| Mario1994 a întrebat:

Traim in anul 2019, nu descoperim nimic cu ajutorul tehnologiei despre moartea? Nimeni nu e capabil sa spuna adevărul ce e dupa moarte? Ce spuneti? Murim pur si simplu, nu vom mai fi nimic? Credeti?

26 răspunsuri:
| Ofiintă a răspuns:

Enigma societatii. Avem 2 variante, poate chiar 3. Mirositul ghioceilor de la radacina- varianta ateista, O a doua viata- varianta crestina si reincarnarea- nu stiu exact care categorie crede in asa ceva. Parerile sunt impartite. Depinde cealegi tu sa crezi.

| RAY a răspuns:

Nu exista nici o dovada cum ca exista viata de apoi sunt aberati,nici un savant normal la cap nu afirma ca exista asa ceva, nu are importanta ce spun oameni sau documentare pe internet, importante sunt dovezile atat, niciodata nu vom putea stii ce se intampla dupa moarte pentru ca putem stii ce se intampla atata timp cat creierul este viu, stiinta foloseste metoda stiintifica nu povesti, credinta in viata de apoi este o convingere primitiva a omului atat, ce sa existe dupa ce numai existi nimic, bucurate de viata

| RAY a răspuns:

Mircea08 de ce minti ca oameni de stiinta presupun asa ceva? nu exista presupuneri in stiinta, in stiinta stim sau nu stim, nu stim in prezent

| RAY a răspuns:

Irinel15123532 nu inseamna ca daca stiinta nu afirma nimic, basmele voastre prind viata, omule nu e mai sincer sa spui, nu stiu dar cred orbeste in lipsa de dovezi ca exista ceva, pentru ca asta inseamna credinta = a crede orbeste in ceva

| RAY a răspuns:

Biblia este singura carte care nu se citeste cu inceputul. Noi iti putem scrie aici ceea ce credem noi sau ceea ce simtim, dar daca tu nu esti dispusa sa asculti, ne pierdem timpul.

sectanctule ce vrajeala ai in tine,ia auzi nu se citeste de la inceput, cum naiba sa nu citesti ma biblia de la inceput, cate tampeni, fara vt nu are sens nt, de asta mentinerea, citirea ei este obligatorie, sectanctule uiti ca iisus a spus ca vechea lege este obligatorie

| RAY a răspuns:

Mircea08 are deminitatea,sinceritatea de a iti recunoaste credinta, merita aplaudat, nu ca astia care spun ca cica ei stiu, daca stiu numai e credinta, astia nu stiu ce inseamna credinta

| RAY a răspuns:

| Irinel15123532 si daca citeste basmele ereiesti din biblie ce stie? nimic, decat credinte oarbe

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ca să înțelegi ce este moartea nu ai nevoie de tehnologie creată acum.
Să înțelegi în primul rând ce este viața.
În lumea aceasta noi oamenii ca să trăim, am inventat tehnologia.
Tehnologia este bazată pe legi ale lumii în care trăim.
Astfel am observat că sunt lucruri care se repetă.
De exemplu am observat că toate lucrurile cad în jos.
Așa am învățat despre legile naturii și am făcut cu ele mașini, asta est tehnologia modernă.
Ceea ce scriu aici este schematic, incomplet, imperfect, ca să înțelegi tu.
O ființă vie începe cu o celulă. Dta însuți ești o colecție de celule.
Aceste celule respectă legile naturii. Ele sunt structuri, adică colecții de atomi și molecule care respectă legile naturii.
Ceea ce poate face o celulă, este că ea mai face ceva în plus față de o piatră. O piatră cade numai în jos. O celulă, și dta, care ești o colecție de celule, te poți mișca și în sus, unde vrei, unde ai nevoie.
Deci ai în raport cu piatra ceea ce se cheamă libertate de mișcare.
O piatră este nu veșnică, ci durează miliarde de ani.
O celulă este perisabilă, structura ei se deteriorează în timp.
Ca să poată să păstreze proprietatea de libertate ea trebuie să se reproducă, să aibă urmași.
Astfel dta nu ai viață proprie, așa cum îți inchipui. Dta ești, fac parte dintr-un șir de viețuitoare, care a avut fiecare o mamă și un tată, un bunic și o bunică, până la primul bunic și prima bunică care au existat pe pâmânt acum un miliard de ani, care au fost două celule. Astfel fiecare din ele a murit, dar după moartea fiecărei perechi de bunic- bunică, dacă s-au reprodus, a fost ceva viață a lor după moartea lor. Astfel dta ești viața de după moartea am un miliard de bunici și bunice ale tale. Asta este tehnologia naturii anului 2019 pentru dta.
Dacă nu ai urmași, dta personal vei muri pur și simplu nu vei mai fi. Dacă ai urmași, viața din tine se continuă prin urmașii dtale.
Dar dta vrei să continue să existe după ce ai murit și softul pe care tu îl numești - eu-. Moare creierul, hardul, dispare și softul.
Dacă vrei să continue o parte din el, îl transmiți la copii tăi prin educația pe care le-o dai. Asta este modalitatea de a nu mai fi nimic după moarte. Tehnologie pusă la punct de însăși viața, timp de un miliard de ani. Alta mai bună nu există.

| anonimg a răspuns:

Cei care nu cred pe Dumnezeu, nu vor crede nici dacă ar învia cineva din morți.
Dumnezeu lucrează cu dovezi, nu cu demonstrații. Iar despre moarte, numai Acela care are putere asupra ei ne poate vorbi despre ea. Ba încă ne poate da viață dincolo de ea.
Tradiția în care ne-am născut este în contradicție cu Biblia și cu Dumnezeu. Deci lucrurile stau cu totul altfel decât le știm noi de la bătrânii poporului nostru care au "cunoscut" pe Dumnezeu doar prin forme și închinări la icoane și cruci; ei au doar o formă de evlavie, dar sunt străini de viața lui Dumnezeu.

| RAY a răspuns (pentru anonimg):

Cei care nu cred pe Dumnezeu, nu vor crede nici dacă ar învia cineva din morți.

de unde stii asta? a inviat vreodata cineva? ai vazut tu asta cu ochii tai? vezi tu ne faceti ignoranti ca cica noi nu avem credinta in credintele voastre,faza e ca daca ar invia cineva nu ar fi problema de crezut si de stiut,nu trebuie sa crezi in absolut nimic,ori stii ceva ori nu stii sau crezi orbeste in acel lucru,nici tu nu stii,ce stii tu de fapt ca sunt curios,stii tu ca exista dumnezeu, ingerasi, viata de apoi? poti dovedi asta cu dovezi, desigur ca nu, tu doar crezi orbeste atat

| Celcestietot a răspuns:

Nu o să ți le prezint, doar ți le enumăr. Există atâtea documentare, informații precum cele din ziare, reviste, de la foști miniștrii ai apărării, savanți, oameni de rând, Iisus, Dumnezeu etc, cum că există viață după moarte. Nu mă crezi? Documentează-te și vei afla adevărul, cum că există viață după moarte!

| Mario1994 explică (pentru Celcestietot):

Sunt minciuni.

| Mircea08 a răspuns (pentru Celcestietot):

Sunt credincios, crestin, imi place sa spun adevarul si nu pot lasa sa se strecoare o astfel de eroare - NIMENI nu stie daca exista viata dupa moarte. Credinciosii CRED ca exista, iar oamenii destiinta PRESUPUN ca exista, ei nu stiu nici ce inseamna viata pe care o vad, de unde sa stie ceva ce nu a vazut nimeni?

| Mircea08 a răspuns (pentru Mario1994):

Nu stii nici tu si nimeni altcineva de pe Tera daca este adevarat sau nu. Ultima intrebare a ta era "credeti?". A crede este ceva si a sti exact, este cu totul altceva. Raspunsul meu este DA!, cred ca exista viata dupa moarte, iar daca acest lucru se dovedeste a fi si adevarat atunci omenirea nu prea ar trebui sa mai doarma asa linistit cum a facut-o pana acum. Daca dincolo este rau de trait, atunci ar cam trebui sa se gandeasca fiecare cam cat timp rezista sa traiasca rau. Daca stii ca acest rau dureaza doar cateva miliarde de ani, ai zice ca nu ar fi mult, trec si anii astia si scap, dar nu este asa, este vorba de vesnicie!

| Celcestietot a răspuns (pentru Mircea08):

Pai și tu de unde sti : „Ultima intrebare a ta era "credeti?". A crede este ceva si a sti exact, este cu totul altceva. Raspunsul meu este DA!"? Nu vezi că te contrazici singur? De ce subestimezi pe altul și pe tine te ridici in slăvi? Ai două argumente total diferite legate pe același subiect.

| sadrian46 a răspuns (pentru Mario1994):

Celceștietot nu gândește, el crede.

| Mircea08 a răspuns (pentru Celcestietot):

Ai spus ca am doua argumente diferite pe acelasi subiect. Care sunt cele doua argumente si care este subiectul?
Raspunsul meu este "da" urmat de "CRED ca exista viata dupa moarte ", si asa va raspunde orice credincios. Eu nu am spus ca "stiu exact", am spus "cred" si am precizat faptul ca exista diferenta intre cele doua expresii
1) Da-mi un citat din ceea ce am scris in care eu subestimez pe cineva
2) Da-mi un citat din ce am scris din care reiese ca eu ma ridic pe mine in slavi

| Celcestietot a răspuns:

Așa sadrian46, dă-mi block și după bârfește. Dacă ai fi fost om cinstit, ai fi luat block-ul, dar după ce că tu ești ăla cu probleme, mai dai și block... Asta este societatea în care trăim...

| minrest a răspuns:

Odata ce reteaua neuronica se distruce, nu mai putem gandi; spune-mi si mie, ce forma de existenta mai e de asteptat?

| SG1995 a răspuns:

Se pune problema problema greșit drăguță. Moartea e un fenomen natural și inevitabil deci nu e nimic misterios la ea, pur și simplu e modul naturi de-a se recicla. Dilema e alta, psihicul rezistă au ba la moarte. Răspunsul neuro-psihologiei: Cel mai probabil nu, dar nu există nici în aceea direcție vreo certitudine, dar cu toatea astea:
Cam tot comportamentul uman rezistă în urma unor reacții de tip fizico-chimice. Creierul e acționat de neurotransmițători, substanțe chimice care comunică prin intermediul unor impusuri electrice care mișcarea, vorbirea, gândirea posibile. Știai de exemple că o persoană datonistă aflată sub influența substanțelor psihotrope ajunge să perceapă culori noi precum roșu și galben? De ce? Pentru în mod natural creierul e înzestrat cu capacitatea cognitivă de-a percepe acele culori, dar anumite chichițe în creier împiedică descifrarea informației în consecință retina nu deosebește culorile respective, dar se pare că cel puțin de la amici consumatori am auzit, că daltoniști aflat pe ecstasy sau acid lisergic ajung să perceapă respectivele culori.
Concluzia psihicul e strict legat de partea somatică a creierului, deci no soul, moare creierul, te duci pe plă.

| AliGab a răspuns:

Exista o carte marturie care este interesant de citit despre un preot care a trecut prin moarte: "Lupta, rabda si vei trai!"

| Irinel15123532 a răspuns:

Buna Adriana. Din cate vad s-a produs o mica cearta intre mai multe parti. Adevarul este ca stiinta nu ofera nici o informatie in acest domeniu. Explicatia o gasim in biblie, Domnul Iisus Hristos ofera informatii despre acest lucru, daca iti vei inchide ochii inimi si nu vrei sa asculti cu nici un chip de biblie, din cauza unor conceptii pe care ti le respectam, nu vei afla. Intr-adevat, poate spui ca este o carte de povesti, ei bine, citeste-o numai si vei descoperi foarte multe lucruri, incepe cu noul testament, nu cu vechiul testament, biblia este singura carte care nu se citeste cu inceputul. Noi iti putem scrie aici ceea ce credem noi sau ceea ce simtim, dar daca tu nu esti dispusa sa asculti, ne pierdem timpul.

| Celcestietot a răspuns (pentru Irinel15123532):

Așa este. Oricum nu cred că se va trezi, din moment ce a zis că "sunt minciuni" ceea ce am scris eu. Uită-te și tu la ce am spus. Am spus eu ceva greșit (la început)?

| Irinel15123532 a răspuns (pentru Celcestietot):

Da, ai raspuns bine. Ai invitat-o sa se documenteze in aceasta privinta si i-ai prezentat si cateva surse. Mai pe scurt, trebuie sa citeasca biblia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tehologia nu are ce raspunsuri sa de-a in acest sens. Mintea umana nu e capabila de multe chestii Sunt multe teorii pe tema asta dar nu se poate stii cu certitudine. Unii cred in reincarnare, lumea de dincolo, intrarea in alte multi-versuri(realitati), moartea fiind o intrare spre alta dimensiune. Realitate in care legile fizicii de astazi nu mai reprezinta o realitate. Viata fiind doar un simplu vis creat de un"creator"
"Nimic" nu are cum sa fie, ce-ti imaginezi ca poate fii dupã moarte? Totul intunecat? Chiar si acel nimic reprezinta ceva. Deci nu are cum sa nu fie "nimic".
Viata de om in adevaratul sens al cuvantului nu reprezinta mare lucru, in sens ca daca te gandesti ca totul se sfârseste inseamna doar egoul uman solipsistic. Nu rational.Crezând ca viata e un joc iar moare reprezinta un fel de "game over". Dar nu e asa nu e un mod bun de gândire, daca iti privesti viata din perspectiva universului este continua, se afla intr-o continua miscare moarte a nu reprezinta "sfarsitul" in acest gigant "creier" conectat deoarece isi continua existenta.devi una cu El(care altii il numesc Dumnezeu)

| slayer09 a răspuns:

Cei ce cred in Dumnezeu stiu ce este moartea si nu isi mai fac probleme si nu le este frica, ceilalti...incearca sa o descopere, nu vei ajunge sa o cunosti pana nu ajungi la capatul vietii tale, atunci te vei intalni cu moartea, acum depinde de tine cum vrei sa traiesti pe pamantul asta: cu batai de cap si gandindu-te mereu la moarte si stand cu frica, sau prin credinta si bucurandu-te de viata cu bune si cu rele?