Sa nu uitam ca singurul care a trait pe acest pamant insa fara de pacat a fost Isus Hristos. Suntem ispititi in toate felurile si trebuie sa recunoastem ca nu intotdeauna am biruit ispita. Am gresit poate prin gandirea, cuvintele sau atitudinea noastra. Daca stim sa facem un bine si nu l-am facut am savarsit un pacat. Vom fi desavarsiti atunci cand va veni El, vom fi ca El.
Nu toti oamenii au vointa si puterea sa se rupa de pacate. In ortodoxism sunt cunoscuti multi sfinti care au reusit sa nu mai pacatuiasca: Sf Fanurie, Sf Parascheva, Sf Nectarie. Se spune despre Sf Nectarie ca i-a dat in tinerete o palma celui care a ars mancarea, iar apoi s-a rugat sa nu mai simta gustul mancarii; si se mai spune ca s-a intamplat asa.
Da. Pentru ca ne sta in natura, avem si ceva imperfect in noi ...si prin acel imperfect ne cunoastem mai bine, prin pacate si greseli ne definim si ne conturam personalitatea.
Da, pentru ca existenta zeului crestin se bazeaza in totalitate pe conceptul de pacat.
Deocamdata,nu este om care vrand sa faca binele, sa nu gresasca, numai Isus nu a facut pacat, noi ne-am nascut in pacat si-n vremea cand cel rau stapaneste, dar avem promisiunea din partea lui Dumnezeu ca v-a eradica pacatul si moartea si omul ascultator va fi dus la perfectiune, dupa Armaghedon.; fa un studiu biblic gratuit la domiciliu cu Martori lui Iehova si ve-i gasi adevarul.
˝Pacatul˝ e o chestiune obligatorie la creştini, asta, bineînţeles, pentru a avea ˝leacuri˝ cu scopul de a ˝curăţa˝ acea chestiune.
Buna intrebare.
DAR,(exista un mare DAR ) totul depinde de cum intelegem noi ce este Dumnezeu! cum percepem Divinul?
Apoi putem sa ne intrebam anumite lucruri, restul sunt teorii, bazaconii si dogme invechite, care nu fac altceva decat sa manipuleze si sa indoctrineze omenirea! Chiar si Iisus a fost ucis deoarece a indicat alt mod de a percepe Divinul, față de dogmele evreiesti! http://www.youtube.com/watch?v=EZNw6M27DRU
DA. Nimeni nu e perfect. Eu, necrezand in dumnezeu, nu cred nici in pacate => nu pacatuiesc
Desigur. Orice om care crede in Dumnezeu sau nu face greseli si pacate. Nimeni nu e perfect. Dar daca face pacate nu inseamna neaparat ca nu este credincios! Sper ca te-a ajutat raspunsul meu. Funda?
RAY întreabă:
LoveToHate întreabă:
eueu21 întreabă: