Împărăția lui Dumnezeu este înlăuntru fiecăruia nu in bisericile construite de mana omului.Religia mai putin conteaza.
Si aici...in maretul tau citat, intervine societatea. Tu ai fi considerat crestin, daca nu treci pe la biserica niciodata?
Nu ma intereseaza parerea celorlalti legat de religia mea.Sunt liberi sa creada ce cred de cuviinta.Nu sunt deloc curios ce religie au prietenii mei, detest doar ateii ca si analfabeti ai spiritului.
No comment!
Ironic tipu'...
Merci, kamykaze!
Tare omuletu'
Doar Domnul stie daca esti crestina cu adevarat sau nu! Oamenii care ucid si fac rau se gandesc numai la ei dar nu se gandesc niciodata cu adevarat sa faca un bine cuiva. Oamenii care se imbolnavesc si mor Dumnezeu nu i-a uitat!
Dumnezeu nu are legatura cu rautatea care este astazi pe pamant. In 1Ioan5:19 se spune,, toata lumea zace in puterea celui rau.''El permite aceasta situatie pana la un moment dat. Foarte curand promite ca va interveni in favoarea oamenilor care sufera si care sunt nedreptatiti.Psalmi37:9-11
Da, da, da. To be continued...(asta cu intervenitul). Cand? pe 12. 12. 2012, a?
In nici un caz, ci conform Bibliei cand oamenii se vor astepta cel mai putin, Matei24:36-39.Si este sigur acest lucru pentru ca nu e prima data cand Dumnezeu a intervenit in favoarea oamenilor. Un exemplu confirmat de istorici este potopul din zilele lui Noe.Prima data Dumnezeu anunta ca va veni un sfarsit, pentru ca oamenii sinceri sa treaca la actiune, adica sa aplice principile biblice in viata lor, iar apoi aduce sfarsitul, peste oamenii care nu vor sa faca vointa sa. 2Tesaloniceni1:6-9. Daca ai citi aceste versete ai vedea ca nu spun de la mine ci, asa spune Biblia.Matei24:3-14
Si eu am aceeasi framantare. Nici eu nu ma inchin de cate ori trebuie, nici de Paste/ Craiun nu ma duc la biserica, oare mai sunt inca crestin-ortodoxa?
Iti dau dreptate, multi mor, si unde este Dumnezeu?
Si totusi nu ezit sa nu cred in EL, poate din frica sau pur si simplu, pentru ca imi trebuie un sprijin, ceva in care sa cred, la fel ca ceilalti.
Este foarte ciudat, nu?
Intr-adevar. Poate ca noi credem in El din necesitate. Necesitatea de a sti ca exista un Creator care ne asculta...
Intrebarile astea cred ca si le pun si altii din alte religii, deci nu are legatura neaparat cu faptul ca esti crestin-ortodoxa... Intrebarea ta poate genera milioane de raspunsuri, poate chiar miliarde, cred ca fiecare om are raspunsul sau propriu la aceasta intrebare. Personal nu cred ca e asa de important de cate ori mergi la biserica si cat te inchini, important e ce simti si cum te porti. Poti merge zilnic la biserica si sa te inchini de nu stiu cate ori pe zi si in rest sa injuri, sa fii invidios, lacom, rau, etc, deci chestia asta cu inchinatul si plimbatul prin biserici nu e relevanta pentru. credinta.
Daca te poate ajuta si asta e problema, data viitoare poti raspunde ca "te-ai nascut crestin-ortodoxa", asta pina te mai lamuresti cum e cu credinta si cu religia si cu alte asemenea probleme. Si sunt sigura ca Dumnezeu stie de ce permite sa se intample faradelegile de care pomenesti, fara sa fie obligatoriu sa stim sau sa intelegem si noi de ce... Ai grija de tine, fii om bun cu tine si cu ceilalti (daca iti pui asa intrebari sigur esti) si ai rabdare - cu tine si cu ceilalti, o sa afli si raspunsurile neraspunse inca.
Ray, daca insinuezi ca eu am vrut sa zic ca sunt speciala, da-mi voie sa-ti spun ca stiu ca mai sunt muuuuuulte persoane in aceeasi situatie.
Din contra esti ca majoritatea de ce nu devi agnostica?
Agnostica, zici? Sau daca cazul meu este legat, partial, de ateism? Don't know...
Ateism negativ nu negi in totalitate existenta unui zeu, nu am vrut sasi impun direct ateismul si agnosticismul astia sunt nehotarati nu pot trage concluzii, dar daca nu crezi in zeii ce astepti recunoasteti non religia va vi greu fata de familie, prietenii dar macar esti libera in gandire nu uita stiinta se regaseste in ateism
Daca nu cunosti inca teoria evolutieii, big bang te invit sa le cunosti
Libera in gandire? Nimeni nu imi pune vreo restricitie, Ray. Parintii sunt la fel(adica, nu se duc la biserica etc), doar ca ei nici macar nu se gandesc sa nege existenta lui Dumnezeu(mentalitatea ). Pe cand eu... vreau dovezi de la cei care spun ca exista si de asemenea, si de la cei care spun ca nu exista. Suna cam stupid...
Big Bang si Teoria evolutionista...Am epuizat stocul existent de articole legate de astea. Si totusi...de ce nu au evoluat toate maimutele, a?
Au evoluat toate cimpenzei sau adaptat mediului in care traiesc, gorilele toate au evoluat si evolueaza, noi suntem o specie de mamifere neam adaptat si noi mediului in care traim, evolutia inseamna adaptarea la mediu, cel mai bine adaptat supravetuieste si isi da genele mai departe prin sex, 98 la suta din adn unui cimpanzeu e indentic cu al tau, al meu al tuturor
Eu ma refeream la faptul ca nu toate maimutele au evoluat la stadiul nostru. Si da, ai dreptate, toti ne-am adaptat conform mediului.
Dovezi ca evolutia e reala sunt multe, 99, 99 din oamenii de stiinta de biologie considera teoria evolutiei fundatia biologiei monderne, isi dau un exemplu te-ai intrebat vreodata de ce in fiecare an ne racim? pentru ca microbii evolueaza si eu si virusii, un anti virus actioneaza o perioada apoi iar se modifica virusul si tot daca evolutia ar fi falsa virusi nu ar evolua
De ce consideri ca stadiul nostru este perfect? fizic nu rezistam multor animale, noi neam impartasit cunostintele mai departe asa am ajuns aici daca lasi un copil in salbaticie va vi un salbatic noi nu ne nastem si devenim oamenii
Si animalele au limbajul lor, sentimente, emotii cimpanzeii plang cand moare cineva ba chiar grupul se aduna in jurul celui mort http://desopera-stiinta.blogspot.com/......li-cu.html
Nu am argumente impotriva, se pare. Ma incred in stiinta foarte mult, ba chiar ma ghidez dupa stiinta. Doar ca maimutele sunt maimute, oamenii sunt oameni. Eu ma refeream la fizic, Ray. Nu mental. Uneori, maimutele sunt mai oameni decat oamenii.
Sti ca daca un tigru fuge dupa tine si e cald 35 de grade care va fugi mai mult? s-ar putea spune tigru nu-i asa tu pentru ca pielea noastra transpira el trebuie sa se opreasca sa se gafaie http://www.dexonline.news20.ro/cuvant/gafai.html
nu trebuie sa crezi in nimic trebuie mereu sa cunosti cat mai multe stiinta nu-i doctrina, religie e mereu noua mereu se adauga ceva http://www.descopera.ro/dnews/9060389-de-ce-nu-mai-au-oamenii-blana
Ray, nu-mi rastalmaci cuvintele! N-am zis ca stiinta-i doctrina! Si mersi de articole!
Eu promovez septisismul consider septisismul o parte importanta pentru un om nu vezi oamenii pacaliti la vrajitoare, de bancii etc asta pentru ca de mici sunem invatati sa credem orice, scoala e doar tocilare si atata nepotica mea e campioana pe judet mi-a spus ca tocileste nu intelege nimic dar nimanui nu-i pasa, are in hargita teste nationale in 2-6 aprilie
Scoala? E o parte extrem de importanta, indiferent de religie, doctrine etc(daca la asta faceai aluzie).
E importanta sunt de acord dar nu tocilirea si intelegera bine la noi e saracie si de aia poate in ue e diferit
Saracie, saracie, saracie...
Ai citit cartea "Secretul"? Daca nu, ti-o recomand!
Am vazut documentarul the secret
Oh! Si? Ce concluzie ai tras?
1:Ori esti foarte mica 2: Ori te plictisesti enorm 3: Ori esti sau ai fost la liceu teoritetic si te-au prostit aia cu ideile lor, de pui intrebari asa stupide. Cat de crestina esti nu are nici o legatura cu de cate ori mergi la biserica. Iar dc mor atatia oameni, pai asa e in "jungla" fie ea si ce-a urbana. Iar desi aici nu trebuie sa moara cineva ca altcineva sa traiasca, tot se intampla. Uita-te la filmu Dumnezeu pentru 1 zi si o sa-ti dai seama dc nu se pot indeplini dorintele tuturor persoanelor din lume si dc nu se intampla numa bine.
Nu am intrebat cat de crestina sunt. Te rog, inainte sa dai niste raspunsuri irelevante, citeste intai intrebarea.
Cat despre filmul "Dumnezeu pentru o zi", iar nu are nicio legatura. E o comedie, nu e ceva bazat pe un fapt dovedit sau prin absurd, real.
Dumnezeu este alaturi de ei, El ne-a creat si ne iubeste in mod infinit in Europa pe an se arunca milioane de tone de mancare,, care nu mai e buna" si altii mor de foame. oare Dumnezeu e de vina pentru asta sau si noi?
Iti raspund direct ai vazut preot sa fie injunghiat.
Iti zic eu ca nu, si daca lumea s-ar aruga tot timpul si nu ar fi atei sau alte religi pe Pamantul asta POATE nu ar mai exista oamanei rai!
anonim_4396 întreabă:
christian întreabă: