| Mindfulness a întrebat:

Tot mă cotrazic cu o fata legat de sinucidere și biblie. Scrie in biblie că dacă te sinucizi ajungi in iad? Contrazicerea ar fi legat de contextul sinuciderii! Ea zice că nu contează dacă te sinucizi in urma unui bullying sau daca îți pierzi mințile și nu mai ești în deplinătatea facultăților mintale! Eu i-am zis: cum poate un om lipsit de rațiune,judecata,sa fie trimis în iad!? La care ea îmi spune că, nu contează contextul că sinuciderea e tot o sinucidere! Eu vă întreb pe voi: pentru un dumnezeu atat de iubitor,care iartă orice,care iubește necondiționat cum se autointitula el în biblie! Nu iartă el un asemenea fapt când un om își pierde mințile? Adica nu tine el cont de contextul sinuciderii? Ce vina are un copil sensibil și cu traume că se sinucide in urma unui bullying la ordinea zilei? Care nu e susținut,sprijinit de nimeni, și care e singur contra tuturor? De ce sa îl trimiți in iad? Până la urmă în iad trebuie trimiși cei care ii dau bully copilului ( am dat un exemplu )
Voi ce părere aveți?
Credeți că sinuciderea e cel mai mare păcat și singurul care nu poate fi iertat? Scrie in biblie acest lucru?

Răspuns Câştigător
| mastadont a răspuns:

Crezi că pe dumnezeul biblic îl interesează de circumstanțe? Încă nu te-ai prins că e un dumnezeu gelos și posesiv? Exemplu: doar cei botezați vor intra în împărăția lui deci dacă mori nebotezat ajungi în iad, dacă ai altă religie decât a lui ajungi în iad, dacă îl hulești ajungi în iad, etc. Cu frica asta de iad îi controlează preoții pe toți mielușeii care stau cuminți în băncuțe și primesc inspirația divină de la un oportunist pus pe făcut bani. Oameni mai răi ca la biserică nu o să vezi nici unde.
Zilele astea îmi povestea cineva despre o biserică din zonă că se bat oamenii pe locuri, fiecare și-a adus perinuța și scăunelul de acasă pe care îl lasă moștenire la urmași ca nu cumva să il fure cineva laughing e o întreagă ierarhie acolo, locurile din față fiind cele mai râvnite iar când moare vreo babă să vezi ce speculă se face pe locul rămas. Mai bine mă duc la circ deși nu știu dacă aș râde mai cu poftă la circ sau la biserică.

5 răspunsuri:
| FreddieM a răspuns:

Indiferent ca ești bulizat sau nu, decizia de a lăsa lumea asta tot ție îți apartine, prin urmare se încadrează ca păcat.
În schimb, persoana care nu are discernământ, nu are putere de decizie, deci e absolvit de păcat.
Cheers

| Mindfulness explică (pentru FreddieM):

Asta incerc sa ii spun de 2 ani și nu înțelege. De fapt e o linie fina, un om în orice moment poate sa își piardă luciditatea, mai ales daca se confruntă cu probleme psihice.

| FreddieM a răspuns (pentru Mindfulness):

Prroblemele psihice și lipsa discrnamantului nu-s aceeași treaba. Problemele psihice (diagnosticate) pot fi temporare și cu ajutor specializat se pot rezolva. În cazul asta, ai discernamantul sa alegi calea de ieșire, dar dacă o alegi pe cea rea, nu te absolva de păcat.
Cheers

| Mindfulness explică (pentru FreddieM):

Asta da, așa e. Dar fara tratament ajungi sa comiți crime fără sa vrei, îți dictează vocile mă refer la bolile psihice grave.

| GligoresiLaruca a răspuns:

Nu cred in Rai si Iad, este absurd, dar cred in reincarnare si este la fel de rau, te nasti din nou si o iei de la capat pana cand iti inveti lectia.