Întrebare recomandată | beligan a întrebat:

Trebuiesc finantate din bugetul statului,educatia si sanatatea, sau sute de biserici?
In Romania sunt deja 18.400 de biserici(primul loc in Europa), doar 4700 de scoli generale! Intr-o Romanie a sec.XXI inca sunt copii analfabeti deoarece statul nu se implica,DAR CONSTRUIESC BISERICI!
Statul plateste salarii,impozite, asigurari de sanatate si contributii sociale la peste 48.000 de reprezentanti ai cultelor religioase!
Un numar mai mare decat medicii din Romania!
Anual se aloca cca. 300 milioane de euro, bisericilor!
Sunt peste 600 de amendamente pentru a obtine bani de la populatie pentru biserici, DOAR 80 pentru suplimentarea finantarii spitalelor!
CE,, SPUNETI"? si pentru milan9 este valabil!

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Foarte bună întrebare.
Şi eu consider că banii statului - din taxele plătite de toţi, nu doar de membrii unui cult sau altul - ar trebui învestiţi în lucruri utile şi importante...pentru toţi! Religia trebuie separată de stat, iar banii să meargă unde este cu adevărat nevoie de ei, nu risipiţi!

43 răspunsuri:
| 12UFFY a răspuns (pentru LegionarulRoman):

La faza cu scoala nu sunt de acord. Pune tu un elev de 8 ani sa aleaga daca vrea sa mearga la scoala, sigur va spune ca NU!
In sistemul educational romanesc sunt multa mai multe probleme, nu doar elevi delicventi. De ce sunt acei elevi delicventi pana la urma? Nu poti da vina doar pe copii, ei fac ce vad la altii, nu se nasc delicventi.

| Exilee a răspuns (pentru NOname):

Ai dreptate in aceasta privinta. Eu nu suport oamenii cu ''mai multe fete''.

| dodicuta a răspuns (pentru bond007geims):

Pentru ca suntem in Romania unde religia oficiala e ortodoxismul. Daca esti altceva toti te privesc urat.

| AlexCătălin21 a răspuns (pentru beligan):

Da,corect,tarile nordice o duc cel mai bine deoarece au unul dintre cele mai mici procentaje de credinciosi din lume(in jur de 20/30 %) impreuna cu Japonia.

| GucciPucciGucci a răspuns:

Faptul ca noi dam banii statului bisericilor ne dovedeste inca o data cat de indoctrinati suntem. Preferam sa ne lasam orbiti de falsele binefaceri ale bisericilor (care dupa parerea mea numai binefacere nu ne aduce) si sa ignoram ceva elementar, educatia. In fond, nici nu ar trebui sa ne mai minunam de ce suntem printre ultimii in europa, de ce am ajuns manipulati de toti si o ducem in continuare din ce in ce mai prost. Faptul ca nu acordam atentie scolii, nu facem nici un efort sa le facem viata mai usoara elevilor, profitand de creativitatea lor si creandu-le conditii ne condamna sa ne impacam cu soarta noastra, sa nu speram spre mai bine. Nu sunt atee, deci nu o sa neg existenta divinitatii, insa o sa ma leg intr-un fel de modul gresit in care bisericile ne invata despre ea. Serios vorbind, aceasta institutie nu a facut niciodata altceva decat sa manipuleze ramura de jos a societatii si sa incerce sa obtina favoruri din partea nobilimii. Inca din evul mediu, aceasta si-a facut loc in conducere, dictand pe langa rege in stat. Asadar, a fost si este corupta. Parerea mea este ca ar trebui sa ne indreptam atentia spre lucruri cu adevarat importante, nu cum sa ii ajutam pe preoti sa-si cumpere mai curand mercedes-ul.

| beligan explică (pentru GucciPucciGucci):

Foarte adevarat absolut totul ce ai descris in aceste randuri!
RESPECT!

| beligan explică (pentru Kaleo):

Aaaa,și tu ești poșta? stii ce,, face'' poșta?
manancă c...t

| GucciPucciGucci a răspuns (pentru beligan):

Multumesc mult pentru aprecierea ta! Am descris doar ce vad zi de zi peste tot unde ma uit (din pacate).

Daca măcar am avea puterea sa nu mai ignoram ceea ce,, vedem zi de zi'', daca am constientiza cu totii, ca nu aceasta este,, calea''...

| GucciPucciGucci a răspuns (pentru beligan):

Din pacate cam asta este situatia. Traim intr-o tara in care toate nonvalorile se grabesc sa umple tabloidele (din dorinta de a se vedea cat mai des pe sticla), o tara in care sportul national este furatul si mintitul, una in care se practica cu precadere indobitocirea in masa a elevilor. Cel mai trist este ca suntem constienti de asta si refuzam sa facem ceva. Ne rezumam la a ne resemna (in cazul in care suntem trecuti deja de florea varstei) sau preferam sa inchidem ochii si sa emigram, urmand exemplul a sute de alti romani satui de demagogia si ipocrizia existenta in tara asta. Faptul ca si biserica e implicata in toate marsaviile astea ne arata inca o data ca nimeni nu ramane "indiferent" atunci cand sunt banii si puterea la mijloc.

Stii cum zice plebea?
Sa faci ce zice popa, nu CE FACE POPA!
Ignoranta inradacinata si sugestionata de aceste institutii, a dus la rezultatul a ceea ce este acum in Romania!
Nu numai ca biserica este implicata, suntem sugestionati de aceasta institutie,ca numai si numai prin,,ei'' urmam calea cea dreapta! celelalte conceptii,celelalte moduri de a gandii,VIN DE LA DIAVOL!
Acesti ipocriti,si inaintasii lor,nu au stiut altceva decat sa manipuleze plebea,si impreuna cu clasa politica au indus ideea ca doar prin ei vom progresa! Nicidecum.
Ce progres a adus BOR,Romaniei? Stiu doar sa sugă din bugetul statului,din munca romanului, fonduri pentru asi ridica căsoaie aurite, care nu sunt altceva decat surse de venit, nicidecum,, calea'' catre Divin!

Nonvalorile care umplu tabloidele,nu de putine ori se lauda cu duhovnici personali care nu stiu ce prostii ii,,invata''!
Aceste nonvalori merg in continuare si se culcă cu cine apucă,merg in continuare si fug dupa masini,bani,averi,operatii estetice,viata imorală,etc.
Bă nene,daca tot se,,confesează'' si cer sfatul la acesti,, duhovnici''( carora le umfla buzunarele) de ce nu-si schimba modul de viata, de ce nu devin morali?
Iti spun eu! popii si nonvalorile se mint reciproc, si traiesc reciproc o viata in minciuna, si-n desfau!

| tlaura a răspuns:

Religie separata de stat!