Da,e important sa ii fim recunoscători lui Dumnezeu pentru ceea ce a făcut pentru noi peste zi și sa ii mulțumim.
Da,ma rog,dar nu numai inaine sa adorm,ci si ori de cate ori plec undeva. Mai intai zic "Tatal nostru",apoi adresez un fel de rugaciune improvizata,in care ii multumesc,Il rog sa ma ierte si sa ii pazeasca pe cei dragi,dar numai cu voia sa.
"Doamne,iti multumrsc prntru tot ce ai facut,faci si vei face pentru mine pacatosul si pentru noi toti. Iti multumesc,de asemenea,ca Tu,Tatal,Mantuitorul si Fiul Isus Cristos,Fecioara Maria si Spiritul Sfant se afla pretutindeni pentru a ne ajuta si a fi cu noi pretutineni,indiferent in momente dr bucurir si fericire,sau de suparare,durere,tristete si necaz.
Doamne,daca e voita Ta,te rog sa imi ierti pacatele si sa...(dorinta).
Iti multumesc,dar voia sa nu fie decatdecat aTa, si nu a acestui pacatos"
Cam asa ma rog, in gand. mereu a functionat cand eram in situatii dificile, dar trebuie sa stim sa ne rugam si cand nu se intampla nimic, sa Ii multumim si sa trecem cu bine peste tot. Nihil sine Deo!
In fiecare sambata ma rog de mama sa imi cumpere cola, daca nu imi cumpara, ma duc singur sa imi iau
Eu nu fumez, si nu am nimic cu cei care o fac, dar te sfatuiesc sa te lasi de fumat ca altfel vei suporta consecintele mai tarziu in viata, cand o sa inceapa sa iti cedeze sanatatea. Cola nu beau in fiecare zi, doar sambata e ziua mea speciala de cola si de chipsuri si de anime. Impreuna cu sora mea ne punem sa ne uitam la anime si sa mancam si bem porcarii, dar asta doar sambata, deci nu in fiecare zi.
Da, doar sambata, aia e ziua mea speciala de cola si chipsuri si de anime toata ziua. La partea cu anime, nu ca ar fi diferita de restul zilelor, dar ma rog...
Stiu, aia e ziua mea de relaxare.
Sa iti spun programul meu :
Luni facultate de la 10 pana la 18
Marti facultate de la 8 pana la 12
Miercuri facultate de la 10 pana la 18 o data la doua saptamani, iar in cealalta saptamana de la 10 la 14
Joi facultate de la 10 la 18, apoi plec acasa si ajung seara pe la 21
Vineri acasa dar am teme, desene si proiecte de facut
Sambata acasa si stau si lenevesc toata ziua, mananc chipsuri si beau cola si ma uit la animeuri si ascult muzica si raspund si pun intrebari pe TPU (viata frumoasa)
Duminica sunt acasa pana la 18, ca plec cu trenul apoi la Brasov si ajung seara pe la 21 si luni de dimineata o iau de la capat.
Duminica nu prea e relax deoarece stau cu grija ca trebuie sa plec, si mare parte din zi e terminata.
Cam asta e viata mea.
Mi se pare foarte obositoare si destul de grea, in afara de sambata cand e cea mai lejera zi, si de asemenea ziua mea preferata din saptamana.
Programul tau cam care este?
Saptamana asta este saptamana in care am maine doar pana la 14, saptamana viitoare e saptamana in care am pana la 18.
Da, insa nu neaparat in sensul crestinesc. Inainte sa ma culc imi iau un minut doua sa trec in lista lucrurile pentru care sunt multumita: in general in viata, lucrurile realizate in ziua respectiva, persoanele la care tin si apoi incerc sa imi pun in minte planurile pe care le am si pe care imi doresc sa le ating.
Este mai mult o chestie generala care incepe cu "Sunt multumita ca..." prin care imi iau rasplata pentru efortul depus in ziua respectiva si energia pentru viitor.
Cele mai pline rugaciuni ale unui preot sau calugar sau crestin le simti cand esti singur cu Dumnezeu, la miezul noptii, cand este liniste totala si simti ca esti tu cu Dumnezeu.
„In miezul noptii m-am sculat sa ma marturisesc Ţie spre judecatile dreptatii Tale" (Ps. 118, 61).
Eu ma rog nu numai noaptea inainte sa dorm, ci de 5 ori pe zi. Dimineata inainte de rasarit 2 raka'at (unitati), inainte de amiaza 4 unitati, dupa amiaza 4 unitati, la apusul soarelui 3 unitati si noaptea 4 unitati, reprezentand un total de 17 raka'at de rugaciune zilnic. Asta in mod obligatoriu si nu pot fi omise, insa in afara de asta mai fac si rugaciuni voluntare insa nu le mai mentionez. Toate astea se completeaza cu citirea catorva pagini din Qur'an zilnic, iar in unele zile se intregeste cu citirea hadith-urilor. Si aceasta este izbanda adevarata si in aceasta sa se intreaca cei care se intrec. Toata puterea vine de la Allah si la El vom fi intorsi.
Duminica mă rog eu, in rest nu prea.Nu sunt așa de credincioasă, mai mult păcătoasă
Da, mă rog pentru mine, familia mea și pentru sufletul meu pereche, oriunde ar fi el
Da, citesc rugaciuni si carti daca nu mi-e tare somn, daca mi-e somn zic tatal nostru
Da. Este foarte important sa ne rugam. Ai sa vezi ca o sa te ajute in tot ceea ce faci. Încerca sa te rogi seara înainte sa adormi si înainte de fiecare masa. Astfel, sufleteste, o sa te simți mai bine. Seara buna!
Este foarte important sa ne rugam. Este bine sa ne rugam dimineața, înainte de fiecare masa si seara, înainte sa adormim. O sa vezi ca o sa îți fie mai bine iar sufleteste o sa simți mai linistit. Seara buna!