Daca e sa fie "fun", atunci si raspunsul hai sa fie pe masura (desi eu cred ca "fun-ul" nu merge bine impreuna cu religia).
Pune intrebarea asta unei persoane din vreun trib din Africa, dintre aceia care umbla mai mult dezbracati. Oare lor li se va parea indecenta aceasta tinara, fiind imbracata aproape ca ei in lenjeria intima? Mai mult, mergi la strand, si vei vedea acolo mai mult decit arata aceasta tinara prin lenjeria ce o poarta. Si te asigur ca multi dintre cei ce merg la strand sunt persoane credincioase. Si nu se leaga nimeni de ele ca umbla, vorba vine, aproape despuiate.
Stii ca exista pe internetul asta mare, o gramada de poze cu maicute dezbracate. Daca m-as apuca acum, sa fac un post si sa atasez cateva fotografii ale acestor maici (de religie ortodoxa, bineinteles), cum te-ai simti?
Ce zici, ar fi "fun"?
Cat ar rezista intrebarea pe site?
Pana nu se face diferenta intre umorul de calitate si ironia de 2 bani, pe acest site si la aceasta categorie...nu ne putem intelege. Nu cadem de acord!
Macar asa, de ochii lumii...sa aratam ca suntem oameni maturi!
"Un pic de fun se admite la Religie?"
Spune-ne tu, Jardelin! Nu tu făceai spume la gură când noi jucam un nevinovat Fazan?
Trecând peste, nu văd nimic de râs.
Văd o femeie frumoasă şi o strategie de marketing (pentru atragerea atenţiei) sau o reală ieşire - parţială sau totală - de sub jugul religios. Oricare dintre cele două variante doar îi face cinste. Iar pozele sunt destul de reuşite, apropo, în special prima.
Fugi la popă, să te consoleze.
Să jigneşti inteligenţa celorlalţi (în primul rând îi datorezi nişte scuze Mihaelei) şi să le strici distracţia, să înţeleg, este ok, iar să recunoşti că percepţia ta este deplasată, din moment ce ai fost singurul deranjat de acolo, iar întrebări ca aceasta ţi se par amuzante, brusc este o problemă şi motiv de victimazare?
Să-ţi dea Dumnezeu minte! (de Sfântul Aşteaptă)
Parca a mai fost cineva deranjat de acel joc deplasat, dar nu asta e important, chiar de as fi fost singurul nu inseamna ca am avut o reactie anormala. Poate ar mai fi intervenit si altii dar din diferite motive nu au vrut sau nu erau on line in acea perioada.
Mie nu mi-e greu sa prezint cuiva scuze si ca sa-ti fac pe plac uite: "Ok Mihaela, scuza-ma!" Dar pentru ce, intreb? Pentru ca am intervenit cu o opinie? Mihaela spunea ieri ca eu i-as fi raportat intrebarea. I-am spus ca sincer nu-mi aduc aminte sa fi facut acest lucru. Daca as sti sigur ca eu am raportat-o nu as avea nici o problema sa recunosc. De ce sa nu recunosc? Nu mi-ar fi frica de oprobiul cuiva de aici daca ar fi sa recunosc, dar nu pot sa recunosc ca eu am raportat pentru ca sint aproape 100% sigur ca nu eu am raportat.
De cind postez pe TPU de aproape 2 ani, eu nu am obiceiul sa raportez des intrebari. Cred ca in toata aceasta perioada am rapoartat 1-2 maxim 3 intrebari! Pe de alta parte, am inteles ca nu e de ajuns o singura raportare ca sa fie stearsa o intrebare. Trebuie mai multe raportari. Deci, au fost persoane care nu au postat mesaje dezaprobatoare cum am facut eu, dar care au raportat intrebarea!
Si ca sa inchei, si mie mi s-au sters in trecut intrebari si nu m-am şucărit asa tare si nu am pretins la nimeni sa-si ceara scuze. Asta e viata! Mergem mai departe, si nu ne gindim prea mult cit de just era sa fie stearsa nu stiu ce intrebare sau raspuns, pentru ca nu are rost!
Nu am zis nimic de ştergere, Jardelin, ci de reacţia ta violentă şi deplasată şi acuzele cu care ai venit.
Toată lumea se simţea bine la întrebarea Mihaelei (care are talentul de a fi amuzantă fără a fi ofensivă - ce-i a ei, e a ei), inclusiv creştinii, numai tu visezi blasfemii şi atacuri la adresa zeul tău preaiubit în toate, ca să joci rolul de inchizitor şi martir (2 în 1).
Ei, află că ai fost deplasat, chiar ai fost - un drama queen religios.
Iar acum cauţi "fun" în ridiculizarea unei femei? De când e treaba ta (sau a "băieţilor") să o judeci? Chiar atât de sete ţi-a fost de o bârfă? Mai bine ieşeai cu babele în faţa blocului.
Sa stii ca spritul chiar te ajuta sa inveti chimie, biologie, fizica si ceva orientare in spatiu
Matematica, nu!
Deci, eu a trebuit sa intru de doua ori pe dex, in seara aceea, ca sa pot raspunde mai departe.Serios...era destul de greu, erau terminatii de cuvinte si nu gaseam o continuare. Mi-am stors creierii.
Oh my God, ai cam luat-o prin fasole draga NOname! De unde ai scos-o pe asta cu ridiculizarea? Eu doar am intrebat care e parerea userilor referitor la ce spune acel link! Mai este unul pe aici care spune ca am ofensat-o pe tinara amish! Si ca sa fie echitate mi-am exprimat si eu parerea ceva mai devreme intr-un mesaj referitoare la ce a facut fata.
Daca ai de gind sa ma acuzi in continuare de chestii inventate te anunt ca nu sint dispus sa-ti mai raspund. Mai bine ma culc decit sa-mi pierd vremea in acest fel.
A pasit si ea in mileniul 3. Parerea mea este ca a facut bine.
Ca sa fii credincios, nu trebuie neaparat sa fii incuiat.
Nici unde in Biblie Dumnezeu nu zice cum sa ne imbracam, decat ca sa fie cu judecata sanatoasa si modest. Faptul ca o viata inreaga a fost intr-o comunitate care a facut reguli propii fara un temei biblic, a facut ca aceasta fata sa treaca de la o extrema la alta.
Nu sunt de acord cu "fun"-uri la categoria religie. Aceasta nu este decat o ofensa adusa acelei fete. Oare nu este o fiica a lui Dumnezeu? Suferinta din inima ei, oare nu este cunoscuta Tatalui nostru ceresc?
Este alegerea ei. Ca s-a afisat public in ciuda presupusului fapt ca critica pe care o fac unii o "ofenseaza" nu ne priveste, nu ne afecteaza, si cel mai important, nu avem de unde sa stim acel lucru. De ce trebuie neaparat sa "sufere" daca este model de lenjerie?
Parerea mea personala este ca nu-i nimic amuzant, dar nici nimic gresit. Vorba aia, cineva trebuie' sa prezinte si lenjerie, nu?
Ofensa? De ce? ea a pozat de buna voie )
Toti oamenii fac greseli in viata; dar este placut ca cineva sa le vada? Este vorba de lezare. Fata nu ar fi fost batjocorita daca nu se stia nimic de ea, corect? Cine a pus ambele imagini ale ei pe net a facut-o cu rea intentie(afara daca ea a facut lucrul acesta). Daca ar fi pus doar trecutul sau doar prezentul, ar fi fost altceva; dar a pus ambele imagini din rea vointa. Noi nu trebuie sa imprastiem raul, ci sa-l diminuam la zero daca este cu putinta.
Sa inteleg ca alegerea ei este neaparat o greseala, dupa spusele tale. Argumenteaza, te rog, apoi putem discuta.
Cat despre rea vointa: Stirile sunt stiri (desi in zilele noastre-s numai nonvalori), mai mult nu am de spus.
Sa stii ca prima si cea mai mare ofensa si-a adus-o chiar ea sieşi prin faptul ca s-a dezbracat si s-a expus aproape nud. Eu nu sint asa puritan in gindire, dar in linii mari nu mi se pare asa de in regula sa arunci brusc hainele lungi specifice religiei, sa te intorci cu spatele la biserica si sa pozezi in chiloti! Dar, ma rog, pina la urma este alegerea ei, poate ca in afara de acest aspect, domnisoara are in rest o viata cit se poate de normala, si pina la urma si chilotii trebuie promovati intr-un fel, nu?
Cit despre raspindirea raului, in acest caz nu ma simt asa tare vinovat, pentru ca nu eu am facut acum publice pentru prima oara aceste poze, si nici nu am indemnat pe cineva sa-i urmeze exempul.
Nu tu ai facut pentru prima oara publice pozele ei, dar i-ai ajutat pe acestia sa-si continue lucrarea.
Daca te-ai intalni cu fata aceasta in Imparatia lui Dumnezeu, si ar fi ajuns la cunostinta ei lucrarea ta, si ea te-ar fi intrebat: "Cum sta treaba cu pozele acelea?", tu ce i-ai mai putea raspunde?
Ori ce s-ar fi intamplat daca fata aceasta ar fi fost o persoana draga tie si altul ar fi facut ceea ce ai facut tu?
Religia nu are nici o legatura cu Divinitatea! NU ESTE NICI O OFENSA,fiindca aceste inventii numite religii, dogme ritualuri, traditii, etc. nu reprezinta adevarata inteligenta a universului, adevarata forta inca necunoscuta pe deplin pe care unii oameni o numesc Dumnezeu!
Tipa a participat la o emisiune, Breaking Amish.
http://en.wikipedia.org/wiki/Breaking_Amish
"Trecutul" ei nu a fost scos de altii la iveala, in dauna ei, ci a fost mediatizat cu vointa ei. S-a autopromovat. De asta a si devenit atat de populara.
Acum am inteles. Multumiri pentru lamuriri. Oricum, poate ca pentru unii este fun, dar pentru mine, nu.
Oamenii au tendinta sa faca ceea ce e interzis. E un fel de rebeliune ce a facut ea. A trait multi ani in acea comunitate ultra-conservatoare in care era absolut interzis sa faca asa ceva.
A facut bine ca a parasit acea comunitate. Nu stiu daca a facut bine ca s-a expus,nu cunosc personal, nu comentez.
Se poate observa ca mainile si picioarele nu arata foarte bine, ceea ce tradeaza stilul de viata al amishilor. Nu tu energie electrica, copii trebuie sa munceasca afara in soare si frig, nu calatoresc decat cu caruta si cu " pe josul " etc.
De unde stii ca e adevarata stirea? Nu crezi ca e facuta ca sa atraga cat mai multi oameni?
anonim_4396 întreabă: