| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a întrebat:

Tu poti sa imi demonstrezi ca exista Dumnezeu?
Nu pentru ca asi avea nevoie, ci pentru ca vreau sa vad cum dai tu dovezi unui om ca Dumnezeu exista.

Răspuns Câştigător
| paranteză a răspuns:

E ca şi cum eu te-aş întreba dacă ai creier,tu mi-ai spune da iar apoi eu ţi-aş zice "ai dovezi?" iar tu mi-ai spune "au fost disecţii pe animale şi cadavre" aşa şi aici.
Tu mă întrebi "există Dumnezeu?" eu îţi zic "da" apoi îmi zici "ai vreo dovadă?!" eu răspund "uită-te în jurul tău,să luăm varianta cum că noi am fi evoluat din maimuţe,ok,au fost găsite cadavre care nu se pot încadra ca fi nici oameni nici maimuţe,ok.Da frate,iarba din jurul tău,aerul,tot,planetele. Există alte planete? Da, există.LE-AI VĂZUT CU OCHII TĂI? Nu, au călcat pe viu acolo foarte puţini oameni. Există alte galaxii? Da, există. AI FOST ACOLO? A fost cineva acolo? Păi de unde ştim că există? Sau să zicem, am fost creaţi de extratereşti.Pe extratereştii cine i-au creat? Sunt mai credibile poveştile cu vârcolaci,vampiri,fantome şi extratereştrii decât Dumnezeu? Ai văzut vreodată o fantomă? Poate nu,poate da. Poate aveai vedenii, există spirite, există.Au avut destui oameni contacte cu ele. DUMNEZEU EXISTĂ. Sunt atâţia oamenii care au avut contact cu el, care s-au vindecat miraculos prin rugăciuni. Dacă lumea ar fi fost creată dintr-o celulă, e ok dar la un moment dat tot te încurci în noţiuni..eu am doar 13 ani, ţi-am explicat ceea ce ştiu.tu nu generaliza, nu te lua după efectul de turmă pentru că astăzi toţi spun că nu există Dumnezeu doar pentru a se da rebeli şi a fi smecheri.Sunt enşpe mii de dovezi că există Dumnezeu,zi-mi nişte dovezi cum că nu există,spune-mi,nu poţi dovedi asta. Oamenii de ştiinţă caută tot felul de răspunsuri doar pentru a face bani, voi, voi sunteţi doar nişte marionete şi sunt sigură că nu ai cercetat ani întregi, nu ai citit bibleoteci întregi cu cărţi, nu cred că ai călătorit în cautare de răspunsuri şi nici nu cred că ai descoperit vreun pergament care să dovedească asta.Eu sunt creştin-ortodox, aşa m-au botezat mama, aşa rămân, aşa merg mai departe.Nu o să-mi schimb convingerile religioase până când nu voi găsi un răspuns mai bun decât al meu şi nu mă poate influenţa nimic. Voi sunteţi instabili,nu aveţi habar de unde proveniţi,ştiţi doar că nu credeţi pentru că nu vreţi,pentru că sunteţi încăpăţânaţi,pentru că dacă ar sta în faţa voastră nu l-aţi vedea. Dumnezeu există.te invit să citeşti,cercetezi,să întrebi,preoţi, magi, vrăgitori, satanişti, ce vrei tu şi să ajungi la un răspuns LOGIC.Nu vreau să îţi influenţez gândirea, dacă nu crezi, nu te oblig să crezi, te invit doar să citeşti şi să te informezi.

41 răspunsuri:
| cornelmircea1980 a răspuns:

Nu nu pot sa ti demonstrez pentru ca nu exista happy

| cornelmircea1980 a răspuns:

Nu nu pot sa ti demonstrez pentru ca nu exista happy

| CinevaNou a răspuns:

Dar tu poti sa imi demonstrezi ca nu exista Dumnezeu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeu este precum vantul. Nu-l poti vedea, dar il poti simti. Daca atunci cand te gandesti la Dumnezeu simti un moment de pace, bucurie si iubire, nu mai ai nevoie de nicio alta dovada. Acest sentiment este mai mult decat suficient pentru ati da seama ca El exista.

| Purec a răspuns:

Poti demonstra existenta lui Dumnezeu in 2 feluri:

1. Direct - Poze, imagini, sau intalniri cu El, chestii palpabile ( nu este cazul)
2. Indirect, prin lucrurile care nu ar putea exista decat daca ar fi "create" de El. In principiu orice lucru care nu are o explicatie logica, demonstreaza existenta lui Dumnezeu ( asta pana la proba contrarie happybig grin )

| Mădă0611 a răspuns (pentru CinevaNou):

laughing afirmatiile se cer a fi dovedite, nu negatiile.

| doctorandus a răspuns:

De la Spinoza citire: Deus sive Natura (Dumnezeu=Natura).

Mai departe, natura exista, deci Dumnezeu exista.

| fllu07 a răspuns:

Simplu. Dumnezeu este izvorul vietii. prin urmare, tot ce are viata, incepand de la cea mai simpla celula, pana la cel mai complicat organism, a fost creat de El. romani 1:20 spune ca, creatia sa este o dovada ca Dumnezeu exista, si ca cei care ii neaga existenta nu au nici o scapare.
de la natura nu apare nimic. de ce nu pot cercetatorii in laborator sa creeze un simplu fir de iarba? toata tarasenia asta ca noi am evoluat, ca am fost maimute, ca o fost bing bang-ul, sau alte teorii, sunt o insulta la adresa lui Dumnezeu. dovezi ar mai fi multe...

| danut a răspuns:

Dumnezeu nu se lasa descoperit tuturor pentru ca de EL sa nu se apropie oameni ce pun asemenea intrebari.
Dumnezeu se descopera doar celor care-L cauta cu dragoste si credinta.

| Scarbo a răspuns:

Oamenii nu pot demonstra ca dzeu nu exista si nu pot demonstra nici ca el exista.

| usuk a răspuns (pentru danut):

Aha, deci el nu se lasa descoperit oamenilor cu buna stiinta, [pentru ca stim, el i-a facut pe oameni sa isi puna asemenea intrebari] ceea ce inseamna ca NU exista liber arbitru si ca eu, din momentul in care m-am nascut am fost sortit lui iadu', nu-i asa?

| usuk a răspuns:

Pentru mituri, NU exista o demonstratie stiintifica/sau de orice alta natura
[a se consulta dex cu privire la termenul "mit"]

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce as vrea sa dau dovezi unui om ca exista Dumnezeu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iar a-ti luat lista de intrebari si faceti schimb de liste intre voi? ori ma santeti doar doi trei, cu multe nume de useri, si cele inrebate prind la fraieri? ce face banul din oameni? uite o intrebare decenta care va raspunde la multe.

| mODIN a răspuns (pentru Purec):

1.Nu exista asemenea poze
2. Daca crezi ca lucruriile inexplicabiile sunt o dovada a existentei lui esti mai mult decat retardat.

| OOOLEOOO a răspuns:

Uita-te in oglinda, poti vedea multe...

Multi iti vor zice ca o sa veizi creatia, alti ca o sa veizi evolutia.

Pana la urma, conteaza doar cea ce veizi tu.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Se poate trai aici pe pamant, nu pe alta planeta

| RaduMD a răspuns:

Dar de ce iti inchipui ca toti crestinii ar trebui sa se simta misionati, incat sa aduca mereu cine stie ce argumente? Odata, un tanar se interesa sa afle unde e casa lui Isus. La intrebarea "Invatatorule, unde locuiesti?" Isus a raspuns: "Vino si vezi".

Acesta e raspunsul pentru oricine vrea sa primeasca adresa lui Dumnezeu ca sa si-o noteze in carnetel: sa Il urmeze si are sa vada cu proprii lui ochi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu.
Îți dovedesc când voi fi-n situația în care să ies dintr-un ospiciu. Sau după o comă. Stai pe fir.

| Kabuto79 a răspuns:

Fratee. dc nu intelegeti ca in religie nu exista nimic logic.
NU EXISTA STIINTA SAU LOGICA IN SPIRITUALITATEEE.

| Cyrano a răspuns:

Nu e necesara demonstratia deoarece te-ar constrange sa crezi. Nu dovada naste credinta ci credinta naste dovada!

| Cyrano a răspuns (pentru cornelmircea1980):

Te contrazici! Atunci demonstreaza ca nu exista!

| Cyrano a răspuns (pentru Mădă0611):

Daca eu zic ca tu nu existi, ma crezi? Daca eu zic ca tu esti doar un creier biologic intr-un craniu de calciu care refuza sa-si faca treaba cum trebuie, ma crezi?

| Cyrano a răspuns (pentru doctorandus):

Fals. Pantesimul nu rezolva problema si nici Spinoza.

| Cyrano a răspuns (pentru usuk):

Tare iti mai place sa faci pe desteapta...

| Cyrano a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce e lumea atat de ciudata incat refuza sa gandeasca mai mult decat un purice?

| Cyrano a răspuns (pentru Kabuto79):

Adevarat, iti spun eu tie ca nu stii ce vorbesti!

| Purec a răspuns (pentru mODIN):

Eu nu te-am facut retardat, desii avand in vedere ca ai luat raspunsul meu in felul asta, as putea sa imi dau cu parerea despre inteligenta ta, dar ma abtin

| Mădă0611 a răspuns (pentru Cyrano):

In cazul asta nu mai conteaza ce cred sau nu, oricum totul e o iluzie laughing, dar hai sa raspund: nu cred, pentru ca am observat ca viata se adapteaza si ca oamenii inventeaza povesti din plictiseala sau prea mult timp liber.

| doctorandus a răspuns (pentru Cyrano):

Cum sa spun, panteist, deist, teist, agnostic sau ateu esti deoarece crezi in una din aceste idei. Din punct de vedere obiectiv, toate credintele si necredintele religioase sunt la fel de lipsite de dovezi (in afara de argumente filosofice, care pot fi sau nu crezute, la randul lor). Spinoza si-a folosit gandirea proprie pentru a descrie ce este de fapt lumea. Sigur ca altul, avand alta gandire, va descrie lumea altfel. Din punct de vedere obiectiv nu se poate spune nici ca Spinoza a gresit si nici ca ar avea dreptate. Nici despre teism sau ateism nu se poate decide in mod obiectiv daca au dreptate sau gresesc. Aceste lucruri le crezi sau nu le crezi, dar nu poti sa le stii. D-aia se numesc credinta si nu stiinta.

Asa ca din punct de vedere obiectiv nimic nu poate rezolva problema; problema asta nu poate fi rezolvata obiectiv.

Întrebări similare