| Meme10Memu a întrebat:

Toti care fac fapte bune, fara sa creada in Dumnezeu, fac aceste lucruri datorita constiintei de la Dumnezeu care e in fiecare om. Cum comentati?

4 răspunsuri:
| Green66 a răspuns:

Toți cei care cred în Dumnezeu și fac fapte rele, fac aceste lucruri pentru că sunt ispitiți de Satan? Sau o fac datorită conștiinței de la Dumnezeu care e în fiecare om?

| Meme10Memu explică (pentru Green66):

Ei gresesc datorita pacatului mostenit.

| Cybele a răspuns (pentru Meme10Memu):

Tu gresesti pentru ca e decizia ta sa gresesti. Nu trebuie să dai vina pe altcineva sau altceva pentru asta.
Când gresesti nu trebuie sa spui: aa pai am gresit pentru ca adam si eva au muscat din mar. Nu e vina mea
Trebuie să-ți asumi întreaga responsabilitate pentru deciziile tale.

| Meme10Memu explică (pentru Cybele):

Oricat te-ai zbate sa nu gresesti tot gresesti. La asa ceva m-am referit. Asta inseamna pacat mostenit sau eroare umana sau cum vrei sa-i mai spui. Evident ca putem alege sa nu gresim, insa ma refer la unele greseli care nu pot fi evitate. Nu e vorba de soarta ci de faptul ca omul e imperfect supus greselilor datorita pacatului mostenit.

Daca ar fi in puterea noastra sa alegem mereu sa nu gresim nu am mai avea nevoie de vreo iertare sau de vreo indurare pentru ca am fi perfecti. Pe baza jertfei de rascumparare a lui Iisus omenirea credincioasa va ajunge la perfectiune si viata vesnica.