| albaKiara a întrebat:

Un adevarat ateu nu este oare acela care cerceteaza si cauta in loc sa spuna "nu, nu exista pentru ca asa spun eu"? Un adevarat ateu nu este acela care spune "nu stiu daca exista Dumnezeu" in loc de "nu exista"?

19 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Daca-ar face asa nu s-ar mai numi atei, ci agnostic.

| RAY a răspuns (pentru Inferno):

Si un agnostic e ori ateu agnostic ori teist agnostic
Ateii agnostici sunt atei datorită lipsei credinței în existența vreunei zeități și agnostici pentru că nu pretind cunoașterea că o zeitate nu există.
Teismul agnostic
Poziția celor ce nu susțin cunoașterea existenței vreunei zeități și totuși cred într-o astfel de existență.

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns:

Ateismul pozitiv nu exista dumnezeu

ateismul negativ lipsa unei afirmati asupra existentei lui dumnezeii, lipsa credintei in dumnezeii

deci poti alege sa fi ateu gnostic, pozitiv
sau
ateu negativ, de facto, agnostic
si un agnostic e ori ateu agnostic ori teist agnostic
Ateii agnostici sunt atei datorită lipsei credinței în existența vreunei zeități și agnostici pentru că nu pretind cunoașterea că o zeitate nu există.
Teismul agnostic
Poziția celor ce nu susțin cunoașterea existenței vreunei zeități și totuși cred într-o astfel de existență.

deci ateismul nu e afirmatia clara ca dumnezeu nu exista ma refer la forma cea slaba

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

E doar comod, e usor sa-l iei pe nu in brate

| sublime89 a răspuns:

Ateii spun ca nu exista d-zeu tocmai pentru ca au cercetat si au cautat. Crestinii sunt aia cu "Crede si nu cerceta". Iar le-ai incurcat laughing

| Liviu a răspuns:

In afara de a citi biblia,ce documentatie mai vrei? mai vorbesc si cu unii preoti, dar rar, eu spun ca nu exista, daca exista ori ne facea perfecti, ori ne omora, eu sunt ateu si ma mandresc ca numai sunt spalat pe 'creier(i)' ma simt mai liber.

| M25M a răspuns:

Nu, nu exista pentru ca asa spun eu--- Pentru prima data cand vad acest "argument" asociat si folosit de un ateu...

| dragos9234 a răspuns:

Cel care spune ca nu stie este agnostic.
Ateismul presupune doare negarea zeitatilor.
Nu esti nevoit sa cercetezi pentru a fi ateu.

| RAY a răspuns (pentru dragos9234):

Citeste asta si un agnostic e ori ateu agnostic ori teist agnostic
Teismul agnostic

| HueyFreeman a răspuns:

Dar asta nu inseamna ca exista, pentru ca asa spui tu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa fac si multi dintre crestini raman fixati pe o idee! Nu este numai cazul ateilor!

| BlackSulphur a răspuns:

Nu. Ateii sunt cei care nu cred, deci in consecinta spun ca "nu exista". Asa cum teistii cred si zic ca "exista". Simple as that.

Răspuns utilizator avertizat
| Mariani_Roberto_1993 a răspuns:

Crestini sunt aia cu crede si cerceta noi certem pe Dumnezeu il pomenim voi pe cine pomeniti? pe noi laughing)

| Mariani_Roberto_1993 a răspuns:

Liviu Dumnezeu nu-i ca tine iti spun eu de ce pentru ca e Duh si de ce sa te; ase perfect cand tu esti doar un trecator pe pamant? Ti-a dat sa alegi bine sau rau? Tu nu crezi in El de ce sa fi perfect daca ai ales raul?

| Gekkō a răspuns:

Depinde. Un ateu, de obicei nu crede într-o divinitate.
Asta e.

| NickRudolf a răspuns:

Inseamna ca am dat de o groaza de atei pe site-ul asta care spun cu inversunare ca nu exista, si gesesc tot felul de exemple cat mai irelevante ca sa arate ca nu exista nimic in spatele religiilor dar ei nu se gandesc ca big bang-ul in care cred majoritatea ateilor s-a format din absolut nimic. laughing