Eu las posibilitatea celor 100.000 de zeitati sa se afirme, dar nu stiu care ar fi prima care sa se inscrie la fapta si la cuvant!
Crestinii ucid orice posibilitate, fiindca sunt terorizati de Biblie.
Biblia e ca o provocare la razboi, la sange.
Biblia ar trebui sa fie un tratat de pace, dar se pare ca este un magnet al conflictelor.
O sansa la 2700 sa existe o zeitate, 99% sanse ca acea zeitate sa nu fie dumnezeu
Nu sunt dovezi concrete incat sa se dovedeasca existenta lui Dumnezeu si a celorlalti Zeii.
Credinta in ceva este doar un mijloc prin care lume este tinuta sub control fara ceva in care sa credem ar fi haos pe Terra.
Asa cum este haos in Suedia, Norvegia, Danemarca, Japonia. Intre timp Romania este groapa de gunoi a Europei, toti rad de americani si musulmanii ameninta tot ce misca cu moartea. Daca tu ca persoana ai nevoie de o pedeapsa si o recompensa divina pentru a respecta niste norme morale atunci nu ai ce cauta intr-o societate.
Eu spuneam ca nu avem nevoie de o divinitate ca sa ne tina in frau, suntem oameni si putem cum ai spus si tu sa respectam niste norme. Marile guverne cred ca ne tin sub control, dar de fapt nu avem nevoie de asta pentru ca suntem fiinte rationale.
Sper sa nu intelegi gresit ce vreau sa spun.
Ma refeream la: "Credinta in ceva este doar un mijloc prin care lume este tinuta sub control fara ceva in care sa credem ar fi haos pe Terra." M-a bagat putin in ceata. Sunt total de acord cu afirmatia ta.
Da am folosit o exprimare neclara. Scuze pentru confuzia creata.
Niciuna, dar iată, noi urmăm Legea Dumnezeului Nostru, Adevăratul Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.
În schimb voi urmați legea voastră fără un stăpânitor, și nava fără căpitan poate doar să se scufunde.
P.S.
Apreciez că n-ai vorbit la modul general.
Fiecare e cu religia lui. nimeni nu e de condamnat nu ar trebui sa existe divergente
Ah tu de asta faceai pe smecheru cand eu dadeam unele raspunsuri la religie
Ateismul si credinta in 2700 de zei au probleme de logica asemanatoare. Scriptura le ingroapa pe amandoua
Eu am testat pe pielea mea si varianta ta, si "evanghelia" ta, am ceva habar despre islam incat sa pot vorbi inclusiv cu musulmani care isi cunosc bine Coranul, iar adevarul este exclusiv prin sine insusi. cuvintele lui Hristos despre Sine, Eu sunt CALEA, ADEVARUL si VIATA au o profunzime care-ti dau de rumegat chiar pentru tot restul vietii.
toate religiile din lume sunt exclusive. a nu fi asa inseamna a se auto decapita. si asta vine din logica minima care iti spune ca exista un singur ADEVAR. orice am analiza, nu poti accepta doua raspunsuri care se bat cap in cap despre aceeasi chestiune. acum discutia se poate lungi, si poti intreba: doar crestinismul contine ADEVAR? Nu. Exista adevar (felii, raze etc) in toate marile religii ale lumii. este crestinismul cel mai aproape de intelegerea adevarului? Da (necesita argumentatie desigur). toata discutia se rezuma la cele 3 religii monoteiste: iudaism, islam si crestinism (in practica ultimele doua au dezbateri). asta face mai usoara si cautarea celor sinceri dupa adevar.
pe mine personal nu ma deranjeaza faptul ca sustii un punct de vedere ateu. poti sa o faci civilizat si inteligent. insa pentru a demonstra validitatea ateismului trebuie sa demolezi crestinismul (islamul e mult mai usor de demolat). iar pentru a demola crestinismul trebuie sa fii foarte tare in (1)Scripturi, si (2)cam in tot ce inseamna stiinta la ora actuala (nu merge fara amandoua ca te faci de ras). in romanica nu exista dezbatere adevarata la nivel inalt. ce facem noi aici la TPU e joaca de copii. ar fi nemaipomenit sa exista un cadru organizat si o dezbatere gen intalnirilor de la Oxford sau din alte universitati din lume.
Fiecare om este liber sa aleaga nu doar intre bine si rau, ci pana si religia in care se regaseste cel mai bine, pentru ca mii de oameni din intreaga lume si-au schimbat religia, fiecare acolo unde s-a simtit mai bine. Acesta nu este un argument ca Dumnezeu nu exista. Parerea mea, ca in orice religie s-ar naste un om, nu se gasesc diferente atat de mari, tot se stie ca exista un Dumnezeu care a creat aceasta lume si tot se gaseste ceva bun.
Religiile au fost create de oameni si nu de Dumnezeu, pentru a se respecta credinta si libertatea fiecaruia. Una dintre toate acestea trebuie sa fie cea adevarata. Orice om se poate documenta si se poate indrepta catre o alta religie decat cea in care s-a nascut asa cum si ateii au ales sa nu creada in Dumnezeu.
Noi crestinii ne regasim in religia crestina (ortodoxa, catolica, etc) iar drept dovezi avem cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos, minunile savarsite de El, invierea Domnului Hristos, marturiile celor 12 apostoli si ale tuturor sfintilor precum si minunile lor. Avem numerosi sfinti care ne-au lasat aceasta credinta, moastele lor sunt neputrezite dupa ani si ani de zile si continua sa vindece oameni bolnavi, de boli grave si incurabile.
Spre deosebire de celelalte revelatii ale lui Dumnezeu, Domnul Iisus Hristos este imaginea cea mai evidenta si mai directa a lui Dumnezeu, iar peste cuvintele si faptele Sale, nu se poate trece asa usor. Daca analizam putin toate religiile majore ale lumii vom vedea ca Buddha, Mahomed, Confucius, Moise... s-au considerat toti invatatori sau profeti. Niciunul dintre ei nu a pretins vreodata ca ar fi egal cu Dumnezeu. Insa Domnul Iisus Hristos a sustinut ca El este egal cu Dumnezeu. Aceasta il deosebeste pe Iisus de toti ceilalti. El a spus ca Dumnezeu exista si chiar acum va uitati la El. Cand vorbea despre Tatal Sau din Ceruri, nu vorbea despre cineva separat de El, ci despre cineva cu care era intr-o unitate extrem de stransa, necunoscuta oamenilor. Iisus a spus ca cine L-a vazut pe El L-a vazut pe Tatal si ca cine crede in El crede in Tatal. El a spus: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii." El a sustinut ca are calitati pe care le are doar Dumnezeu: de a le ierta pacatele oamenilor, de a-i elibera de obiceiurile pacatoase, de a le da o viata bogata si viata vesnica in ceruri. Spre deosebire de alti invatatori care ii determinau pe oameni sa se concentreze asupra cuvintelor lor, Iisus ii conduce pe oameni spre Sine. El n-a spus: „Urmaţi cuvintele Mele şi veţi găsi adevărul." Ci: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine."
Domnul Iisus Hristos a adus dovezi ca El este cu adevarat Fiul Lui Dumnezeu: A facut ceea ce oamenii nu pot face. A facut minuni. A vindecat bolnavi: orbi, schiopi, surzi; a inviat oameni din morti. A dovedit ca are putere asupra lucrurilor: a inmultit mancarea intr-atat încat au putut manca pe saturate cateva mii de oameni. A facut minuni si in ce priveste natura: a mers pe lac, a poruncit unei furtuni puternice sa inceteze. El a spus oamenilor ca daca nu vor sa creada ceea ce le spune, ar trebui sa creada in El macar fiindca vad minunile pe care le face.
La toate aceste minuni, 12 apostoli au fost martori si au scris despre ele.
Cei 12 apostoli si alti mii de sfinti au dus mai departe credinta in Sfanta Treime, lasata de Hristos.
Sfantul Atanasie cel Mare aseamana Sfanta Treime cu Soarele.El spune: "Ca precum soarele este cu trei fete, asa si Dumnezeu este in trei ipostasuri. Caci, chip al Tatalui este discul; Chip al Fiului este raza si Chip al Sfantului Duh este lumina soarelui. La soare este disc, raza si lumina, dar nu zicem ca sunt trei luminatori, ci un singur soare. Asemenea si la Dumnezeu: Tatal, Fiul si Sfantul Duh sunt un singur Dumnezeu. La soare este nedespartit discul de raza si lumina. Asa este si in dumnezeiasca treime, nu se despart persoanele, ipostasele unele de altele. Discul soarelui naste si uneste raza si da lumina, asa si Dumnezeu- Tatal naste pe Fiul si purcede pe Sfantul Duh. Raza soarelui se coboara pe pamant, dar nu se desparte de soare, nici din cer nu lipseste, nici de pe pamant si este si in discul soarelui. Asa si Fiul nu se desparte de Tatal si de Sfantul Duh".
Taina Sfintei Treimi, este de nepatruns cu mintea, oricate asemanari s-au facut de catre Sfintii Parinti. Dumnezeu ne-a descoperit, si cate stim despre ea ne este de ajuns. In cunoasterea si intelegerea Tainei Sfintei Treimi este nevoie mai ales de puterea credintei si a iubirii.
In Sf. Scriptura se vorbeste in multe locuri despre cele trei persoane sau ipostasuri ale Dumnezeirii. Amintesc numai cateva: In Vechiul Testament, Dumnezeu-Tatal Se adreseaza celorlalte persoane ale Sf. Treimi:. Sa facem om dupa chipul Nostru si dupa asemanarea Noastra" (Fac. 1, 26). In vedenia lui Isaia, ingerii "strigau unul catre altul si ziceau: Sfant, Sfant, Sfant, Domnul Savaot, plin este tot pamantul de marirea Lui" (Isaia 6, 3). In Noul Testament, cu prilejul Botezului Domnului nostru Iisus Hristos, s-au aratat toate cele trei persoane ale Sf. Treimi: Tatal, aratand lumii pe Fiul si binecuvantandu-L, Fiul primind botezul de la loan, iar Sf. Duh coborand asupra Fiului, in chip de porumbel "Matei capitol 3: "16.Iar botezându-se Iisus, când ieşea din apă, îndată cerurile s-au deschis şi Duhul lui Dumnezeu s-a văzut pogorându-se ca un porumbel şi venind peste El.17. Şi iată glas din ceruri zicând: "Acesta este Fiul Meu cel iubit întru Care am binevoit". (Matei 3, 16-17; Luca 3, 21-22; Ioan 1, 32; 15, 26).
Trimitind pe Sf. Apostoli la propovaduire, Mantuitorul le spune: "Drept aceea, mergand invatati toate neamurile, botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sf. Duh" (Matei 28, 19).
Dovezi avem suficiente, ramane doar sa ne deschidem sufletul catre Dumnezeu.
Aveti putina credinta, nu treceti peste Domnul Hristos ca si cum nu ar fi existat, pastrati cuvintele Lui in inima dvs si-L veti descoperi pe Dumnezeu si a Sa iubire neconditionata.
Fie ca bunul Dumnezeu sa va daruiasca iubirea si pacea Sa si sa va lumineze gandurile.
"posibilitate ca sa existe Dumnezeu"? Dumnezeu exista chiar daca unii cred sau nu.Ce zei? Nu cumva acesti zei sunt motivul pentru care evreii au fost imprastiati aproape 2000 de ani si au ajuns sa isi declare independenta de abia pe 14 mai 1948? Daca nu gresesc.
Noi ateii, voi crestinii. Asa se imparte lumea acum?
Noi radem unii de altii si dracu rade de noi.
Adevarat ca nici nu mai este nevoie faca nimic sarsaila, facem noi suficient. El doar priveste si rade.
Voi ateii prin negarea existentei lui DUMNEZEU il acceptatifara ca sa va dati seama.Eu nu pot sa inteleg cum cineva poate sa nege existenta cuiva sau(a ceva )daca este convins ca nu exista.