Asa se vede cum povestea primitiva prinde bine acolo unde nu e stiinta si educatie. Unde nu e stiinta merge bine o religie primitiva.
Asta e stiinta "adevarata". E o poveste buna pentru cei cu deficiente...
Cam pe acelasi principiu dupa care a incaput si duhul ala in lampa lui Aladdin.
Povesti pe care nici copiii nu le mai iau de bune.
Ai descoperit recent ca nu exista nici o divinitate si esti extaziat? Te crezi in vreun fel 'iluminat'?
Ia mai termina cu prostiile, daca incap atatea cadouri in sania lui Mos Craciun, sigur incap si toate animalele alea in barca astuia. Sau vrei sa insinuezi ca nu exista nici Mos Craciun?!
Mai precis embrioni și ouă în cazul păsărilor și reptilelor așa poți lua câte animale vrei.
Arca a măsurat 300 x 50 x 30 coți (Fac. 6:15), care este de aproximativ 137 x 23 x 13.7 metri sau 450 x 75 x 45 picioare, deci volumul său a fost de 43.200 m3 sau1, 52 milioane pc3. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, acesta este volumul echivalent din 522 de vagoane de cale ferată standard.
Noe a luat cu el animale, nu animale acvatice (pesti, meduze, balene, etc), Nu a luat cu el nici plante sau bacterii, link-ul tau de mai sus enumera toate speciile, subliniez speciile.
John Whitcomb şi Henry Morris susţin în lucrarea lor The Genesis Flood că, potrivit detaliilor pe care le oferă Biblia, în vremea aceea existau aproximativ 1600 de specii de animale, păsări, reptile şi amfibii care trebuiau salvate pe arcă. Conform celor doi oameni de știință, în arca ce era dotată cu trei punți și locuri speciale pentru mâncarea necuvântătoarelor ar fi fost cel mult 79.000 de animale.
Cum se face că astăzi sunt milioane de specii?
Henry Morris, adeptul teoriei creaționiste a Pământului tânăr, a explicat de ce astăzi există milioane de specii de animale: „Un bun exemplu de diversificare prin descendenţă în domeniul zoologiei îl reprezintă porumbelul domestic. Diversitatea de forme ce poate fi întâlnită în rândul multiplelor specii de porumbei, ne-ar putea face cu greu să credem că ei au, cu toţii, o unică origine, dacă nu am şti cu certitudine că aceasta se identifică cu porumbelul sălbatic al coastelor europene, Columbia livia".
Morris a încheiat: „Sunt interesant de urmărit diferenţele faţă de forma ancestrală, puse în evidenţă într-o serie mare de soiuri, precum: porumbelul cu guşă mare, rasa de găini leghorn, porumbelul rotat, rândunica, ţigleanul de baltă, porumbelul moţat sau porumbelul călător. Fiecare dintre aceste soiuri de păsări ar fi încadrat într-o specie sau, poate chiar ar purta nume generice diferite dacă nu s-ar şti că provin din aceeaşi origine"
Balena a priponit-o si inota pe langa arca, asa ca nu se pune. La fel si pestii. Deci, ai mai scapat de vreun milion de specii.
Stai ușor, că 99.9% dintre speciile dintotdeauna sunt deja dispărute, așa că numărul real e mult mai mare.
OctavianDanielMaria întreabă: