| calubalan a întrebat:

Trăim într-o perioadă a mixajului. Valorile s-au estompat, bucuria s-a transformat în distracție, culorile s-au diluat. Pe cine sarbatorim de craciun: pe Iisus sau pe Moș Crăciun? Taiem porcul sau mielul? Bem vin sau tarie? http://twurl.nl/od2suc

11 răspunsuri:
| Esperança a răspuns:

Eu il sarbatoresc pe Isus Hristos. Nu am taiat porcul anul asta,nici anul trecut, dar am mancat carne de porc,dar nu ca e "craciunul" pentru ca si in timpul anului mancam carne de porc, sarmale, prajituri etc.Nu am impodobit nici bradul, pentru ca nu-i vad rostul si pacat de ei ca si asa nu sunt multi! Un pahar de vin nu are nimic! Rau e daca bei pana nu mai stii de tine. E chiar recomandat sa bei un pic de vin ajura circulatia sangelui. Bine multi vor spune ca Isus a transformat apa in vin la nunta din Caana dar ceea ce nu stiu multi este faptul ca vinul acela nu e ca vinul din ziua de azi cu alcool. Era un fel de must, tocmai de aceea acolo scrie ca era cel mai bun vin! Mie imi place vinul, dar nu cel de cumparat pentru ca e plin de e-uri si pastile il prefer pe cel facut in casa si sa fie cat mai dulce.

| danay20 a răspuns (pentru Esperança):

îmi pare rău dar în Biblie nu spune nici unde că Isus a transformat apa în must ci în vin, întru cât mama lui i-a spus că nu mai e vin, iar directorul nunţii i-a felicitat pe miri pentru că de obicei mai târziu la o nuntă mirii ofereau vin de proastă calitate, nu cel bun.

| Esperança a răspuns (pentru danay20):

Eu zic sa iti folosesti putin mintea si sa citesti mai cu atentie ce am scris! Am zis ca in vin, dar nu vinul care si-l imagineaza omul din ziua de azi de aia am dat exemplu mustul ca poate asa o sa va imaginati cam ce fel de vin era dar se pare ca m-am inselat!

| danay20 a răspuns (pentru Esperança):

Imi cer scuze, dar nu am inteles ce ai vrut sa zici

| Dumnezău a răspuns:

Eu sunt agnostic, dar ii indemn asa pe crestini:

Mos Craciun e o chestie pagana.Nu sarbatoriti Craciunul sau mai stiu ce labareala de sarbatoare,sarbatoriti nasterea celui care v-a mantuit si atat. Fara chermeza,fara bautura,fara cadouri, ci doar cu bucurie in familie, si in suflete.Ca asa a zis Iisus,nu? Sa ne iubim cum ne-a iubit el,si sa fim smeriti,sa sarbatorim cu bucurie si dragoste pentru aproape.Dar bineinteles,ca Iisus n-a existat...

Du-te prin spitale si prin mall-uri unde lumea ''sarbatoreste'' si toti iti vor raspunde ca sunt crestini, cred in Iisus, si asa sarbatoresc ei ziua lui de nastere.Superficialitatea a facut crusta deasupra tarii asteia, si nu se mai curata.Multi se declara crestini, dar sunt crestini de forma.Esti crestin? Fii crestin practicant, in mortii ma-tii.Nu te duci la mall, te duci la Biserica daca tot te consideri mare crestin.Asa; sa se faca curatenie.Si non-religiosii sa stea acasa,sau unde vor ei; dar atat timp cat te declari ortodox,catolic sau protestant, mars in mama ta la biserica, nu la patinat in AFI!winking

| William a răspuns:

De craciun sarbatorim Nașterea Domnului. Poti sa tai si porc si mie si curcan si vaca si ce mai vrei tu, nu are importanta. Cat despre pautura... bei ce vrei dar in cantitati moderate.

| harciog a răspuns:

In frenezia sarbatorilor,un pic de alcool deschide sarbatoarea sfintei treimi,sfinta burta, sfintul git, sfintul anus.Naiba sa ma ia dar cred ca numai romanul se indoapa in halul asta.Ai vazut pe la televizor cite cazuri prin spitale? Sintem cea mai dobitoaca natie.

| Necrophagist a răspuns:

Toti va plangeti de asta.Si?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Calule,calule te-ai pierdut si tu asa cum au facut toti in aceasta frenezie comerciala care nu mai are nimic sufletesc? gandeste-te ca in maxim 10 ani nu vor mai aminti prea multi de craciun, iar copiilor le vom povesti si probabil se vor uita luuuung la noi si sceptici.

| calubalan explică (pentru anonim_4396):

Cred ca ar trebui inca o data sa citesti ce am scris si/sau sa mergi mai departe la articolul recomandat. Tocmai minimizarea valorilor autentice este problema societatii.

| danay20 a răspuns:

Cred ca oamenii astăzi sunt mai preocupaţi de faptul de a petrece timp cu familia, de a cumpăra daruri şi mai puţin de a respecta anumite sărbatori. Dar pe mine nu mă miră pentru că în Biblie este scris că în ultimele zile oamenii vor fi mai preocupaţi de plăceri decât de Dumnezeu. Dar există oameni care se străduiesc să respecte normele biblice indiferent dacă sunt sau nu plăcuţi de cei din jur.Eu personal i-am întâlnit în religia Martorii lui Iehova.