Lunatici mai sunteti voi ateii! Intai spuneti ca biserica nu ar trebui sa ia bani si cand un preot nu ia bani va plangeti si il criticati? Impusca-te.
Deci Biserica are dreptul sa ia bani doar de la persoanele care se chinuie pentru banii respectivi, si primeste si ultimii lor banuti, dar nu primeste banii de la persoanele care nu au ce face cu banii.
Kalla, uite cum sta treaba:
Numeni nu se supara daca biserica primeste donatii. Sa-si dea Nelu' si Gelu' toata averea la biserica, nimanui nu-i pasa. Asta este una. Alta este ca, in acest caz, biserica nu accepta un "dar", o "donatie" doar din cauze nejustificate... Nu este deloc frumos. Mai ales, cand te gandesti ca biserica este doar o institutie de pripas, tot ce face este sa CERSEASCA. De la cine cerseste? De la bugetari, problema este ca nu de la ei direct, ci de la conducere, intrucat o parte considerabila din BANII STATULUI intra in conturile bisericii, si crede-ma, asta este o foarte mare risipa.
"Nu le-ar fi rusine..."
Stai liniștit(ă), e doar o excepție (simpatică pe undeva, dar ipocrită și ea).
De regulă, popa îți ia și ultima haină de pe tine, dacă îi permiți.
Pe Becali (și cei asemenea lui) nu cred că l-a întrebat vreun preafericit de unde a luat milioanele donate BOR-ului.
Însăși definiția bisericii o face să fie clădită pe bani murdari - nemunciți, făcuți din escrocherii și nefericirea altora...
"Oamenii de afaceri, medicii, profesorii, directorii, toti la sapa". Doua cuvinte mi-au trecut prin minte cand am citit asta: "Pol Pot"
Taci,draga ca faci nu mai pacate.Munca cinstita e sa fii popa, off nu stii nimic...
Un user de pe TPU spunea ca popa e mai importanta decat medicul deci hai sa nu ne mai contrazicem ca oricum popa are dreptate in orice context.
Sa mor eu, esti mai prost ca preotul. Sau incult, ca nu pot masura inteligenta unei persoane.
Deci esti doar incult.
Cand a spus afaceri necurate, dragul acesta de om(de care imi e mila-preotul) se referea la afaceri la negru, nu la afacerile legale. Poate erau bani furati, poate era mita, poate poate! Poate a facut camatarie, poate trafic de arme, droguri, trafic de persoane, etc, etc.
Acum revizuieste-ti atitudinea fata de toti medicii, dascalii, afaceristii, directorii, inginerii si profesorii integrii.
Da.
Adica vrei sa spui ca toti mafiotii aia din Mexic nu sunt credinciosi?
Care-si fac biserica privata in curte si se roaga lui dmnizo' sa le iasa smecheriile?
recedaniel3 întreabă: