| Sean a întrebat:

Tot ma uit din curiozitate pe pagina de Facebook a celor de la APOR(Asociatia Parinti pentru Ora de Religie), si ma gasesc cu o profunda uimire cum pot exista asemenea persoane care sa sustina cu atata tarie predarea orei de religie in scoala, pentru ei, sau unii dintre ei probabil ii mult mai importanta ca matematica, ii un subiect cam vechi dar vreau si eu sa inteleg ceva, ca ma doare capul citind aberatiile de pe acels site, in principiu rubrica de comentari.

De ce Religia in scoala? Care ii scopul acestei materii impreuna cu scoala?

Nu ma luati cu invataturile morale, pentru ca asta o poti face si intr-o ora de etica sau una in care nu se presupune indoirea genunchiilor pentru a slavi pe cineva.

9 răspunsuri:
| sublime89 a răspuns:

E doar instinctul unei societati extrem de indoctrinate sa creada ca basmele biblice sunt adevarate, si ca stiinta nu e importanta. Suntem o tara in care 42% din oameni inca cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului. Asta cred ca spune tot despre cat dam noi pe stiinta. Mentalitatea e ca nu conteaza ce stii sau nu, atat timp cat esti credincios si o sa ajungi in rai.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Tot ma uit din curiozitate "

"Se întâmplă adesea ca cei curioşi să păgubească mult când se folosesc în mod stângaci de curiozitatea lor"
Esop

| LadyLilith a răspuns:

Pentru ca preotii spala creierele parintilor, si si unele "vedete" s-au alaturat sa sustina acest lucru. Spala creiere zicand ca vor fi pedepsiti de Dumnezeu, o sa ajunga in Iad samd. O ora de prim ajutor ar fi mult mai utila. De-a lungul timpului Biserica doar spala creierele oamenilor. Asta se poate face si in Biserica, nu vad rostul sa fie predata la scoli. Cine crede, oricum crede, cine nu, nu.E doar o pierdere de timp. E mult mai important sa inveti gramatica, literatura, istorie, geografie etc. Daca nu vrei sa te duci la ora de religie, nu te duce. Si sa nu-ti fie frica de amenintarea preotilor.

| LePotato a răspuns (pentru LadyLilith):

"O ora de prim ajutor ar fi mult mai utila." -cum sa fie utilalaughing, daca ai o migrena, da masina peste tine ori mai stiu eu ce, te rogi la Dumnezeu si te vindecalaughing

"Cine crede, oricum crede, cine nu, nu.E doar o pierdere de timp. E mult mai important sa inveti gramatica, literatura, istorie, geografie etc." -exact!

| LadyLilith a răspuns (pentru LePotato):

N-am vrut sa fiu chiar asa de rea si sa spun ca rugaciunea ajuta laughing

Nici eu nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar sa fim seriosi ca o ora de prim ajutor e mai utila decat o ora de religie(si chiar provoc crestintii sa ma contrazica)

| LadyLilith a răspuns (pentru LePotato):

Si educatie sexuala detaliata ca sa nu vezi "fetite" de 14 cu burta mare prin coridoarele scolilor.

| LePotato a răspuns (pentru LePotato):

Credinciosii*

Corect, dar dupa mine sunt mai multe chestii ce trebuiesc luate in considerare legate de problema asta