| axll a întrebat:

Un pasaj in biblie spune: "daca ai preacurvit cu ochiul tau, scoate-ti madularul ca sa mergi curat in rai si sa nu arzi in focurile ghenei". va las pe voi, dragi crestini, sa imi spuneti cat ati respectat asta?

32 răspunsuri:
| 220V a răspuns:

Biblia si religia sunt de ****

| Esperança a răspuns:

" Acum, dacă mâna ta sau piciorul tău te face să cazi în păcat, taie-le şi leapădă-le de la tine. Este mai bine pentru tine să intri în viaţă şchiop sau ciung, decât să ai două mâini sau două picioare şi să fii aruncat în focul veşnic. Şi dacă ochiul tău te face să cazi în păcat, scoate-l şi leapădă-l de la tine. Este mai bine pentru tine să intri în viaţă numai cu un ochi, decât să ai amândoi ochii şi să fii aruncat în focul gheenei. Feriţi-vă să nu defăimaţi nici măcar pe unul din aceşti micuţi; căci vă spun că îngerii lor în ceruri văd pururi faţa Tatălui Meu care este în ceruri. Fiindcă Fiul omului a venit să mântuiască ce era pierdut." Matei 18:8-11.

Este o metaforă. Isus ne vorbește astfel pentru a înțelege mai bine ce înseamnă să-ți pierzi mântuirea. Nimic în viață nu are preț dacă îți pierzi mântuirea. Dacă îți pierzi mântuirea, practic nu te alegi cu nimic, degeaba mergi întreg în iad, degeaba! Comparațiile făcute de Isus sunt foarte dure, dar el vrea să ne trezească conștiința pentru a înțelege cât de grav este să mori nemântuit, mai exact; dacă mori nemântuit toată truda ta tot ce ai realizat a fost în zadar. Dacă ești întreg și tot trupul tău ajunge în iad, crezi că ai realizat ceva? Eu cred că e cea mai mare pierdere. Dar fiecare poate să profite de " Matei 18:11- Isus a venit să mântuiască ce era pierdut.

| ochiverzi91 a răspuns:

Dar tu?! Cat ai respectat asta? Iti sugerez sa iti scoti madularul.

| Andrei7520152 a răspuns:

Ahhh pai asta are valoare simbolica mah neavizatule laughing si nu trebuie interpretat la propriu. orice verset biblic din asta mai bizar sau crud cu care niciun crestin intreg la cap nu ar fi de acord are de fapt o semnificate simbolica. adica dzeu a vrut sa zica altceva, dar noi suntem prea tampiti sa ne dam seama, etc. si s-a facut un cerc foarte fain ca dara biblia este infailibila, nu? happy

| ghiolbitza a răspuns:

Hai mai, fi serios! Hristos nu vrea o adunatura de crestini ciungi, ologi, fara ochi, urechi, etc. Metafora se refera la obiceiul de a cadea in ispita, care incepe cu simturile noastre. Face referire la obisnuinta noastra de a accepta ceva exterior prea usor. Ideea textului biblic nu e sa te ciopartesti singur, nu indeamna la automutilare, ci la autocontrol.

Răspuns utilizator avertizat
| Esperança a răspuns (pentru lolosaurus):

Isus cat a fost pe pamant a vorbit doar in pilde!
Tocmai de aceea un om fara intelepciune de la Dumnezeu nu are cum sa inteleaga Biblia!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da.ai cetit foarte mult. aproape un verset si nici pe acela cum trebuie.nu te doare capul de atata studiu? mi-e mila de tine.

| aliceinchains a răspuns:

Hahalaughing.
Seriously, unii creștini îs mai rău decât dracu, dar n-o să vezi pe niciunul că recunoaște ceva. Mai ales ăștia de pe TPU...majoritatea habotnici.

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Câţi oameni ar trebui să-şi taie mâinile...

| nikimportant a răspuns:

Dar aia care joaca pana si in filme prono ce ar trebui sa mai faca? rolling on the floor)
lol Eu cred in Dumnezeu dar nu in ce zice biserica! Biserica e o minciuna! ana nici macar preoti nu mai cred in ea... ii vezi fumand, injurand, cconducand masini scumpe, jucand barbut etc. acu fiecare cu greaseala si pacatele lui! Si daca cititi biblia nu toti ajungem in rai sau iad!

| Annie2498 a răspuns (pentru ghiolbitza):

Ii o metafora mai. Nu normal ca Iisus nu vrea o adunatura de ciungi, el ii vrea sanatosi si frumosti asa cum i-a lasat Dumnezeu.

| ghiolbitza a răspuns (pentru Annie2498):

Eu ce am zis? Nu inteleg interventia ta...

| Esperança a răspuns (pentru lolosaurus):

Ce zic eu, ce intelegi tu!

| Woodenpints91 a răspuns:

Deci ar trebui să-mi tai pla.

| Raizen1996 a răspuns:

Foarte dragut nu... cam asta ar fi D-zeu si in asta credem noi ...sunt prostii, sincer eu nu cred in nimic sunt ateu

| axll explică (pentru ochiverzi91):

Eu sunt ateu...deci niciun motiv sa o fac.

| axll explică (pentru Andrei7520152):

Nu ai niciun sens straight face tot ce e crud e simbolic, restul este adliteram? ciudat!

| axll explică (pentru ghiolbitza):

Pai si cati crestini cunosti tu, care se autocontroleaza? nu-i vezi cum blesteama, blameaza etc pe TPU?

| axll explică (pentru Esperança):

Pfoaaa laughing un om fara intelepciune nu intelege biblia? te trimit in vechiul testament, unde scrie ca daca ai facut adulter sa fii omorat cu pietre. aia tot metafora era?

| axll explică (pentru anonim_4396):

Am citit biblia toata. si cand l-am scris nu l-am citat. nu avea rost. poate reusesti si tu sa "cetesti" un manual de gramatica, sa pui spatiu dupa simbol (punct, semnul intrebarii etc), cratima (mi-e) si dupa vii si vorbim, ok?

| axll explică:

Prefer sa imi folosesc memoria, nu sa mi se atrofieze creierul si sa ajung ca tine cu copy/paste). ok, este la figurat. atunci de ce sunt indemnat sa fac cum scrie in biblie? lucrurile bune de acolo se intampla aievea, nu mai sunt pilde. dar cand vine vorba de chestii crude...sunt figurate. straight face

| Esperança a răspuns (pentru axll):

Vechiul e vechiul,Noul e noul. In vechiul testament erau alte legi, alte reguri tocmai de aceea a venit Isus Hristos pentru a implini acele legi si pentru a nu mai fi nevoie de a face aceste lucruri.

La ce intrebari pui si eu m-as prapadi de ras, dar tu ai grija sa nu te ineci.

| axll explică (pentru Esperança):

Vechiul e vechiul noul e noul? asta e argumentul tau? impreuna formeaza biblia! (sa nu te ineci. verbul e a ineca.) mda. ciudat. spuneti ca adam si eva au avut voie sa faca incest. si copiii lor la fel. si de unde li s-a taiat macaroana? pana in moise o sa zici, nu?

| Esperança a răspuns (pentru navarre):

In VT Dumnezeu este prezentat inainte de jertfa,iar in Noul dupa jertfa.
Dumnezeul din VT este acelasi cu cel din NT.
De altfel Dumnezeu si-a mentinut pedepsele pentru oameni in NT la fel cum si le-a mentinut sin in VT,diferenta fiind ca in VT este prezentat Dumnezeul acela care pedepseste pe omul care nu se pocaieste si in NT este prezentat ca Dumnezeul acela care poate sa si vindece si alte lucruri bune,pentru ca omul sa se pocaiasca.
Deci cu alte cuvinte, sta scris ca Dumnezeu lasa o perioada omului pentru a se pocai, dar omul daca nu se va pocai va fi pedepsit de multe ori pe pamant pentru ca sa nu ajunga in iad, care este cea mai aspra pedeapsa.