| Inferno a întrebat:

Un crestin spunea: "Omul trebuie sa sufere."
Asta este deviza crestinismului? De ce trebuie sa sufere? Nu vreau comparatii sau personificari.

23 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Domnul Isus a suferit. Ucenicii au suferit si noi suferim, nu suntem scutiti. Suferinta ne transforma ne modeleaza caracterul, ne face mai buni.

| Jυsтℓσяγ a răspuns (pentru EmaS):

Cu alte cuvinte taci si sufera in continuare Pacatosule.

| EmaS a răspuns (pentru Jυsтℓσяγ):

Asta cam asa este.

| M25M a răspuns (pentru EmaS):

Cu siguranta ca suferinta ne modeleaza insa naste si monstrii ori aduce omul in pragul sinuciderii.

| Angel0 a răspuns:

Cand o sa reusesti sa-ti modelezi caracterul ai sa intelegi ce este suferinta.

| Inferno explică (pentru Angel0):

Nu am nevoie sa inteleg ce este suferinta ci cum estea ea benefica omului, conform viziunii crestine.

| Angel0 a răspuns (pentru Inferno):

Nu este dupa cum vrei tu.Suferinta nu-ti bate la usa sa te intrebe daca o lasi sa intre.

| Inferno explică (pentru Angel0):

Intrebarea este daca suferinta ajuta cu ceva? Cum si in ce fel?

| Angel0 a răspuns:

Ajuta sa-ti imbunatatesti caracterul.
Cum si in ce fel ai sa intelegi la momentul potrivit.Acum esti prea imatur.

| costis a răspuns:

Nu exista o deviza ca "omul trebuie". In schimb in multe situatii ai de aparat niste valori, pretul fiind suferinta. Ca nu toti pot trece de un anume prag e alta treaba. Ai citit ceva despre experimentul Pitesti? Pe urma mai este si un alt aspect; altfel intelegi suferinta altuia cand ai trecut si tu prin ea. Daca ai tras un frig, daca ai flamanzit altfel il intelegi pe cel infrigurat sau flamand. Voi trambitati mereu ca de ce nu se fac aziluri de batrani, dar ii batjocoriti tot timpul pe batranii din biserica, ca ling moaste, ca au IQ 100. Ca de ce nu se fac spitale sau cantine, dar rostiti cu dispret cuvantul "boschetar". Da-mi voie sa iti spun ca va doare in cur si de batrani si de bolnavi; tot ce va straluceste in fata e $, iar motorasul e orgoliul personal.

| OOOLEOOO a răspuns:

Crestinismul este o religie bazata pe suferinta, poate asta este un motiv pentru care nu`mi prea place crestinismul, nu suport nefericirea mea sau a altora.

M-am gandit putin si am ajuns la concluzia ca daca bei mult alcol intr-o seara, vei fii fericit in acel moment, vei fii ok...dar in dimineata urmatoare s-ar putea sa te simti ingrozitor (Greturi Varsaturi) poate crestinismul incearca sa inverseze acest exemplu incepand cu suferinta pentru a primii pe vitor fericirea.

| danay72 a răspuns:

Conform Bibliei, Dumnezeu nu vrea ca omul sa sufere, El nici nu vrea ca oamenii sa fie incercati. iacov1:13,Iov34:10-12

| RAY a răspuns:

Religia este inventia bogatilor de ai tine in frau pe saraci

| milan9 a răspuns:

Niciodată suferința nu a fost vreo deviză a crestinismului...

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Si Isus a suferit.

| Miauti a răspuns:

Eu zic ca tibetanii sant mult mai in fata decat crestini.
Ei cred ca lumea este guvernata de karma, legea cauzei si efectului. Omul se va reincarna pentru a-si ispasi greselile facute intr-o viata anterioara. Nu exista un Dumnezeu caruia sa-I dea socoteala...

mai ne complicam cu pacate si alte balarii...

| reihiuke a răspuns:

Http://www.beingpresent.org/newsletter/ro/events/Oct2004.html

Spre sa intelegi ceva de acolo.

Suferinta este a 3-a forta in crearea unui lucru. Ca sa creezi ceva ai nevoie de 3 forte. Ca un om sa dobandeasca ceva nou in el insusi, ceva ce nu a mai avut inainte, (sa luam vointa de exemplu) trebuie sa sufere.

Ca sa creezi vointa, trebuie sa te opui dorintelor mecanice. Spre exemplu, vrei sa mananci ciocolata. Asta e prima forta. Cand te abtii sa nu mananci ciocolata, asta e a 2-a forta contrara, negativa. A 3-a forta este suferinta care apare din cele 2. Daca este gestionata corect, te poti umple de energie.

| TrentonChase a răspuns (pentru reihiuke):

Imi plac raspunsurile tale...

| reihiuke a răspuns:

Hai sa o luam altfel. Ce inseamna ca un om trebuie sa sufere? Ce este suferinta?

| TrentonChase a răspuns:

Niciodata nu o sa accept o religie care sa promoveze autosclavia! Budismul este de 10 ori peste crestinism din orice punct de vedere...

| reihiuke a răspuns (pentru TrentonChase):

Se spune ca oamenii care se nasc, se impart in 3 categorii: oameni nr 1, 2 si 3. Oamenii nr 1 sunt oamenii instinctivi si mecanici. Ei reactioneaza mereu din instinct, asa cum le vine. In situatiile dificile fac la fel. Oamenii nr 2 sunt oameni mai mult emotionali. Actioneaza mai mult sub influenta emotiile, dupa cum simt, etc. Oamenii nr 3 sunt oameni mentali, logici, care gandesc inainte sa actioneze. Judecata lor e pana la un anumit punct buna, dar nu pe deplin dezvoltata. Eh, daca imparti oamenii in oameni instinctivi, emotionali si mentali, o sa vezi in curand o chestie foarte interesanta: religiile, stiinta, arta, se impart si ele in 1 2 si 3. Ba chiar religiile, in ele insele se impart in 1 2 si 3.

Religia budista pare sa fie pentru oamenii nr 3 pentru ca lucreaza mai mult mental, religia crestina pentru oamenii nr 2 pentru ca lucreaza mai mult emotional si religia musulmana pentru oamenii nr 1.

In religia numarul 2 credinta este foarte esentiala, fara ea nu poti evolua. Eu nu inteleg acest lucru si mie credinta mai mult ma incurca. Dar pentru altii, nu pot incepe pe un drum de dezvoltare decat prin credinta. In religia nr 1 si 2 trebuie sa faci ce ti se spune, chiar daca nu intelegi de ce. In functie de ceea ce faci, se ajunge la un rezultat. Daca luam Crestinismul, se imparte in crestinism nr 1 care va fi plin de ritualuri si ceremonii, iar oamenii le fac fara sa inteleaga de ce. Spun ca asa e traditia. Apoi mai e un crestinism emotional (cel din manastiri mai mult) si un crestinism nr 3, unde tot ceea ce e inutil (ritualuri, reguli, traditii care nu sunt intelese) sunt eliminate. Dar din cauza emotiilor noastre, care pot oscila de la pozitive la negative in orice moment, un crestinism nr 2 se poate transforma foarte repede intr-o "persecutare sangeroasa a ereticilor" sau intr-un razboi religios sau in sfanta inchizitie. Daca facem o analiza, cruciadele au fost pornite de catre crestini.

Dar mai exista o religie a oamenilor nr 3 care vor si pot sa devina oameni nr 4, sau un crestinism ezoteric, care nu va fi niciodata pentru multime, o alta religie pentru oameni nr 5 si una pentru oamenii nr 6 si 7. Despre astea nici macar nu stim ca exista. Chiar daca ar exista, nu le-am putea intelege. Spre exemplu, in religia omului nr 4, nu se face diferenta intre crestin, musulman, budist. Toti pleaca de la o religie nr 1 2 sau 3 si ajung in cele din urma in acelasi punct. La un moment dat cand esti capabil sa intelegi unele chestii in plus, diferentele de interpretare dispar si atunci ti se pare ca de fapt toate religiile vorbesc despre acelasi lucru comun si ncii daca vrei nu mai poti zice ca sunt diferite. Sunt diferite in modul de abordare, dar e ca si cum ai vedea un munte din mai multe parti.

La un anumit nivel de intelegere nici crestinismul nu promoveaza sclavia si nicio alta religie.

| YourFrinedlyNeighborhoodAtheistman a răspuns:

Adică "taci şi-nghite sclavule, munceşte-mi pământul, că-n Biblie scrie clar că n-ai voie să încerci să scapi de sub jugul stăpânilor tăi"

Aceasta-i deviza creştinismului?