Neavind pe Dumnezeu in viata sa, cel rau asta si doreste, prima data ati da apoi ati ia, Umblind cu Dumnezeu nu sar mai intimpla lucrurile astea, iar daca Dumnezeu nu e motorul ci roata de rezerva, nu ne putem astepta la altceva decit la ceea ce Dumneata ai prezentat.
Bine ai venit in societatea asa-zis moderna, sclava a sexului, a superficialului si a hedonismului.Nu o poti schimba, pentru ca oamenii sunt slabi si cedeaza in fata acestor placeri efemere, de scurta durata, care, puse cap la cap, nu iti aduc satisfactie reala, ci doar satisfactie fizica, iti potolesc instinctele sexuale animalice, ce oamenii le au de ceva timp.Cand hedonismul e ridicat la rang de arta, mai ales in ce priveste relatiile, nu mai exista scapare, si e si normal ca ai sa vezi draci care cica "se iubesc" de la 9-10 ani, insarcinate fara creier la 15 ani, si multa prostie la speciile astea.
Eu consider doar satisfactia psihica, satisfactie reala.Placerile fizice, daca nu stii sa le stapanesti, te transforma cu timpul, in sclavul lor, cum au facut cu Caligula.Himerice le-as putea numi, sau inselatoare. Fa-ma irational! N-am un asemenea exemplu, ce ai spus tu este adevarat, in orice face, omul cauta sa-si creeze un avantaj, sa se simta multumit.
Unde am adus eu vorba despre sintagma "prea mult poate dauna", de o pomenesti? Spre deosebire de caldura si apa, placerile fizice nu sunt imperios necesare, sunt facultative.Par example, exista femei frigide, exista si un Sir Isaac Newton, care a murit virgin, la o varsta venerabila, si multe, multe alte exemple, ce tin sa dovedeasca ca nu ai neaparat nevoie de placeri ale trupului. Daca acele personaje au fost sau sunt implinite pe plan mental, doar ele pot sti.
De curiozitate, tu esti fan al hedonismului si/sau poligamiei? Aici nu vorbim de niste intervaluri dinainte stabilite, am si zis "consider", nu pun nimanui pumnalul la gat, ca sa fie de acord cu mine.Alta intrebare: pentru tine, care din placeri primeaza? Nu sunt delirant, doar pentru ca am niste conceptii diferite de ale majoritatii; nici vizionar sau inovator nu ma consider.
Chiar daca sunt constientizate ambele placeri, cea psihica, se pare, are o incarcatura emotionala mai mare. Oricum, placerile fizice, sunt constientizate de doi centri, si...Am putea considera ca multe dintre aceste placeri sunt "constientizate" de organele sexuale, sau de poftele noastre trupesti, de unde si vorbele populare "gandesti cu *insereaza aici organe sexuale* ", ceea ce le-ar putea scadea, intr-un fel, din intensitate?
Am mentionat,"daca nu stii sa le stapanesti",ca poate fi si un banal menage-a-trois,si o viata traita in orgii,daca stii sa te stapanesti si nu devii sclavul placerilor fizice exclusiv,nu ai probleme,ca individ,dar daca te "pleci" si iti dedici viata unor idealuri din astea,e cam grav,ca SIDA,eventualele boli sexuale,eventualele deceptii sau chestii gen "mi-am irosit viata cu orgii" sunt pe raspunderea individului.
Caldura,apa,mancarea,nu poti trai fara ele.Un om poate trai fara placeri fizice din latura extrema,astea de care vorbeste si cel ce a postat intrebarea.Cel putin eu,desi nu este un argument solid,stiu cateva persoane,care nu-s nici disfunctionale psihic,nici urate ca ciuma,care nu au nevoie de placeri fizice din astea manifestate prin sexualitate,ma numar si eu printre ei. Unele organisme umane au nevoie si de chestii total debile,de exemplu,unora le cere organismul sa iasa in piata publica si sa inceapa sa detoneze masini,dar nu mereu organismul are dreptate prin nevoile sale,mai intervine si un creieras,ce reconsidera anumite decizii. Zicala "esti nef*tut(a)",din ce stiu eu se refera la frustrati,dar daca traiesti negand necesitatea,clamata de unii,a placerilor sexuale,nu vad unde esti frustrat(a),daca esti urat ca ciuma,exista o posibilitate destul de mare,dar mai toate "zicalele" poporului nostru sunt fie truisme inutile,fie pareri ce nu mai au valabilitate,aveau pe vremea lui Pann.
La frigide,sincer, nu gasesc disfunctionalitate sau "handicapul" in materie de sanatate, ce il au, pur si simplu organismul femeilor acelora n-are nevoie de ***; nu putem sti daca are sau nu dreptate, dar cert, exista oameni ce n-au nevoie de asa ceva.In prinvinta lui Newton,IIRC,el n-a avut nici sotie,nici nu umbla la curve,deci e o posibilitate sa fi ramas virgin pana la moarte.Din partea mea, el nici nu trebuia sa-si bata capul cu placerile astea fizice dionisiace, el a ajutat la progresul omenirii, e mai mult decat suficient, sa ii iertam lipsa de pofta pentru frecus si anumite placeri.
In legatura cu hedonismul, ia stai putin.Prima data zici "Nope, not quite", dar apoi devii apologetul unei doctrine a acestui mod de gandire? Logic-you lackz it, cum ar zice pisicile.Hedonismul e mult mai complicat decat doua propozitii insirate pe Wiki.Nu stiu cat de valabil e ca argument,da' daca ai citit "Portretul lui Dorian Gray",cred ca ti-l amintesti pe prietenul lui,lordul Henry Wotton,el era hedonist,si l-a influentat cat se poate de negativ pe pusti, cu gandirea lui, centrata prea mult pe placere, si prea putin pe repercusiunile acesteia.
O treaba e sa consideri, dpdv propriu, si alta e sa afirmi ceva ce il vrei adevar universal valabil.Totul este fizic in acceptiunea ta, care, da-mi voie sa-ti spun, e prea rigida, si prea fixata pe stereotipii sau truisme.Caracterul omului nu este fizic.Asta doar ca un exemplu,din multitudinea care exista.
Intr-un fel,daca ma cert cu cineva care le are,aici,pe site,imi place sa dezbat subiecte varii cu el. Vorbeam despre placerea psihica,bazata pe satisfactie interioara VS placerea fizica,bazata mai mult pe incitare,surescitare,excitare a anumitor centri,cu repercusiuni imediate.
Asa,daca deliram de fiecare data,cand gandim diferit de majoritate,am ajunge rau de tot,afundati in stereotipuri si prejudecati. Dreptul la libera exprimare,atat.
Poti fi multumit cu o schimbare in gandirea ta; gandirea, inainte sa capete forma fizica(vorba, cuvant), exista mai intai la nivel spiritual, personal, concentric.Asta este o placere pur mentala.Cand vorbeam de cea psihica, ma refeream in special, la placerea ce ti-o dau anumite idei.Iti poate repugna fata cuiva, dpdv al placerii fizice, dar poti fi inevitabil atras de gandirea lui, dpdv al placerii psihice, ce ignora complet fizicul si tot ce il formeaza.Nu am stabilit inca mai multe rezultate ale placerii psihice, ca nu mi-am batut prea mult capul cu acest subiect, dar un exemplu ti-am dat.De trasat linii am trasat una, raman mai multe, care vor aparea, cand voi aprofunda subiectul.
La ce varsta s-au casatorit strabunicile tale? Dar stra-strabunicile? Daca la 18 ani erau inca nemaritate, le numea lumea fete batrane!
Da.Asa e.Numai ca, nu cred ca ar trebui sa iti pese de ceea ce fac ei.Intradevar e societatea in care traim, si ar trebui sa ne pese, dar daca vom sta noi sa ne ingrijoram pentru fiecare prost si proasta care isi distrug viata, ne vom distruge pe noi insine.Noi nu suntem ca ei.Asa ca ar trebui sa ne vedem de viata noastra.Traim in vremea in care asa e. E o realitate cruda, pe care daca nu o accepti ajungi in depresii.Noi vom continua pe drumul nostru iar ei pe al lor. E o vorba: Nu ajuta pe cineva care nu iti cere ajutorul. Suna crud, dar asa e.
Http://www.youtube.com/watch?v=Lo6M4NddxeI
urmareste acest material, traim intr-o lume a ignorantei,
Nu cred ca asta-i solutia, sa ne plangem pe un site.
De ce nu facem nimic in afara lumii virtuale?
Daca oferi un exemplu vei fi urmat, chiar daca nu de toti, cativa o vor face, ca doar asta e efectul de turma. Ideea e sa oferim un exemplu bun, ceea ce e un pic mai greu pentru ca nimeni nu e asa "moral" cum pare.
Mai nasol e ca nu le zice nimeni din familie sau la scoala de prezervative si anticonceptionale.
Ba le zice... În zilele noastre ăştia mici ştiu mai multe in domeniul ăsta decât ştiam noi la vârsta lor. Dar astea doar încurajează sexul.
Daca le ziceau nu mai ramaneau insarcinate fetele.
E diferit ce aud pe strada si vad la televizor de educatie.
frato întreabă: