| Omega233 a întrebat:

Tot vad pe aici, intrebari prostesti de genul: "credinciosilor, dati'mi o singura dovada ca Dumnezeul vostru exista, una singura" sau " cum puteti demonstra ca zeitatea voastra suprema exista?". Sunt de parere ca intrebarile de genul sunt puerile, si acum as vrea si eu sa ma cobor la nivelul lor si sa intreb, doar din curiozitate pentru raspunsurile voastre: Voi cum puteti demonstra ca nu exista o zeitate suprema?

Răspuns Câştigător
| Never4ever a răspuns:

Nu putem sa demonstram nici ca exista nici ca nu.Totusi parerea mea e ca,, zeitatea suprema" a fost inventata de oamenii cu nevoia de speranta, nevoia de a crede in cineva.Sunt atatea credinte fiecare cu legenda ei (subliniez:legenda). Unii cred in zei altii in Alah altii in Dumnezeu.De ce? Fiecare si-a facut povestea ei...asta dovedeste ca niciuna nu e adevarata. Oricum e greu de explicat.

41 răspunsuri:
| Omega233 explică (pentru doctorandus):

Sunt intru totul de acord cu tine.

| Zenicide a răspuns:

"Voi cum puteti demonstra ca nu exista o zeitate suprema?"
Nu putem, si nici nu e nevoie. Ce se afirma fara dovezi poate fi respins fara dovezi.

| TheAndrew1987 a răspuns:

Sa iti raspund intrebarea cu un paradox amuzant: Nu putem sa dovedim ca nu exista dar nici voi nu puteti sa dovediti ca exista asa ca tongue

| Omega233 explică (pentru TheAndrew1987):

Asa ma gandesc si eu. Dar totusi, de ce pun acele persoane astfel de intrebari?

| Linguritza a răspuns:

O dovada, explica venirea luminii de Paste la Mormantul Mantuitorului in fiecare an, sub alta forma. Daca imi poti explica asta, ca nu este ceva real si ca sunt metode ale oamenilor de a face asa ceva, atunci foarte bine ramai la ideea ta ca Dumnezeu nu exista. Explica-mi aceste fapte cu aceea lumina, aa si sa nu uit, de ce acel foc nu te arde timp de nu stiu cate minute. Sa vad ce aberatii scoti!

| Omega233 explică (pentru Linguritza):

Eu am plecat de la premisa ca exista. Nu ti'am cerut sa'mi demonstrezi ca deja exista, ci ca nu exista. Dar se pare ca tu intelegi ce vrei...

| Linguritza a răspuns:

Da adevarul este ca nu am citit mai cu atentie ce ai vrut sa spui. Nu te supara pe mine, dar am observat ca in sectiunea asta sunt multi care scot fel si fel de idei, explicatii si devin deranjate.

Nu te supara pe mine! O zi buna.

| Omega233 explică (pentru Linguritza):

E in regula, atata timp cat ti'ai cerut scuze si ti'ai recunoscut greseala. Nu multi au bunul simt sa faca asa ceva si te apreciez pentru asta. Nu m-am suparat pe tine, stai linistit. happy

| FLORYN12 a răspuns:

Nu stiu

| Omega233 explică (pentru FLORYN12):

Bun raspuns!

| Omega233 explică:

Prin mine.