"Dumnezeu este un adevar universal." - Albert Einstein
"Dumnezeu nu joaca zaruri cu Universul." - Albert Einstein
"Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim." - Albert Einstein
"Atunci cand solutia este simpla, Dumnezeu iti raspunde." - Albert Einstein
"Vreau sa cunosc gandurile lui Dumnezeu, restul sunt detalii." - Albert Einstein
"Dumnezeu este subtil, dar nu rau intentionat." - Albert Einstein
Ti-am votat raspunsul ca fiind folositor.
M-am pripit, e mai mult eronat decat folositor.
Inainte sa dai un citat citeste-l si asigura-te ca are legatura cu subiectul, ca "Atunci cand solutia este simpla, Dumnezeu iti raspunde." poti sa auzi si din gura unui ateu din moment ce e limpede o ironie la adresa credintei si a lui Dumnezeu.
Daca un ateu spune :"Dumnezeu e un criminal in serie." nu inseamna ca el crede in Dumnezeu.
Deci prezenta cuvantul "Dumnezeu" in acel citat nu implica si o atitudine pioasa fata de acesta.
De unde sa stim noi adevarul? Crezi ca l-am intrebat? Toate raspunsurile de aici sun inspirate de pe net.
Credea Einstein in Dumnezeu, sau era ateu si simultan si un mincinos nerusinat?
Eu prefer varianta in care Einstein are demnitate, si nu este mitoman, deci da, credea in Dumnezeu.
Imi pare rau te contrazic da eisten credea in intr-o zeitate/deitate suprema, pe atat de mult pe cat cred eu, ca pot zbura cu o matura:http://www.descopera.ro/......unii-umane
Si mai exact cu ce anume ma contrazici?
Nu am scris nicaieri ca Einstein ar fi crezut in zei.
Ai zis ca a fost deist, deci da e o contradictie, ca prin definitie, o deitate este o presupusa entitate care ar fi creat universul si l-ar fi lasat pur si simplu sa functioneze.
Einstein era panteist, nu deist.
Asa gandeam si eu!
Tu esti deist sau panteis?
„De mic copil am fost ajutat să înţeleg Biblia şi Talmudul. Deşi sunt evreu, figura ilustră a Nazarineanului m-a fascinat dintotdeauna." (Albert Einstein, om de ştiinţă născut în Germania.
Cum ai ajuns de la "m-a fascinat" la "era crestin"?
Intrebarea era, daca a crezut, nu daca era crestin.
"Intrebarea era, daca a crezut, nu daca era crestin"... deci daca cineva crede in zeul crestin, inseamna ca e hindus nu?
Cat despre "crezut", Einstein NU credea intr-un zeu personal cum e zeul crestin, el era deist.
Nici deist nu era daca luam aceasta scrisoare scrisa spre sfarsitul vietii sale:
"In scrisoare, datata 3 ianuarie 1954, savantul scria: "Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti". "Niciun fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia", adauga acesta. "-citat de pe Descopera.ro
E un postal mult mai realitst, fara doar si poate, eistein a fost panteist
Einstein,ca orice om, nu a fost constant in credintele sale. Initial a fost crestin. Mai tarziu el a devenit ceva gnostic.
Einstein a fost deist. Dar in mod cert nu credea intr-un Dumnezeu personal.
Ce e in dezbatere e daca era un panteist sau credea (ceea ce a afirmat el efectiv) in "Dumnezeul lui Spinoza".
http://en.wikipedia.org/wiki/Spinozism
"He called himself an agnostic, while disassociating himself from the label atheist.[92] He said he believed in the "pantheistic" God of Baruch Spinoza, but not in a personal god, a belief he criticized.[93][94]"
http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein
A adoptat cultul iluminiştilor şi a fost deist. Credea că Dumnezeu a creat Universul, însă nu a intervenit în dezvoltarea societăţii.
Adevărul nu ţine cont de religie, sex, etnie, culoare, naţionalitate, etc.
Adevărul e singurul lucru sfânt din această lume şi nu se va altera niciodată datorită subiectivismului.
Nu contează ce era Einstein, trebuie să fii cu adevărat redus mintal să-l desconsideri pe un om datorită orientărilor confesionale...
Si care este adevarul?
Trebuie neapărat precum un sclav să întrebi mereu stăpânul?
Creştinii şi alţi persoane religioase au o aşa mare lene pe creierul lor încât nu pot gândi singuri pentru ei.
Pentru cei ca tine e mai uşor să-ţi cauţi prieteni imaginari ( zei) în cazul tău doar unul şi cică ţi s-a rezolvat problema existenţială şi eşti împăcat cu tine.
Adevărul nu e dulce şi cald, cel puţin nu aşa cum ţi-l descrie religia şi convingerile personale.
Nu sunt un zeu atotştiutor să-ţi spun adevărul, ca şi când adevărul ar fi o zeitate, "adevărul în legătură cu ce?" aceasta e întrebarea.
Dacă nu ştiu răspunsul rezultă că adevărul e o poveste născocită acum 2500 de ani?
Ce pareri ai tras despre mine. Cine stie cat de inteligent te mai crezi. Am intrebat care e adevarul pentru-ca ai vorbit asa de el incat am avut impresia ca tu il stii.
Nu ma intereseaza sa imi caut prieteni imaginari si nu am nici o problema de rezolvat.
Eu am vrut doar sa stiu, dar vad ca nimeni nu prea stie.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: