inca exista. Restul nu. In plus, scrie in Biblie despre ele.
- Fanatic esti atunci cand te folosesti de violenta pentru a face oamenii sa fie de-acord cu tine. Daca exista astfel de cazuri, sunt foarte putine, deci nu poti generaliza. Deci asta e o afirmatie falsa.
In concluzie, mi-ai dat o lista cu cateva afirmatii false si cu cateva lucruri despre care scrie in Biblie - si o numesti "gandire de sectant".
Si zic a nu stiu cata oara. Si ortodocsii, catolicii sunt sectanti.
Vina e a lui Pavel. El a venit cu ideea ca crestinii nu mai sunt sub Lege si nu mai au cum sa pacatuiasca. Dar Isus a spus ca nu va trece nicio slova din Lege pana nu se vor fi intamplat toate lucrurile. Inca un alt motiv pentru care eu personal gasesc crestinismul o religie dubioasa.
Am citit si eu ce spune acel user.
Biblie, 1 Ioan :
Versetul 8 spune: "Dacă zicem că nu avem păcat, ne ducem în rătăcire pe noi înșine și adevărul nu este în noi."
Versetul 10 spune:
"Dacă zicem că n‑am păcătuit, Îl facem mincinos (pe Dumnezeu), și Cuvântul Lui nu este în noi."
Capitolul 2, primele 2 versete:
"Copilașii mei, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiți. Dar dacă cineva păcătuiește, avem la Tatăl un Apărător, pe Isus Cristos cel drept. El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre și nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi.
Aceste afirmatii sunt spuse de Mircea08. El a citit probabil un verset de genul si si-a format aceasta parere. Nu vreau sa il judec si nici sa ma cert cu el. Eu pur si siplu am alta parere si chiar daca nu suntem sub lege, avem liberul arbitru si putem gresi. Eu consider ca greselile precum uciderea, sinuciderea, avortul, etc nu pot fi numite greseli, deoarece si a pierde timpul este o greseala, dar asta nu se egaleaza cu cele mentionate mai sus. Deci, acelea sunt pacate si chiar daca esti crestin si le infaptuiesti, tot pacate raman si nu doar greseli.