| RAY a întrebat:

Un mic băiat îl întreabă pe papa dacă tatăl său ateu este în ceruri. Spune că tatăl său era o persoană bună. Papa răspunde că Dumnezeu nu ține oameni buni departe de el însuși. Cum ar răspunde creștinii dintre noi la întrebarea băiatului?

https://www.youtube.com/watch?v=bRbUTfSds0U

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti dai seama Ray ca nu putea spune " hahalerul arde in iad pe vecie pentru ca nu l-a pupat in dos pe Dumnezeu", nu? E totusi un copil.

| GoldenZenith a răspuns (pentru anonim_4396):

Papa nu minte niciodată! laughing) Și sigur nu ar spune "hahalerul" rolling eyes

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Ai dreptate, dar trebuie apreciat faptul ca au acceptat evolutia, big bang, se indeapta spre deism

| RAY explică (pentru GoldenZenith):

El poate minti ca minte intr o limba moarta =latina

| anonim_4396 a răspuns (pentru GoldenZenith):

Everybody lies.

31 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Dumnezeu nu mantuieste omul in baza faptelor bune, ci doar prin credinta in jertfa de la Golgota. Unii vor sa fie mantuiti, dar vor sa ocoleasca crucea.
"In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." (Fapte.4:12) Deci nici in in "numele" faptelor bune.

Pe de alta parte, vor ajunge in cer si oameni care nu au cunocut pe Dumnezeu pentru ca nu a ajuns la ei cunostinta de Dumnezeu, dar care totusi au trait frumos.
Dar atata timp cat ajunge la om cunostinta de Dumnezeu iar omul refuza aceasta, atunci este si normal ca acest om nu va ajunge in cer tocmai din pricina ca nu doreste el sa fie acolo -nu ca nu ar dori Dumnezeu.

Exista posibilitatea ca pe patul de suferinta oamenii sa se decida sa Il primeasca pe Dumnezeu in viata lor. Poate ca asa o fi procedat si tatal acestui baiat. Sau poate ca nu.
De aceea, pentru ca nu stim acum -dar vom afla atunci-, raspunsul concret este: nu stim.

Sunt de acord cu Endoryus cand spune: "E totusi un copil."
Daca acelui copil i s-ar fi spus adevarul, ar fi existat toate sansele ca el sa se arunce in fata primei masini.

| RAY explică (pentru anonimg):

Dar scrie in biblia credinta fara fapte egal moarte

| anonimg a răspuns (pentru RAY):

Da, asa este scris; si se refera la faptele facute in credinta: "Credinta fara fapte este zadarnica". (Iacov.2:20)
Se inteleg ca faptele facute fara credinta nu-l vor mantui pe om.

| minrest a răspuns:

Man, a spus ca Dumnezeu nu tine oamenii buni departe de El, DAR nu a comfirmat ca era bun; dupa standardele papei nu era. Practic ii spune: ''DACA era bun, e cu Dumnezeu''.

| AC4S4 a răspuns:

Romanii ar spune probabil ca numai Dumnezeu stie, si este adevarat. Nu putem sti ce a fost in inima acelui tata in ultimele momente de viata.
Dar sa nu ne indepartam de adevar, pentru ca Isus este singura Cale. "Plangeti cu cei ce plang" spune Biblia.

| RAY explică (pentru AC4S4):

In concluzie conform nt e in iad?

| AC4S4 a răspuns (pentru RAY):

In concluzie, exista daca:
- Daca s-a pocait cu o inima sincera de pacatele sale, este iertat de Dumnezeu, prin jertfa lui Isus, atunci va ajunge in Rai. Altfel, va ajunge in Iad.

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Mda,e prima dată când aud asta.
Nu ar muri. Dacă ar muri, ar însemna că eu nu am fost în stare să-i tratez, că nu am fost suficient de bună.Și mândria mea ar avea de suferit sad
N-ar înnebuni.Nu din prima.
Referitor la copilul ăla, nu cred nimic legat de unde va ajunge tatăl lui.Copiii au în general tendința să creadă că părinții lor sunt perfecți, niște modele de urmat.Și chiar dacă aș crede că ar ajunge în iad, nu i-aș spune.Nu din cauză că mi-ar păsa de el, evident.

Te am suparat? nu am avut intentia, am vrut sa spun ca esti prea sincera cu oameni, oameni uraste adevarul

Nu a devenit sectanct, desi e in iadul sectanct ok

Nu ești atât de important cât să mă superi.
Oamenii slabi urăsc adevărul.
Nu există "prea sincer"

Credeam ca sunt lanterna noptilor tale

Răspuns utilizator avertizat

Lanterna? Fii și tu mai romantic,"lumina"/"farul" etc.
Îmi place întunericul.

Ok sunt soarele din universul tau intunecat si asa un user ma numit lucifer

Unde am scris de secta?
A te pocai nu inseamna a deveni sectant. Si ortodocsii au taina pocaintei (spovedania - doar ca multi o inteleg gresit).

Nu exista asa ceva in religia ortodoxa, catolica, spovedania este recunosterea pacatelor si intreptarea lor atat

Sunt atatia ortodocsi pe site, intreaba-l pe Bogdan, milan, toti ti-ar spune ca exista pocainta in Biserica Ortodoxa.
Spovedania = recunoasterea pacatelor si indreptarea lor - adevarat. Acelasi lucru inseamna si pocainta. Doar ca multi romani inteleg gresit aceasta taina (pentru ei spovedanie = resetarea pacatelor, total gresit)
https://www.crestinortodox.ro/......69802.html - cauta Taina Pocaintei.
Sunt mai multi termeni folositi de neoprotestanti care exista si la ortodocsi, dar numai putini ii folosesc (de exemplu Nasterea din nou).

In fine eu nu sunt pro nici o religie, secta, dar trebuie reamintit faprul ca catolici isi dateau averea sa le fie iertate pacatele

Cum adica isi dau averea? Au si ei pomeni si lucruri de genul?

Isi dateau averea in evul mediu

| SG1995 a răspuns (pentru RAY):

Conform NT e mort, iadul nu exista la evrei rolling on the floor

| RAY explică (pentru SG1995):

De ce nu isi faci un blog unde sa isi expui cunostintele?

| SG1995 a răspuns (pentru RAY):

Ma gandesc la o carte, desi chestiile astea sunt stiute, de cei care nu au o minte indoctrinata ideologic.

| RAY explică (pentru SG1995):

Cunosc un baiat care a scris o carte tot asa ca tine doar in domeniul arta seductiei, astept sa te citesc
https://www.scribd.com/document/369296267/Atractia-fizica

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Da"
Doar n-am să-i distrug speranțele. Oricum îi vor fi distruse, mai repede sau mai târziu.

Cred ca tu ai spune ceea ce crezi, am eu senzatia asta, tu daca ai fi doctorita ti ar muri toti pacienti sau ar inebuni