De ce nu citesti Biblia? Acolo gasesti raspuns negru pe alb la intrebarea ta. Daca au fost oameni care nu au avut notiunea de Dumnezeu (si au fost) inainte, Biblia spune clar ca ei vor fi judecati dupa glasul constiintei lor. Ei au stiut ce e bine si ce e rau, si daca au facut in functie de ce stiau ca e bine, nu ajung in iad, daca nu au facut, ajung in iad. Intr-un cuvint, e dupa dreptate. Sti ce e bine, sti ce e drept, faci in consecinta, ai parte de bine, ca si rasplata, faci rau, ai parte de rau (iad). E greu de inteles? Iadul e ca si puscaria, e o rasplata pentru ce ai facut rau, si stiau asta, si totusi au facut. Caci daca ai facut rau fara sa stii, nu e atit de grav ca si cind sti.
Iadul este o realitate. Iadul este probabil motivul principal pentru care Dumnezeu L-a trimis pe Iisus Hristos pentru a plăti pedeapsa pentru păcatele noastre. A fi exterminat după moarte nu este o pedeapsă corectă pentru păcate, ci iadul etern este fără îndoială pedeapsa corectă. Moartea lui Iisus a însemnat o moarte infinită, plata pentru pedeapsa infinită a păcatelor noastre – astfel încât noi să nu mai fim nevoiţi să plătim în Iad pentru toată veşnicia (2 Corinteni 5:21). Tot ce trebuie să facem noi este să ne pocăim şi să ne punem credinţa în El şi astfel suntem salvaţi, iertaţi, curăţaţi şi ni se promite un cămin veşnic în cer. Dumnezeu ne-a iubit atât de mult încât a făcut mântuirea posibilă pentru noi. Dacă noi vom respinge acest dar al vieţii veşnice, tot ce ne va rămâne vor fi consecinţele eterne ale deciziei noastre.
Eu nu cred in d-zeu. dar, atata timp cat alti oameni s-au nascut in alte regiuni, cu alte religii, unde nu este crestinismul, inseamna ca sunt pacatosi? poate la fel considera si ei despre crestinism, ca d-zeu e o tampenie, si ca cel pe care-l venereaza ei este adevarat si sfant. dupa parerea mea, aceste religii, moaste, si minuni, sunt doar "efectul placebo". nimeni nu l-a vazut clar, si n-a confirmat la fel de clar existenta sa pe pamant sau oriunde altundeva.nu am nicio problema cu cei care sunt credinciosi, dar in opinia mea, este absurd ca dintr-un mare nimic, sa apare o "forta magica" si sa creeze pamantul vietatile si tot ce este. daca d-zeu chiar ar exista, dc nu face ceva cu acei copii bolnavi de cine stie ce, care mor zilnic? sunt doar suflete nefericite si nenorocoase.
Si musulmanii care cred in Allah? Hindusii? Tu ai impresia ca ei o sa ajunga in Iad? Cu ce au gresit? Ca s-au nascut in alta regiuni unde nu e crestinismul?
Cred in Dumnezeu, dar cred ca si oamenii ca tine trebuie bagati in ospicii.
Ba nu eu spun asta. Tu spui asta voi toti spuneti asta. Cat de retardat, handicapat, prost, retard, imbecil, schizofrenic ar trebui sa fiu ca sa cred asa ceva.
Eu am auzit de la utilizatorul william care a spus ca toti care nu cred in Dumnezeu ajung in iad si acum va intreb pe voi ce se intampla cu acesti oameni si de ce ajung in iad?
Eu nu cred ca dumnezeu care iubeste oamenii iar fi trimis in iad pentru ca au crezut in niste zei si erau inapoiati.
RAY întreabă: