Da, trebuie sa ne rugam Maicii Domnului, fiindca ea poate mijloci prin rugaciune, pentru noi, la Fiul ei, care este Dumnezeu.
"Hristos, Cel ce este peste toate Dumnezeu binecuvantat in veci. Amin!" - Romani 9, 5
La nunta din Cana Galileii, episod relatat in Evanghelia dupa Ioan, capitolul 2, Maica Domnului a mijlocit catre Fiul ei prefacerea apei in vin, deoarece acesta se terminase, si astfel a scapat pe miri de rusinea de a nu avea ce pune pe masa la nuntasi ca sa bea.
Maica Domnului, Preacurata si Pururea Fecioara Maria, a devansat, prin milocirea sa in rugaciune, inceputul minunilor Fiul ei, Iisus Hristos, care si-a arat mai devreme slava Sa dumnezeiasca si ucenicii Sai au crezut in El. - Ioan 2, 1-11
Preacurata si Pururea Fecioara Maria s-a invrednicit sa nasca pe Dumnezeu dupa trup. Deci, ea poate mijloci, ca orice mama, catre Fiul ei, insa poate mijloci si ca Sfanta Sfintelor, ea fiind "mai cinstita decat heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat serafimii", asa cum spune rugaciunea "Cuvine-se cu adevarat" (Axion Estin).
In Sfanta Scriptura, scrie ca "mult poate rugaciunea staruitoare a dreptului". - Iacov 5, 16. Maica Domnului e mai sfanta decat toti dreptii Vechiului si Noului Testament, fiindca Dumnezeu i-a facut marire (Luca 1, 49) si pentru smerenia si curatia ei, a invrednicit-o sa nasca pe Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat.
Toata stima pentru Fecioara Maria, a fost cea mai curata si neprihanita, de aceea Dumnezeu a ales trupul ei ca sa aduca pe lume pe Domnul Isus Hristos, insa nu gasim nicaieri scris ca trebuie sa ne rugam la ea ci singurul care meritainchinarea este Domnul Isus. Nici Apostolii nici Domnul Isus nu a mentionat asa ceva. Ea dupa moarte a fost mantuita insa nu a devenit Dumnezeu sau parte din dumnezeire. Ea a fost o credincioasa care a trait dupa voia lui Dumnezeu si a fost un exemplu de ascultare de vietuire pentru noi.
Desigur. Daca nu era ia sa o ia in bot in loc de valva, cum mai stiau bunele crestine din ziua de azi ca p*&a se mai si suge?
Nici unde în Biblie nu scrie sa ne rugam Mariei, iar mijlocitor intre noi și Dumnezeu este Isus. 1Ioan2:1,2
Mantuitorul Iisus Hristos ca Dumnezeu primeste rugaciunile Maicii Sale si face datorita acesteia prima Sa minune la nunta din Cana.
Initial refuza ideea unei interventii dar la rugaciunile mamei Sale minunea se realizeaza...
Nu conteaza carui personaj te rogi, oricum fiind doar o poveste, evident efectul este zero.
Trebuie sa iti traiesti viata in liniste si pace, fara sa te rogi la cineva, nu exista zeitati, nu trebuie sa te rogi la nimeni. Daca tu vrei sa iti pierzi timpul rugandu-te, e treaba ta, eu nu o sa imi pierd timpul cu astfel de prostii, deja am pirdut mult pana acum.
Eu zic sa iti traiesti viata dupa bunul plac, poti sa imi asculti sfatul, sau nu, mie imi e indiferent, alegerea este a ta.
Fecioara a devenit prin anul 400 la nu stiu ce sinod ecumenic.
Pana atunci nimanui nu i-a trecut prin cap tampenia asta
Si poti sa te rogi cui vrei.Rugaciunile ajuta ca sa ne clarificam ideile.O poti face si in fata oglinzii, este acelasi lucru.
Am mai scris undeva ca in mintea crestinilor sau a romanilor in general si la Dumnezeu se ajunge cu pile si cu interventii si relatii Sfantu X sau Y, Fecioara, Paraschiva etc. Intrebarea este spaga cui se da? La preot, nu?
Da, trebuie sa ne rugam si Fecioarei Maria.
Dupa Dumnezeu, ea este nadejdea noastra.
Cand ai timp, poti citi asta:
http://www.doxologia.ro/......i-domnului
http://www.cuvantul-ortodox.ro/......milostiva/
O zi buna!
Nu uita ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu. In El gasim raspuns la toate intrebarile. http://tomisthecat.ro/......-dumnezeu/
Biblia este scrisa de oameni.
Oamenii l-au inventat pe Dumnezeu dupa chipul si asemanarea lor.
Jehova era nervos, irascibil, razbunator, gelos, nemultumit, suspicios si suparacios.
Un adevarat etalon de comportament.
Da.Ea este mijlocitoare intre oameni si Iisus(Feciara Maria se roaga la Iisus pentru noi)
Straniu, la 1 corinteni 2:5 afirmă altceva - Pentru că este un singur Dumnezeu şi un singur mediator între Dumnezeu şi oameni: omul Cristos Isus,
Sau ai găsit undeva să scrie că Maria este un mediator?
anonim_4396 întreabă:
___Enzo întreabă:
recedaniel3 întreabă: