| Exilee a întrebat:

"toti cei care gandesc sunt atei" (Ernest Hemingway). Ce-ar vrea sa insemne? Aceste vorbe ale unui laureat al premiului Nobel (in literatura)? happy

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

Eu cred, pentru ca este Cuvantul lui Dumnezeu si ma bazez pe promisiunile Lui!
Oricine se caieste si se intoarce la Dumnezeu se pocaieste si paraseste pacatul, primeste mantuirea.,, Domnul Iisus Hristos a proclamat: "Eu le dau viaţa vecinică, în veac nu vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea. Tatăl Meu, care Mi le-a dat, este mai mare decât toţi; şi nimeni nu le poate smulge din mâna Tatălui Meu" (Ioan 10:28-29). Atât Iisus cât şi Tatăl ne-au prins strâns în mâinile lor. Cine ar putea să ne separe din mâna Tatălui şi a Fiului?

Efeseni 4:30 ne spune că credincioşii sunt "pecetluiţi pentru ziua răscumpărării". Dacă credincioşii nu ar avea siguranţa mântuirii, pecetluirea nu ar putea fi păstrată pentru ziua răscumpărării, ci numai până la ziua păcatului, a apostaziei şi a absenţei credinţei. Ioan 3:15-16 arată că oricine crede în Iisus Hristos va "avea viaţa veşnică". Dacă unei persoane i s-a promis viaţa veşnică, însă după aceea i se ia înapoi, înseamnă că încă de la început nu era vorba despre ceva "veşnic". Dacă siguranţa mântuirii pentru veşnicie nu este adevărată, promisiunile din Biblie în ce priveşte viaţa veşnică ar fi eronate.

Cel mai puternic argument în ceea ce priveşte siguranţa mântuirii se găseşte în Romani 8:38-39: "Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru." Siguranţa mântuirii pentru eternitate este bazată pe dragostea lui Dumnezeu pentru aceia pe care El i-a răscumpărat. Siguranţa mântuirii noastre este plătită de Hristos, promisă de Tatăl şi pecetluită de Duhul Sfânt.''

71 răspunsuri:
| milan9 a răspuns (pentru EmaS):

Ceea ce unii nu înţeleg, şi în ruptul capului nu vor să înţeleagă, este că veşnicia nu ţine de "stratul epidermic", de biologic, ci de suflet, şi ulterior care la Înviere se va reuni cu sufletul într-o stare nouă, spiritualizată!

După VIAŢA BIOLOGICĂ, SUFLETELE îşi vor continua existenţa în VEŞNICIE, pentru că:
"Dumnezeu A PUS ÎN INIMA LOR (ale oamenilor) şi VEŞNICIA!" Eccl. 3, 11

| DeliaDaniela a răspuns (pentru relian):

De acord cu ce zici tu aici, dar cred totusi ca tipului astuia i-a cam lipsit modestia. A cam generalizat treaba sincer. Sunt multi atei inteligenti, tot respectul pentru ei. Dar de aici, pana la citatul lui... este cale lunga.
In legatura cu exemplele tale. pot sa iti dau si eu exemple de laureati ai premiului Nobel, oameni care au vederi la fel de largi asupra vietii ca si Eminescu. si care totusi sunt crestini tongue
Cum ziceam, sunt multi atei geniali, atei pentru care am tot respectul, dar afirmatia subsemnatului este cam trasa de coada.

| DeliaDaniela a răspuns (pentru Exilee):

Da, am vazut acum. happy
"Într-un studiu din 2006, un psihiatru de la Baylor College of Medicine, din Houston, i-a pus un diagnostic lui Hemingway: tulburare bipolară.
D. Martin a dat următorul diagnostic: "tulburare bipolară, dependenţă de alcool, traumatisme craniene şi înclinaţii narcististe".
O fi fost inteligent tipul, dar cam instabil mental daca ne luam dupa diagnosticul sau. Ar fi mai ok sa dai exemple de oameni care sunt in deplinatatea facultatiilor mintale atunci cand afirma ceva, nu crezi? happy

| OOOLEOOO a răspuns:

Citatul poate sa reprezinte o insulta.

| EmaS a răspuns (pentru milan9):

Omul firesc nu poate sa inteleafga lucrarile duhovnicesti.

| Stitch92 a răspuns:

Vad aici niste raspunsuri de 3 pagini, ce dracu s-or fi lungit atat, nu-mi pot inchipui.
Toti crestiniopatii sunt atat de inapoiati, incat cred in cineva invizibil, cei desptepti, nu.

| LegionarulRoman a răspuns (pentru Dumniezău):

Dar ce zici cand medicii i-au zis unui om ca mai are 3 luni de trait, iar acesta, rugandu-se la moastele Sfantului Nectarie din Eghina s-a vindecat, fara a mai avea vreo urma a bolii?

Vrei dovezi? Cauta persoana respectiva, cauta medicii care l-au tratat si au fost uimiti!

| LegionarulRoman a răspuns (pentru Dumniezău):

Http://www.youtube.com/watch?v=y88gOZruVi0

Asculta introducere...si vezi de ce cred eu in Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tare tipu asta, are mare dreptate chiar daca are nume de ungur.

| LikeARollingStone a răspuns:

Inseamna ca eu nu gandesc. happy

| sasha708090 a răspuns:

Pentru a intelege mai bine despre ce e vorba
Poti vizita pagina de facebook:"sunt ateu, gandesc"
O sa gasesti mesaje sugestive
O zi buna!