| AdioTPU a întrebat:

Un om are doua motto-uri. Unul "Nimic fara Dumnezeu" iar celălalt "De ce sa mă mulțumesc cu puțin când pot avea totul?" Din primul motto denotă că omul are credinta in Dumnezeu și eventual cunoaște Biblia. Din al doilea denotă însă dorința sa de a deține supremația, de a fi cel mai cel, de a lua tot întregul. Nu exista o contradicție între aceste două motto-uri? Denotă că în inima acelui om există credința dar și vanitate și lăcomie?

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Nu. Daca poate avea totul cu Dumnezeu? Adică: tot ce face, sa facă cu Dumnezeu. Nimic fara El, dar și totul cu El. Biblia spune pe undeva : "El, care n-a crutat nici chiar pe Fiul Sau, ci L-a dat pentru noi toti, cum nu ne va da fara plata, impreuna cu El, toate lucrurile?" Nu e o problema sa ai, chiar totul, daca ai cu Dumnezeu. Dar cel de-al doilea motto cred că spune mai mult: că nu te mulțumești cu jumătăți de măsură. Adică, totul sau nimic, daca e cazul.

8 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Sa stii ca pot exista oameni extrem de religiosi care sunt incredibil de lacomi de bani. Virgiliu George Vlaescu (Virgiliu Gheorghe) e un astfel de exemplu.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Nu. 2. Nu. Doar o doză de prostie.

| Mosotti a răspuns:

Pai motto 2 e ala corect conform naturii umane, primul e vrajeala religiei, indoctrinarea, ca Dzeu ce inseamna? Inseamna aia care au inventat religia in interesul lor, asa ca motto 1 cu alte cuvinte zice "nu fac nimic in afara de ce mi se zice sa fac".

Lacomia e trasatura evolutionista a noastra, fara ea n-am fi supravietuit ca dadeai la altul resursele si tu ce faceai?
Deci se verifica.

Prima nu se verifica, e ceva artificial, credinta aia e aiurea nebazata pe nimic, acea "bunatate" e cam fortata de frica iadului.
Sunt si oameni buni fara leg cu dzeu, dar mai rar.

Pai uite la pocaiti! Inainte erau mai rebeli, dupa ce au acea halucinatie care ii pune pe calea pocaintei devin "buni" de frica.

| Hammurabi a răspuns:

Depinde ce înseamnă acel "pot avea totul".
Poate însemna - dacă am la dispoziție totul, de ce să nu beneficiez de el.
Sau poate însemna - de ce să mă mulțumesc cu ce am și să nu vreau totul.
E o chestie de nuanță.
Prima variantă beneficiază de ce i se oferă, nu cred că intră în contradicție cu credința.
A doua variantă, clar e vanitate și lăcomie.
Mie, așa mi se pare.

| CostinAlamariu a răspuns:

Normal ca e o contradictie

Răspuns utilizator avertizat
| oykoj98 a răspuns:

Primul nu denota neaparat credinta. El este motto-ul Regatului Romaniei de dinainte de communism (Nihil sine Deo) si ar putea avea legatura cu patriotismul persoanei respective.

Nici al doilea nu denota neaparat dorinta de a detine suprematia, ci mai degraba ambitie.

Răspuns utilizator avertizat