| navarre a întrebat:

Trebuiesc finantate educatia si sanatatea sau sute de biserici anual? http://www.youtube.com/watch?v=kVkAF-9VHno

9 răspunsuri:
| Urzi23 a răspuns:

Doneaza-ti tu impozitul (si chiar si veniturile) ONGurilor care construiesc spitale si scoli si nu o sa-ti mai fure popii banii. Pana atunci vad ca doar Biserica contribuie la "scoli si spitale". Ti-am dat un sfat chiar practic si bun. Daca nu vrei sa il urmezi, stai si croncane impotriva religiei pe TPU
Apoi :
Cat despre scoli, imi pare proeminenta contributia Bisericii prin orele de religie. Imi pare ca ateistii sunt buni doar de gura (si nici macar, pentru alt uz decat,,,,,,,,,,,,,,,,,,).
Statul se spune ca construieste spitale si scoli in functie de necesitatile pe care el le stabileste politic. In egala masura, construieste si Biserici, biblioteci, autostrazi etc.
Daca statul a stabilit ca nu sunt necesare mai multe scoli, spitale etc. (poate pentru ca asa e, date fiind sporul demografic negativ si urbanizarea), atunci nu e vina Bisericii pentru ceea ce face sau nu face statul. Daca statul decide ca trebuiesc mai multe Biserici, atunci construieste mai multe biserici. Iarasi BOR nu are nicio treaba, pentru ca nu este factor de decizie politica. Tie ti se pare ca intreaga populatie are numai nevoi primare dictate de instincte (mancare, sanatate, sex) ca ateistii?
Cand taxele pe care le platesti sunt furate de afaceristi si politicieni corupti nu te deranjeaza, poate dai si tu drumul la TV si vezi ce scandeaza lumea in strada? Mizeri mai sunteti! Dar de ce sa fie ateistii obligati sa respecte legile statului?

Răspuns utilizator avertizat
| Urzi23 a răspuns (pentru navarre):

Daca statul a stabilit ca nu sunt necesare mai multe scoli, spitale etc. (poate pentru ca asa e, date fiind sporul demografic negativ si urbanizarea), atunci nu e vina Bisericii pentru ceea ce face sau nu face statul. Daca statul decide ca trebuiesc mai multe Biserici, atunci construieste mai multe biserici. Iarasi BOR nu are nicio treaba, pentru ca nu este factor de decizie politica. Tie ti se pare ca intreaga populatie are numai nevoi primare dictate de instincte (mancare, sanatate, sex) ca ateistii?
Cand taxele pe care le platesti sunt furate de afaceristi si politicieni corupti nu te deranjeaza, poate dai si tu drumul la TV si vezi ce scandeaza lumea in strada? Mizeri mai sunteti! Dar de ce sa fie ateistii obligati sa respecte legile statului?

| Urzi23 a răspuns (pentru navarre):

@navare
BOR nu are nici o treaba? De ce nu si-ar indrepta fondurile imense (ca doar asa le spune religia :sa-ti ajuti aproapele) catre uman? ce are sa faca cu atatea casoaie? le ia cu ei in mormant? Sunt oameni care nu au locuinte, de ce nu ar indrepta fondurile pentru acest scop?

Urzi23 in dialog :

ia si tu fluturasul tatalui tau si ai sa vezi ca 45% se duce la stat pe toate cele,dar TVA (tot la stat iepurasule),accize si paraaccize, impozit pe casa,masina,gradina, taxa de drum si alte nenorociri si ai cam ioc, eu propun sa mai punem 10% taxa de cult sa ii dam tot la stat ca tot praful de pe toba se va face.Ma nene tu sa vorbesti cind oi creste si oi contribui cu ceva, ca acum primesti de la stat un loc in banca un corn si o cana cu lapte rolling on the floor expirat
Apoi :
Ia uite domle cita grija pentru altii "Sunt oameni care nu au locuinte, de ce nu ar indrepta fondurile pentru acest scop"
Pai zi ma bogda proste ca au facut case pentru toti amaritii inainte de 89 ca acum au facut,,,,,,,,,,,, pentru cei fara adapost.
Apoi :
Vad ca urla constiinta in tine de ce nu ai iesit in piata sa vezi ce striga lumea, tu te tragi la umbra si incepi sa croncani pe TPU rolling on the floor chit ca nu te baga in seama nimeni, Ipocrit esti coane

| harciog a răspuns:

Eu zic ca fiecare domeniu cu bugetul lui.Ce treaba are una cu alta? Daca educatia si sanatatea inghit peste masura ce treaba are cu biserica?