Vad ca ai schimbat registrul. Inteleg ca macar ti-ai clarificat problema iconografica, asta e bine. Oricum, in Biserica, vrei nu vrei, inveti lucruri lumesti. Cat timp vorbesti de pacat si de cum sa obtii mantuirea, trebuie sa vorbesti si de lucruri lumesti. Si indiferent ca a aparut in iconografie sau nu, lumea crestina a avut intotdeaua si un stapan ceresc, si protectori (stapani) lumesti.
Ce ai vazut tu este un element iconografic religios de sorginte medievala. Simbolizeaza Ochiul Providentei si chiar Divinitatea, veghiind asupra lumii. Este anterior organizatiilor masonice si oculte moderne, care l-au preluat. Este anterior si formarii SUA, care l-au lipit pe bancnote. Calmeaza-te, nu are semnificatia pe care vrei tu sa ti-o imaginezi.
Scuza-ma dandanaua dar aceste elemente iconografe nu au origini crestine, capul de diavol inclusiv, stiu ca triunghiul cu ochi este folosit si in crestinism dar este mult mai complex desenat nu doar atat, ceea ce ma duce cu gandul la alte lucruri.
Vorbim de un lapidar, nu de un desen. Detaliile sunt limitate prin insasi tehnica saparii in piatra.
http://books.google.ro/......ttp?/books
Corect.
Nu stiu de ce insisti cu acest lucru, odata ce este pus deasupra diavolului are o simbolistica foarte aparte. Mie i-mi exprima clarracul te priveste.
sau intri si te rogi diavolului.
Pur si simplu, odata ce este alaturi de un diavol tie ce insemnatate i-ti da?
Mie in nici un caz ca Ochiul Lui Dumnezeu ma priveste.
Nu e diavolul, e capul de bour. Te aflai la Roman, in inima vechii Moldove. Zona unde se afla elementele se numeste cheie de arc, si au fost asezate simbolurile puterii ecleziastice si lumesti. Puterea divina si puterea politica, la un loc.
Sti ce scrie in biblie? Nimeni nu poate sluji la 2 stapani.
Tu te duci la biserica ca sa inveti cele lumesti?(daca te duci)
Biserica trebuie sa fie un loc dedicat in totalitate Domnului.
Dumnezeu ne-a dat in biblie, exact modul in care sa construim Biserica.
Traditie sau cum ai luao, aceste semne diavolesti nu au ce cauta.
Stapani?
Lideri, conducatori, sefi de stat. Unii au fost chiar santificati.
Domnul sa te aibe in paza, vad ca ai cercetat foarte mult.Dar ai grija unde i-ti folosesti credinta.
Da. As adauga doar ca este mult mai vechi, ca simbol. Sau nu?
Da.
Vad ca ai schimbat registrul. Inteleg ca macar ti-ai clarificat problema iconografica, asta e bine. Oricum, in Biserica, vrei nu vrei, inveti lucruri lumesti. Cat timp vorbesti de pacat si de cum sa obtii mantuirea, trebuie sa vorbesti si de lucruri lumesti. Si indiferent ca a aparut in iconografie sau nu, lumea crestina a avut intotdeaua si un stapan ceresc, si protectori (stapani) lumesti.
In primul rind Illuminati nu exista, apoi eu as fi mai ingrijorat de capul cu coarne decit de simbolul masonilor.
Care biserica? de pe strada Traian?
N-am observat, chiar am trecut pe acolo dar nu am fost atent.
De unde esti?
Arhiepiscopia romanului fix la intrare am ramas stupefiat cand am vazut, cand mai treci pe acolo sa te duci la poarta si sa te uiti deasupra intrarii.
Inca o chestie, numara colturile perimetrului.
Ai sa vezi ca sunt 5, exact ca la o pentagrama satanista.Ciudat nu?
Eu sunt din Tulcea dar am fost doua luni pe la Roman(oct. si noiembrie)am mutatie acolo doar pe buletin.O sa mai trec prin Roman la primavara sau poate si mai devreme.
Romanul ee..nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar e plin de aurolaci, hoti de buzunare care au tehnici stupide, adica folosesc forta fizica ca sa-ti fure ceva.Mai erau inainte hoti pentru care am tot respectul, adica nici nu simteai cand iti saltau portofelul.
E orasul Elenei Udrea, am vazut niste panouri electorale care nu dadeau dovada de fairplay.
Eu de loc sunt din isaccea cred ca sti, doar ca am venit aici sa fac liceul in roman si ai perfecta dreptate in descrierea ta.Roman este un oras depravat plin de oameni violenti, si destrabalati.
Stiam eu ca Romanul e un oras gazda pentru tulceni.
Ce liceu, Roman Voda?
Hai ca iti trimit PM, am eu o nelamurire cu traseul Tulcea-Roman.
Pentagrama nu este satanista. Satanistii folosesc ca simbol pentagrama intoarsa, la fel cum au folosit nazistii svastica (intoarsa).
Da, am putea vorbi si despre mozaicul din baie, simbolica si numismatica inelului de la sfoara de tras apa.
Iti dai seama ca tremur tot ca sa aflu toate aceste lucruri importante.Incepi tu, sau?
Pai daca nu voiai sa afli de ce ai numarat colturile perimetrului?
Ma uitam in colturi sa vad pe unde as putea patrunde prin efractie, tu doar stii ca la aia nici macar jlitul de la pantaloni nu duce lipsa de aur.
Oricum, Romanul e un oras fain! pacat de oameni, cam pe acolo bateam.
Tu de unde esti? daca imi zici ca esti tot din Roman iti promit ca vin in vizita.Dar acum ma gandesc daca stii sa primesti un oaspete cu adevarat, adica eu is cam pretentios(mancare, muzica buna, o atentie din partea ta cand plec acasa, chiar daca vin cu mana goala, tu sa te Bucuri ca ti-am trecut pragul).
Ciudat, nu am mai văzut un astfel de semn în fața unei biserici.
M-i se pare a fi un semn satanist, da ar fi prea ciudat.
Http://3.bp.blogspot.com/......F%2529.jpg asta este biserica iar sculptura este la intrare in partea de jos
anonim_4396 întreabă: