Dumnezeu nu vrea asta! Noi am cerut liber-arbitru, cum s-ar spune, si am primit. Am facut ce am vrut si uite ce a iesit...Dar oricum daca nu evoluam putin nu stiu daca va fi bine...
Esti aici doar ca sa faci trolling, corect?
Am intrat la profilul tau si majoritatea întrebărilor tale au legatura cu D-zeu, iar prin aceste intrebari doar cauti cearta cu crestinii.
Ai o părere proasta despre religie si despre"sclavii" ei.
In regula, tine-o pentru tine.Crestinii nu sunt sclavi,asta se afla doar in imaginatia ta bolnavă.
Daca esti ateu,dar nu poți fi in totalitate sigur ca ceea ce spui e corect de ce te mai obosesti sa pui aceste intrebari?
Ce încerci sa demonstrezi?
In acest fel mai degrabă atragi dusmani,nu susținători.
Nu-ti va griji, datorită întrebărilor tale niciun crestin nu va înceta sa creadă.
Acum o sa zici ca nu înțelegi Biblia si ca noi suntem controlati de catre preoții care ne joacă pe degete sau o sa mă faci sclava pe motiv ca sunt crestina.
Daca nu înțelegi când ti se explica sau nu vrei s-o faci de ce mai pui astfel de intrebari?
Esti doar enervant, imi demontrezi ca gândesti intr-un mod irational si ai o obsesie când vine vorba de religie.
Daca noi nu avem treaba cu niste necredinciosi ca voi lipsiți de respect fata de "sclavi" voi de ce aveti?
Adesea vad intrebari de genu asta puse in prostie de catre indragitii nostru atei ce se dovedesc a ne fi inferiori cu aceste afirmatii (desigur, nu vorbesc la modul general).
Si nu inteleg de ce.
Sa nu fiu înțeleasă gresit, dar câteodată prostiile spuse atât de "crestini" cat si de atei ma aduc in pragul disperării.
Accepta faptul ca e acolo o mica posibilitate sa existe un D-zeu.Vei afla doar dupa moarte sau deloc.
Deci mai bine taci si nu-ti mai irosi timpul pe acest site punând intrebari inutile.
Mai bine ti-ai desființa contul, ne-ai face o mare favoare.
Nu o zic cu răutate sau pentru ca as fi crestina, nu are vreo legatura, deci nu începe sa judeci pe baza acestui amănunt.
Dar esti mult prea hotărât cand faci aceste afirmatii si increzut.
Toți avem o părere diferita si trebuie sa accepti asta.
Sunt o crestina adevarata, iti pot răspunde la toate intrebarile dar as fi in contradictoriu cu tine permanent.
Nu judec ateii si stiu ca exista o posibilitate ca D-zeul meu sa nu existe.
Accepta si alte pareri.Adevaratii crestini vor stii ca o discutie cu tine n-ar duce nicăieri.
Si nu sunt un fanatic religios.
Nu te-am jignit, sper sa imi acorzi si tu respectul cuvenit in cazul in care imi mai răspunzi, desi cred ca nu mai e nimic de spus.
Ai citit intrebarea?
Nu te-ai intrebat niciodata de ce Dumnezeu vrea prada de razboi?
Ti se pare normal?
El a creat primii oameni si a facut primele legi.
A dat legi despre cum sa fie tratati sclavii, cum sa-i cumperi, cum sa-i bati.Dar nu vrea sclavi.
Ai citit VT?
(Levitic 22:11): Dar robul cumpărat de preot cu preţ de argint va putea să mănânce, tot aşa şi cel născut în casă lui;
(Exod 21:20-21): Dacă un om va lovi cu băţul pe robul sau, fie bărbat, fie femeie, şi robul moare sub mâna lui, stăpânul să fie pedepsit. Dar dacă mai trăieşte o zi sau două, stăpânul să nu fie pedepsit; căci este argintul lui.
(Exod 20:8-10): Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti. Să lucrezi şase zile şi să-ţi faci lucrul tău. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului Dumnezeului tău: să nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roabă ta, nici vită ta, nici străinul care este în casa ta
(Ben Sirah )6Muncește-l pe slujitor și vei afla tihnă;
lasă-i mâna liberă și va căuta eliberarea! #33:26 Textul ebraic are. „dacă înalță capul, va fi perfid cu tine".
27Jugul și hamurile încovoaie grumazul#33:27 NV g adaugă v. 27b: „Și munca permanentă îl face pe sclav să se încovoaie".,
iar pentru sluga răufăcătoare, torturile și pedepsele.
28Pune-o#33:28 Lit.: „arunc-o!". la muncă pentru ca să nu lenevească#33:28 Varianta ebraică are: „ca să nu se revolte".,
căci lenea învață multe rele!
29Pune-o la munci așa cum i se cuvine
și, dacă nu va asculta, îngreunează-i obezile!
Ffs, esti in 2017 si inca nu intelegi baza crestinismului: liber arbitru. Ai puterea sa decizi ce e bine si ce e rau, sa faci ce doresti tu. Ca e bun, ca e rau, asta o sa vezi dupa ce vei muri.
Raspunde la intrebarea e ce Dumnezeu vrea partea lui din prada de razboi.
Ala cred ca e Vechiul Testament, care la fel de bine zicea si "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte". Noul Testament e baza crestinismului in ziua de azi.
Dumnezeu este acelasi.
Etern, neschimbator, bun si iubitor.
De ce ar fi avut nevoie de prada de razboi creatorul universului?
Nu e acelasi in cele doua testamente, te-ai pus sa citesti Biblia? In Vechiul Testament e Dumnezeul razbunarii, al fricii, in cel Nou e al iubirii, al iertarii. Dar nu ca-s eu vreun mare crestin, dar de ce nu mergi sa intrebi toate astea pe vreun student la teologie sau vreun preot mai scolit?
``Dumnezeu este acelasi.
Etern, neschimbator, bun si iubitor.
De ce ar fi avut nevoie de prada de razboi creatorul universului?``
Nu are nevoie de prada de razboi din moment ce toate lucrurile sunt ale Lui, oamenii sunt cei care au nevoie sa inteleaga ca tot ce au primit sunt de la El.
Dumnezeu a cerut evreilor sa ii jertfeasca o parte din animale pentru a nu isi asuma ei meritele victoriei.
Am si eu doua intrebari:
Dumnezeu de ce i-a cerut lui Saul sa nimiceasca in totalitate pe amaleciti si sa nu ia nicio prada de razboi?
De ce a instituit Dumnezeu anul jubiliar in care robii erau eliberati iar datoriile sterse?
"Nu are nevoie de prada de razboi din moment ce toate lucrurile sunt ale Lui"
Fals.
Daca toate erau ale lui de ce ii punea pe ai lui sa jefuiasca tinuturile vecine?
"Dumnezeu a cerut evreilor sa ii jertfeasca o parte din animale pentru a nu isi asuma ei meritele victoriei."
Fals
Partea lui Dumnezeu a fost:
37. sase sute saptezeci si cinci de oi au fost luate ca dare Domnului;
38. saptezeci si doi de boi luati ca dare Domnului;
39. saizeci si unu de magari luati ca dare Domnului;
40. treizeci si doua de virgine luate ca dare Domnului.
52. Tot aurul, pe care l-au adus Domnului capeteniile peste o mie si capeteniile peste o suta, ca dar ridicat, cantarea saisprezece mii sapte sute cincizeci de sicli.
54. Moise si preotul Eleazar au luat aurul de la capeteniile peste o mie si de la capeteniile peste o suta si l-au adus in Cortul intalnirii,
14. Si Moise s-a maniat pe capeteniile ostirii, pe capeteniile peste o mie si pe capeteniile peste o suta, care se intorceau de la razboi.
15. El le-a zis: "Cum? Ati lasat cu viata pe toate femeile?
17. Acum, dar, omorati pe orice prunc de parte barbateasca si omorati pe orice femeie care a cunoscut pe un barbat culcandu-se cu el;
18. dar lasati cu viata pentru voi pe toti pruncii de parte femeiasca si pe toate fetele care n-au cunoscut impreunarea cu un barbat.
"prunci de parte femeiasca"
Ai auzit de aziluri pentru copii orfani in VT?
Ce facea Domnul cu 32 de virgine?
Cat despre amaleciti nu au nimicit chiar totul.
"Le-au adus de la amaleciti, pentru ca poporul a crutat oile cele mai bune si boii cei mai buni, ca sa-i jertfeasca Domnului Dumnezeului tau; iar pe celelalte le-am nimicit cu desavarsire." (1Sam.15:15)
Jubileul era o data la 50 de ani.
Scalvii trebuiau inlocuiti, ai fi vrut sa le dea si pensie?
Eu te-am intrebat de ce a cerut Dumnezeu sa ii nimiceasca pe amaleciti in totalitate si sa nu ia nicio prada de razboi, nu daca poporul l-a ascultat.
``18. Domnul te trimisese, zicand: "Du-te si nimiceste cu desavarsire pe pacatosii aceia, pe amaleciti; razboieste-te cu ei pana ii vei nimici."
19. Pentru ce n-ai ascultat glasul Domnului? Pentru ce te-ai aruncat asupra prazii si ai facut ce este rau inaintea Domnului?"
22. Samuel a zis: "Ii plac Domnului mai mult arderile de tot si jertfele decat ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decat jertfele, si pazirea cuvantului Sau face mai mult decat grasimea berbecilor. ``
Poate ai un raspuns, nu evita intrebarea.
``Scalvii trebuiau inlocuiti, ai fi vrut sa le dea si pensie?``
In privinta robilor, pe unii putea sa prinda anul jubiliar la o varsta tanara. Plus ca mai erau eliberati si in anul sabatic:
``12. Daca unul din fratii tai evrei, barbat sau femeie, se vinde tie, sa-ti slujeasca sase ani; dar in anul al saptelea, sa-i dai drumul de la tine si sa fie slobod.
13. Si cand ii vei da drumul ca sa se duca de la tine, sa nu-i dai drumul cu mana goala;
14. sa-i dai daruri din cireada ta, din aria ta, din teascul tau, din ce vei avea prin binecuvantarea Domnului Dumnezeului tau.
15. Sa-ti aduci aminte ca si tu ai fost rob in tara Egiptului si ca Domnul Dumnezeul tau te-a rascumparat: de aceea iti dau astazi porunca aceasta. `` Deut. 15:12-15
``Ce facea Domnul cu 32 de virgine?``
Nu stiu sigur, poate au fost randuite sa fie sotii pentru unii preoti leviti, si cum levitii slujeau Domnului, a ramas expresia ca si femeile erau pentru Domnul.
M-as bucura tare mult daca ai veni tu cu o explicatie sa stiu ce insinuezi.
Spune-mi in ce crezi, te multumesti doar sa ataci Biblia, mai mult Vechiul Testament, dar nu pui nimic in loc.
Dumnezeul biblic a fost un impostor.
Alte informatii le am din Talmudul evreiesc.
Credinţa e bună, dar numai dacă o faci cu cap! S-a descoperit că cei
care citesc 10 minute pe zi din Talmud câştigă în medie de 3000 de ori
mai mult decât cei care citesc Biblia. Studiul arată şi o discrepanţă
calitativă serioasă între cititorii de Talmud şi cei de Biblie:
Cititorii de Biblie pot să citească din Biblie chiar şi 8 ore pe zi, că
tot săraci rămân.E incredibil. A reieşit că citirea Talmudului e mai eficientă decât
absolvirea unei universităţi, iar citirea Bibliei pare să producă efecte
mai grave decât dacă te-ai fi născut cu jumătate de creier.
Subiectul discutiei era altul. Poti fi curios in continuare.
Scuza-ma, dar eu nu cred in Talmud asa ca nu am de ce sa apar aberatiile scrise acolo. Daca tot in Talmud scrie ca cei care nu sunt evrei sunt animale si ca pot fi omorati, e clar.
Probabil tu esti un milionar care sta toata ziua pe o plaja exotica sub o umbrela si cu un smarphone conectat la net urmarind toate intrebarile pe tema religiei, de asta ai timp sa raspunzi la toate.
``citirea Bibliei pare să producă efecte mai grave decât dacă te-ai fi născut cu jumătate de creier``
Sper ca nu vorbesti din proprie experienta, ca tu dai cele mai multe citate din Biblie.
Daca insinuezi ca Dumnezeul biblic a fost o persoana umana care intretinea relatii sexuale cu femeile, atunci m-am lamurit cu tine, poti sa imi dai block acum, nu mai am nicio intrebare.
Zeul biblic nu era tocmai uman dar avea ce-i trebuie ca sa-si faca treaba cu pamantencele si sa prosteasca pamantenii.Prima parte o are si un caine.
Daca mai avea in dotare si un pistol, oamenii ramaneau uimiti cum mania zeului se abatea asupra lor.
Pe cei doi fii ai lui Aaaron i-a impuscat ca au intrat beti in cortul intalnirii.
Nu citesc doar Biblia.
Am citit si cartile considerate eretice de popii vostri.
Am mai compensat.
Cuvantul este originar din cuvantul grecesc genos (neam) si cel latin cido (a ucide).
Trebuie sa tii cont de faptul ca popoarele pe care Dumnezeu le-a condamnat la nimicire jertfeau copii pe altarele zeitatilor pagane, preotii lor practicau adulter ritualic cu fecioare din randul poporului in templele lor, plus nenumarate crime, jafuri comise de cei puternici si alte atrocitati.
Deci Dumnezeu nu poate fi acuzat pentru ca le-a nimicit, El da viata, El o ia, dar pentru oameni niciodata nu e bine.
Daca Dumnezeu nu intervine, oamenii se intreaba de ce tolereaza raul pe pamant, daca ii distruge pe pacatosi, ei zic ``iata ce crud si nemilos e Dumnezeu in Biblie``.
Noi nu putem sa ii intelegem planurile, dar putem vedea ca pana la urma infaptuieste dreptate intr-un mod sau altul, uneori lasa raul sa ajunga la apogeu pentru a vedea ce insemna pacatul si de a nu-l mai repeta in veci.
DeProfundis99 întreabă: