Poate ca pot fi in acelasi spatiu, dar sunt lucruri diferite. De aceea multi nu cred in Dumnezeu sau Satan, pentru ca nu au acces la domeniul spiritual, avand mintea si inima concentrata asupra materialului. De fapt, principiile celor doua lumi sunt total diferite.
Ce nu exista? Spatiul?
Daca ai percepe lumea spiritelor asa cum e ea, ai intelege ca ea e cea reala, ca "visul" e cel ce noi il traim in asa zisa noastra lume reala, ca spatiul de fapt e irealul care ucide frumusetea vesnicului imaterial din noi.
"Poate ca pot fi in acelasi spatiu, dar sunt lucruri diferite. De aceea multi nu cred in Dumnezeu sau Satan, pentru ca nu au acces la domeniul spiritual, avand mintea si inima concentrata asupra materialului. De fapt, principiile celor doua lumi sunt total diferite." - asa este. Principiile existentiale sunt diferite in domeniul spiritual imaterial.
Poate ca pot fi in acelasi spatiu, dar sunt lucruri diferite. De aceea multi nu cred in Dumnezeu sau Satan, pentru ca nu au acces la domeniul spiritual, avand mintea si inima concentrata asupra materialului. De fapt, principiile celor doua lumi sunt total diferite.
Haide să o luăm logic.
Prin corp spiritual ne referim la ceva imaterial, care nu este format dintr-un câmp/-o substanță, ceva care, practic, cum ar spune mulți, nu există.
Dacă analizăm puțin proprietățile materiei, vedem că una destul de importantă e cea care ne aduce la cunoștință că, citez "materia ocupă un loc în spaţiu'. Cum noi vorbim despre ceva imaterial, automat vorbim despre ceva ce nu prezintă o masă proprie și, eventual, nu poate să ocupe un loc în lumea/spațiul material sau nu are o "necesitate de spațiu".
Facerea 1:2b:"Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor."
Apocalipsa 12:8, 9:"Şi n-a izbutit el, nici nu s-a mai găsit pentru ei loc în cer.
9. Şi a fost aruncat balaurul cel mare, şarpele de demult, care se cheamă diavol şi satana, cel ce înşeală pe toată lumea, aruncat a fost pe pământ şi îngerii lui au fost aruncaţi cu el."
1 Tesaloniceni 4:17:"După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi, împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh, şi aşa pururea vom fi cu Domnul."
O intrebare, raspunde lasand toate fixurile, ideologiile si citatele la o parte.
Daca aflii ca dumnezeu nu exista, cum o sa reactionezi stiind ca tot ce ai crezut pana acum a fost de fapt o mare minciuna?
"Daca aflii ca dumnezeu nu exista, cum o sa reactionezi stiind ca tot ce ai crezut pana acum a fost de fapt o mare minciuna?" - nimeni nu va demonstra niciodata ca "nu exista Dumnezeu".
Sa zicem ca apare Buddha si spune ca el e adevaratul dumnezeu, asta inseamna ca religia ta a fost o religie falsa.
Cum ai reactiona?
Https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Budism
"Budismul nu admite astfel nimic veșnic, neschimbabil, totul fiind impermanent, schimbător, lipsit de substanță. Astfel, budiștii nu pot vorbi despre un "eu" veșnic, despre un "sine" ca o entitate continuă, permanentă, ci despre "non-eu", "non-sine".
"Al treilea Adevăr Nobil proclamă că eliberarea de suferință constă în anihilarea dorinței. Stingerea acesteia este Nirvana."
"interpretarea realității așa cum este nu așa cum pare a fi."
"Neexistând un suflet etern, conexiunea între un individ actual și unul dintr-o viață preexistentă nu este una de ordin fizic sau spiritual, ci una morală, pur karmica. Cu toate acestea, nu fapta în sine determină karma, ci mai degrabă intenția de a o săvârși și atitudinea celui care o comite. De exemplu, dacă un om are intenția să facă o anumită faptă, dar este împiedicat, această intenție va influența karma acelei persoane, cu toate că fapta în sine nu a modificat cu nimic mediul înconjurător."
"Consecința unei fapte comise în această viață nu se materializează neapărat în viața imediat următoare, ea putând să se manifeste chiar în aceeași viață sau în existențe mult mai îndepărtate."
"Pentru a obține iluminarea, un budist trebuie să se detașeze de karma și de ciclul reîncarnărilor, deci trebuie să continue să facă fapte bune, dar cu o atitudine detașată de rezultatul lor. El trebuie să renunțe la dorință (lobha), ignoranță (avijjā), poftă (tanha), iluzie (moha), egocentrism sau credința într-un sine veșnic (attā) și ură (dosa)[14], să devină impersonal."
"Gautama Buddha descrie intrarea în Nirvana prin termenii "lipsa de moarte"
"Nirvana reprezintă starea în care este nimicită suferința și în care omul se debarasează de ciclul reîncarnărilor, de orice apariție, dispariție sau transformare."
"Nirvana este un "neant", cu toate că în diferite credințe populare ea se materializează sub forma unui spațiu paradiziac."
"Așadar Nirvana este un "Nimic absolut"
"În unele sutre din budismul Mahayana Buddha, Dharma și Sangha sunt văzuți ca o singură Ființă: toate trei giuvaierurile îl constituie pe Eternul Buddha."
"Budismul desființează din start stratificarea socială, ierarhizarea și susține egalitatea oamenilor din punct de vedere moral."
"Budismul nirvanic încurajează de asemenea faptele bune, dar cere detașarea de rezultatul lor"
"momentan nu există niciun text acceptat în unanimitate ca fiind centrul tradițiilor budiste."
"Tradiția spune că la scurtă vreme de la moartea lui Buddha (aprox. 483 î.Hr.) și intrarea acestuia în parinirvāna (pali: parinibbāna, "stingerea totală") s-a convocat Primul Conciliu budist"
"La puțin timp însă după această hotărâre, Sangha a început să se dividă în grupuri separate. Nu se știe cu exactitate când a survenit schisma"
"Astfel comunitatea s-a împărțit în două fracțiuni: sthaviravadini (theravadini) sau cei care se considerau ortodocși și loiali vechilor norme riguruase legate de învățăturile lui Buddha și mahāsānghikași (partizani ai școlii Mahāsānghika), care abordau o viziune liberală și permisivă asupra dogmei și a monahismului."
"Epoca lui Asoka marchează prima emanație a învățăturilor budiste dincolo de teritoriile indiene."
"În tot acest timp, budismul a fost expus atât influențelor grecești și persane cât și celor ale religiilor indiene non-budiste."
"Un alt concept adoptat în consiliu este cel conform căruia ființele buddha și bodhisattva sunt întrupări ale unei entități transcendente Buddha-dhatu (principiul lui Buddha)."
"Cu această ocazie, budiștii ortodocși ai școlii sud-indiene Vibhajjavāda susțin că primul pas spre eliberare se realizează prin experiență proprie și raționament critic și nu prin credință oarbă."
"Metoda de controlare a conștiinței și de antrenare a minții este meditația."
"Școala Theravada își bazează doctrina exclusiv pe Canonul Pali și pe comentariile acestuia."
"înalță pe Buddha la statutul unei divinități eterne, omniprezente și omnisciente și creează un panteon de ființe cvasi-divine, bodhisattva, care se dedică autoperfecționării, înțelepciunii supreme și izbăvirii întregii lumi (oameni, animale, spirite și zei). Prin renunțarea la Nirvana imediată, bodhisattva își însușește o misiune mesianică. Mahayana face din Buddha un om-zeu idealizat și din bodhisattva o excelență universală. Ideologia acestei ramuri a budismului se opune concepției theravadine care lasă să se înțeleagă că iluminarea este un proces personal, individualizat, chiar egocentric, ci vrea să reverse asupra lumii întregi taina revelației."
"diferite pictograme circulare și diagrame (mandala) desenate pe pânză, piatră, metal sau pământ, folosite pentru sporirea concentrării."
"Instaurarea comunismului în China și Tibet a împiedicat dezvoltarea liberă a acestei religii prin închiderea mănăstirilor și abolirea oricăror forme de ceremonii religioase publice."
RAY întreabă: