| ViorelTeVede a întrebat:

Un user intreaba ce pateste un om care face fapte bune dupa moarte,iar majoritatea raspunsurilor din partea crestinilor se rezuma la ideea "Poti face tu fapte bune cu tiru', da' atat timp cat nu crezi in zeul nostru degeaba."
http://www.tpu.ro/......de-ajunge/
Acum explicati-mi si mie de ce o fiinta rationala care creat tot ce vedem in jurul nostru ar pune accent pe credinta oarba si nu pe fapte? Pur si simplu nu inteleg. Oare sa fie asta gandirea tipica a romanilor ca atat timp cat crezi in Dumnezeu esti scutit de toate? Ce valabilitate mai are expresia,, O mana care ajuta e mai sfanta decat o gura care se roaga"?

11 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Ştii povestea cu prăjituri?

http://youtu.be/iJqw-idOwUc?t=4m55s

| sublime89 a răspuns:

Oamenii care au inventat zeul crestin aveau insttinctul de supunere absoluta fata de un lider. Asa ca au inventat un fel de dictator, conducator suprem si drag sus in cer, pe care trebuie sa-l pupam undeva constant.

| iurii75 a răspuns:

Iacov 2:26 -26 Într-adevăr, aşa cum corpul fără spirit este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă.
Și nici credința nu este oarbă. În plus - dacă sînt angajat să tencuiesc un perete, nu mă apuc să fac altceva ci fac ce mi se cere.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Dumnezeu nu îndeamnă la credinţă oarbă. Din contră, El ne îndeamnă să ne folosim facultăţile mintale pentru a ajunge să cunoaştem voinţa lui şi felul cum o putem împlini. (Romani 12:2)
În ce priveşte întrebarea ta, Biblia arată că Dumnezeu ne va judeca pe toţi. (Romani 14:12) De aceea, doar El cunoaşte cel mai bine cine va primi favoarea sa şi de ce.
Dar un lucru e clar, cine respinge ideea existenţe Creatorului şi nu încearcă să înţeleagă ce aşteaptă el de la noi, cu greu va reuşi să facă ceea ce-i corect.
Cele bune!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acest zeu gaseste raspuns la intrebarile care pentru un ateu nu au raspuns! De ce? Deoarece chiar exista!

| ViorelTeVede explică (pentru anonim_4396):

Se pare ca zeul tau nu prea ti-a dat inspiratie sa-mi raspunzi la intrebare...

| anonim_4396 a răspuns (pentru ViorelTeVede):

Am avut destul de multa inspiratie ca sa raspund a o intrebare de rahat cred!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vezi ce a scris sfantul pavel in epistolele sale, despre credinta fapte, har si lege, ca unul ce a trait si in vechiul testament si in noul testament, a fost si prigonitorul crestinilor si apostol al neamurilor prin mila si harul Domnului.el este cel mai in masura sa te faca sa intelegi cum e cu faptele si credinta.

| Aiwendil a răspuns:

Amandoua conteaza.Si credinta si faptele.Sunt unii oameni care fac fapte bune din credinta si sunt unii oameni care fac fapte bune si fara credinta.Dar credinta te invata sa fi bun, intelegator, iubitor, milos, etc.Pe cat stiinta nu te invata asemenea lucruri.

| ViorelTeVede explică (pentru Aiwendil):

"Dar credinta te invata sa fi bun, intelegator, iubitor, milos, etc.Pe cat stiinta nu te invata asemenea lucruri. "

1. Fara stiinta ai fi trait si acum in EvulMediu.
2.Tu ca om si fiinta ai nevoie de religie sa devi o persoana mai buna?

| Aiwendil a răspuns (pentru ViorelTeVede):

Citesc despre stiinta.Si nu, nu acesta ne-a facut sa evoluam, ci aparitia energie, curentul electric, al tehnologiei.Pentru ca stiinta e de mai multe domenii.
Dumnezeu te invata sa fi bun.Religia nu e chiar asa negativa cum o vedeti voi.Ca mai are si unele chestii negative adevarat, dar sa nu uitam ca suntem fiinte umane pozitive si negative, si un lucru pe Pamant nu poate fi numai rau sau numai bun.Religia s-a dorit sa fi ceva care te invata sa fi bun si sa inveti pe ceilalti sa fie buni, dar pe parcursul timpulu acest lucru a luat-o pe o latura negativa.